Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-02-21 21:33 e.gergo realmadrid.com
Ramos: „Ha nincs Cristiano, akkor Gareth vagy én lőjük a büntetőket” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Sergio Ramos 550. tétmérkőzését játszotta ma este a Real Madrid színeiben, és góllal is ünnepelte ezt a mérföldkövet.

Ramos eddig összesen 382 bajnoki, 109 Bajnokok Ligája, 40 Copa del Rey, 12 Spanyol Szuperkupa, 4 FIFA Klubvilágbajnoki és 3 Európai Szuperkupa meccsen öltötte magára a Real Madrid mezét, Florentino Pérez pedig egy 550-ös számmal ellátott mezt is adott emlékbe a kapitánynak a mai mérkőzés után. Ramos a meccs után így nyilatkozott:

„Örömmel tölt el, hogy már 550. mérkőzésemet játszhattam a Real Madridban, és hogy egy góllal is hozzá tudtam járulni a csapat győzelméhez. Ami az egyéni dolgokat illeti, nem is kívánhatnék többet ennél. Ha büntetőkről van szó, amíg Cristiano Ronaldo nincs ott a pályán, addig vagy Gareth, vagy én lőjük ezeket a pontrúgásokat. Fontos ez a győzelem ahhoz, hogy csökkentsük a különbséget a tabellán, és a legutóbbi három győzelem jókor jött, hogy javítson a kedvünkön. Ezt a munkát kell folytatnunk a továbbiakban is”.

„A csapat egy nehéz pillanatból tért vissza, és megtaláltuk a stabilitást. A céljainkhoz lépésről lépésre közeledünk, és tovább fogunk harcolni a ligában is, hogy nyomást gyakoroljunk az előttünk lévőkre. Arra kell törekednünk, hogy ne kapjunk gólt a meccseken, vagy legalább is minimalizáljuk a kapott gólok számát”.

A Real Madrid csapatkapitánya ezzel a mérkőzéssel már a tizedik olyan játékos lett a klub történelmében, aki elérte ebben a mezben az 550 tétmérkőzést. A listát Raúl vezeti 741 mérkőzéssel, őt pedig a következő játékosok követik a sorban: Casillas (725), Sanchís (710), Santillana (645), Gento (601), Hierro (601), Camacho (577), Pirri (561) és Míchel (559).

Sergio Ramos eddig minden tornán gólt is tudott szerezni, amin eddig pályára lépett Madridban, összesen pedig 72 találatot számlál már a habfehér mezben: 52 gól a bajnokságban, 11 a Bajnokok Ligájában, 4 a Copa del Rey kiírásában, 2 a Klubvilágbajnokságon, 2 a Spanyol Szuperkupában, és 1 az Európai Szuperkupában.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend