Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-02-14 22:36 Realista24 madridom.hu
Európa Királya életjelet adott magáról: Real Madrid – PSG 3:1 Bajnokok Ligája

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának talán legjobban várt mérkőzésén lépett ma pályára Zidane csapata, hogy megnyugtató eredménnyel várhassák a bő két hét múlva megrendezésre kerülő visszavágóra.

Ennek érdekében Zidane húzott egy merészet, és egy dologban eltért a sokak által várt kezdőtől. A kapuban természetesen Navas kezdett, előtte a védelmet a jolly-joker Nacho mellett, Varane, Ramos és Marcelo alkotta. A középpályáról nem hiányozhatott a Kroos, Modric, Casemiro trió, amely – sokak nagy örömére – kiegészült Iscóval. Rájuk hárult a feladat, hogy szervezzék a játékot, védekezzenek és jó labdákkal szolgálják ki a Benzema – Ronaldo párost.

Unai Emery mondhatni teljes fegyverzetben küldte pályára csapatát, hiszen Neymar, Mbappé és Cavani is ott volt a Bernabéu gyepén a kezdő sípszó elhangzásakor. Az egyetlen meglepetést talán Thiago Silva kihagyása jelentette, helyét Kimpembe vette át.

ÓRIÁSI iramban kezdték meg a csapatok a mérkőzést, ahogy azt várni lehetett a Real Madrid rögtön nyomás alá helyezte Neymárékat, aminek eredménye már a harmadik percben látszódott, Cristiano Ronaldo küldött egy jó lövést a kapu irányába, azonban célt tévesztett. Az iram mit sem csökkent, valósággal felszántották a pályát a csapatok, Dani Alves pedig Marcelót tarolta le, aki óriási üvöltéssel adta mindenki tudtára, hogy nagy fájdalmai vannak.

Ahogy várni lehetett 20-25 perc után kissé megnyugodtak a kedélyek, azonban ismét tempót váltott a Real Madrid. Ronaldo kétszer is a gólszerzés közelébe került, előbb ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást, az azonban elszállt a kapu fölött. Majd Marcelo zseniálisan ugratta ki a portugál sztárt, aki egy az egybe mehetett a kapussal, azonban talán túl sokáig várt és végül fejbe rúgta a remek ütemben kimozduló Areolát, így fél óra elteltével az eredményjelző továbbra is 0-0-át mutatott.

Egészen a 33. percig, azonban nem a madridisták örülhettek, hanem a párizsiak. Egy kontratámadás végén a második ütemben érkező Rabiotot nem fogta senki, így könnyedén, senkitől nem zavartatva lőhette a kapuba a lecsorgó labdát, 0-1.

Nagyobb sebességi fokozatba kellett kapcsolnia a hazai együttesnek, amit meg is tettek, előbb Ronaldo veszélyeztetett majd Benzema szerzett kis híján gólt, azonban érintetlen maradt Areola hálója. Egészen a 44. percig, amikor büntetőhöz jutott a csapat, miután Kroost a nyakánál fogva rántották vissza a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo magabiztosan vágta a PSG kapujába, 1-1.

A gól a lehető legjobbkor jött, hiszen egy perccel később lefújta a félidőt a játékvezető, a csapatok pedig az öltözőbe vonultak egy kis fejtágításra. Természetesen a fórumokon beindultak az ötletelések, hogy ki helyére kit kellene beküldeni, azonban egyik mester sem gondolta úgy, hogy változtatnia kell, így ugyanazok a játékosok futottak ki a második félidőre is, mint akik 15 perccel korábban levonultak.

Rögtön a félidő elején óriási lehetőséget puskázott el a madridisták legnagyobb örömére a PSG. Mbappé kapott remek labdát és még ideje volt állítani is rajta egyet lövés előtt, azonban hiába próbálta meg elhelyezni a labdát, Navas bravúrral védeni tudta. Néhány perccel később az első párizsi gól szerzője vette célba a blancók kapuját, lövése azonban elakadt Ramos kezében, ami ugyan le volt szorítva, de láttunk már ilyenért büntetőt befújni…

Ahogy a 65. percbe érkeztünk a két edző szinte szinkronban mutatta, hogy cserélni fog. A vendégeknél Cavani, a hazai oldalon pedig Benzema ment le a pályáról, Meunier és Gareth Bale állhatott be. Bő tíz perccel később már szemmel láthatóan is fáradt volt a Real Madrid, ezért Zidane Casemiro helyére Lucast, Isco helyére pedig Asensiót küldte be, hogy frissítse a középpályát. És milyen jól tette, hiszen nem sokkal később a blancók megszerezték a vezetést, mégpedig Asensio remek beadását követően. Igaz ami igaz, Fortuna kisasszony velünk volt, de éppen ideje volt úgy öt hónap után hazatalálnia. Asensio beadásába még bele tudott kapni a PSG kapusa, azt azonban Ronaldo lábára ütötte, ami a játékosról a kapuba pattant. Ahogy a tanult ember mondja, a gólt nem kell magyarázni, 2-1.

Majd két perccel később jött a kegyelemdöfés. Marcelo jó szokásához híven újra felment támadni, majd egy passzal találta meg Asensiót, aki az alapvonalról tökéletesen adta neki vissza a játékszert, a kis brazil pedig állítás nélkül, védhetetlenül lőtte a hálóba azt, 3-1-re alakítva az eredményt, amely egyben a végeredmény is lett.

Nem úgy indult, ahogy szerettük volna, azonban jobban végződött, mint számítottunk rá. Azt nem mondhatjuk, hogy könnyű dolga lesz Zidane-éknak Párizsban, de azt igen, hogy kedvezőbb helyzetből várhatja Európa Királya a visszavágót.

#ROADTOKIEV

#HASTAELFINALVAMOSREAL

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend