Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-03-03 08:38 Realista24 madridom.hu
Az utolsó főpróba: Real Madrid – Getafe Spanyol Bajnokság

Újabb meccsnapra ébredhettek a madridisták, ezúttal a Getafe látogat a Santiago Bernabéu stadionba, hogy megpróbálja elrontani a Real Madrid főpróbáját a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája visszavágó előtt.

Ehhez azonban Zidane-nak is lesz egy-két szava, akit csapata sikeresen felbosszantott az Espanyol elleni mérkőzésen. Talán most először fordult elő az, hogy a francia mester nyilvánosan is elismerte, hogy mérges a játékosaira. Így talán joggal bízhatunk abban, hogy a Getafe ellen lehetőséget kapó játékosok fel fogják szántani a pályát. De hogy kik fogják a kezdőt alkotni? Az egyelőre óriási kérdés, vegyük sorra a lehetőségeinket.

Kapuskérdést ugyan generál a sajtó napról napra, de Zidane-nál nincs kapuskérdés, így biztosan Navas fogja őrizni a blancók kapuját. A védelem közepét a Ramos és Varane duó fogja alkotni, jobb oldalon pedig minden bizonnyal Dani Carvajal futhat ki a pályára. A nagy kérdés, hogy a bal oldalra kit fog betenni Zidane, Nachót? Akinek minden bizonnyal helyettesítenie kell Marcelót a PSG ellen, ha nem épül fel addig a brazil. Vagy Theót, aki az utóbbi mérkőzéseken mutatott egy-két biztató dolgot a pályán.

A középpályáról továbbra is hiányozni fog Modric és Kroos, Casemiro viszont szinte biztos hogy ott lesz a kezdőben, ahogy Kovacic játékára is nagy esély van. A harmadik helyre Isco és Asensio pályázik a legnagyobb esélyekkel, és érzésünk szerint előbbi fog kezdőként lehetőséget kapni. A támadósorban minden bizonnyal a Benzema, Bale, Cristiano trió, azaz a BBC fog kezdeni. Persze sokak fejében megfordult az a gondolat, hogy Cristianónak pihenni kellene a BL összecsapás előtt, azonban emlékezzünk csak vissza, hogy az odavágó előtt is a kezdőben volt, és gólokkal jelezte, készen áll a nagy megmérettetésre.

Míg a Real Madrid a harmadik helyen tanyázik, addig a vendégségbe érkező Getafe a 10. pozíciót foglalja el, és szinte kiszámíthatatlan hogy milyen eredményt érnek el, amikor pályára lépnek, ugyanis kilenc győzelmük, kilenc döntetlenjük és nyolc vereségük van. Többek között döntetlent játszottak a Barcelona ellen idegenben, de ugyanakkor a hazai pályán nem bírták legyűrni a kiesés ellen menekülő Leganés csapatát. Az őszi fordulóban megrendezett találkozón a Real Madrid, ha nem is könnyen, de legyőzte őket Karim Benzema és Cristiano Ronaldo góljaival, 1-2 arányban.

Egy biztos, a kis madridi ma este sem fogja könnyen otthagyni a három pontot, így a 100% ma sem lesz elég a Királyi Gárdától. A legideálisabb egy sok gólos győzelem lenne, hogy a játékosok önbizalma helyrebillenjen és ezzel a mentalitással utazhatnának el kedden Párizsba.

Real Madrid – Getafe Spanyol bajnokság, 27. forduló 2018.03.03 (szombat) 20:45 Stadion: Estadio Santiago Bernabéu TV: Sport 1

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend