A Real Madrid 3-1-es győzelmet aratott a Paris Saint-Germain ellen hazai pályán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A spanyol fővárosi alakulat francia mestere így értékelte  a mérkőzést:

“Nagyszerű este volt a mai, elégedettek lehetünk azzal, ahogyan a mérkőzés alakult. Az elejétől a végéig jól játszottunk. Tartottuk a labdát, és jól gyakoroltunk nyomást az ellenfélre. Remek eredmény született, örülünk neki. Gratulálnunk kell a csapatnak, mert az ő egységes erejük vezetett minket győzelemre. Szerintem az elvégzett munkánk és felkészülésünk alapján megérdemelt a győzelmünk. A csapatmunka mintapéldája volt ez, és ismét megmutatták a játékosok, hogy miért fontosak mindannyian a csapat számára. A szurkolók is kulcsfontosságú szerepet töltöttek be, az elsőtől a kilencvenedik percig nyomtak minket, még akkor is, mikor gólt kaptunk”.

A Real Madrid és a Bajnokok Ligája kapcsolata: “Ennek a klubnak tizenkét győzelme van ebben a sorozatban, és ez sokat jelent. Kiemelkedő fontossága van ennek a sorozatnak, és mindig szeretnénk bizonyítani, hogy a klub értékeli ezt a kiírást. Ezt kilencven percen keresztül most sikerült megmutatnunk. Jól birkóztunk meg a feladattal, a labdával és anélkül egyaránt. Jól védekeztünk, agresszívak és ritmusosak voltunk. A Bajnokok Ligájának igazán helye van a klub szívében. Kilencven remek percet játszottunk egy remek ellenféllel szemben. Csak ez foglalkoztat minket. A visszavágóra kell most már összpontosítanunk, az egy egészen más meccs lesz”.

Cristiano Ronaldo: “Nehéz dolog róla beszélni, és mindig ugyanarra lyukadok ki ilyenkor. A maihoz hasonló nagy estéken soha nem lehet őt előre leírni, ezt ma két góllal mutatta meg. Ami engem illet, tovább fogok dolgozni, és igyekszem majd a maihoz hasonló eredményekre törekedni. A játékosok mindent beleadtak, boldognak kell lennünk. A visszavágó idegenben lesz majd, vár még ránk egy nagyszerű és nagyon intenzív meccs. Alig várjuk, hogy jó teljesítményt hozzunk le majd Párizsban”.

Isco: “Arra törekedett, hogy fölényt alakítson ki a középpályán, és fenomenálisan játszott, nem csak a labdával, de anélkül is. Nagyon sok területet futott be, kulcsfontosságú volt ma, különösen a meccs elején.  A meccs vége felé változtattunk a felálláson, mert a PSG nem tudta ugyanazt a játékot nyújtani az egész mérkőzésen át. A szélekre helyeztük a hangsúlyt Lucas-al és Asensio-val, Gareth-el fent, és ez jól ment a csapatnak”.

A játékvezetésről: “Nem beszélek a bírókról. Jól teljesítettünk egy nagyon jó ellenféllel szemben, akik problémát tudnak neked okozni. Ma egy fontos meccset nyertünk meg, de a visszavágó nagyon nehéz lesz. Idegenben bármi megtörténhet. Ma nagyon büszkék vagyunk mindenkire”.

Marcelo remek munkájáról: “Nagyon jól védekezett, és többet támadott, mint amire számíthattunk tőle. Az volt az elképzelés, hogy Nacho hátul maradjon, Marcelo pedig feljebb játsszon. Örülünk a teljesítményének, ahogyan a többiek teljesítményének is”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás