Cristiano Ronaldo átlépte a száz Bajnokok Ligája gólt a Real Madrid színeiben a Paris Saint-Germain elleni mérkőzésen. Az európai kupasorozatok örökös góllövőlistájának éllovasa 101 gólnál jár a Real Madridban, ezt kilenc szezon alatt sikerült elérnie (ezalatt 95 meccsen lépett pályára).

Cristiano 2009 szeptemberében talált be először a Real Madrid színeiben a Bajnokok Ligájában, akkor duplázott a Zürich ellen. Abban a szezonban öt további gólt lőtt ebben a versenysorozatban. Legeredményesebb szezonja ebben a tekintetben a 2013/2014-es volt, amikor tizenhét gólig jutott. Második legjobb szezonja az európai porondon a 2015/2016-os volt, tizenhat góllal. A 2012/2013-as és 2016/17-es idényben 12-12 gólt lőtt a Bajnokok Ligájában, 2011/2012-ben és 2014/2015-ben pedig tíz-tíz gólig jutott. A 2010/2011-es idényt hat góllal zárta a legrangosabb európai kupasorozatban. Ami az idei szezont illeti, a portugál sztár minden eddigi Bajnokok Ligája meccsen eredményes tudott lenni, összesen 11 gólt jegyzett a sorozatban ezidáig: kilencet a csoportkörökben, kettőt pedig most a Paris Saint-Germain ellen.

A Real Madrid portugál csillaga a PSG elleni meccs után így nyilatkozott: “A gólszerzés és a győzelem különleges dolog. Két gólt szereztem, és segítettem a csapatnak a győzelem elérésében, de a párharcnak még nincsen vége. Győznünk kell Párizsban, gólokat kell lőnünk ahhoz, hogy továbbjussunk. Fontos győzelem volt a mai. Jól kezdtük a meccset, de a PSG gólt lőtt. A Bajnokok Ligája ilyen. A Real Madridnak van tapasztalata, egy meccs kilencven percig tart, mi pedig jó hazai eredményt akartunk elérni. Előnyre tettünk szert a visszavágóra”.

“Szerettünk volna a félidő vége előtt gólt lőni, de tudtuk, hogy a PSG veszélyes lesz, jó támadóik vannak. Tudtuk, hogy nyomást kell gyakorolnunk ahhoz, hogy visszaszerezzük a labdát. A második félidőben több helyzetünk volt, és szereztünk két gólt is. A szurkolók sokat segítettek nekünk. A Bajnokok Ligájában kell lennünk, mert a Real Madrid imádja ezt a sorozatot, a Bernabéu pedig elképesztő volt. Marcelo gólja kulcsfontosságú volt, és remekül játszott, megérdemli ezt a gólt”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás