Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-03-09 19:21 Tromposch Ádám madridom.hu
Trükkös túra lehet a ligában… Előzetes: Eibar – Real Madrid Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság 28. fordulójában az Eibar otthonába látogat.

Benzemáék a héten megoldották a házit: továbbjutottak a PSG ellen a madridi 3-1-es siker után. Ráadásul nem szimplán továbbjutott a csapat, hanem Párizsban is nyert, méghozzá úgy, hogy egy percig nem forgott veszélyben a legjobb nyolc együttes közé kerülés. A Real Madrid ezúttal 2-1-re nyert, de ha kellett volna, még nagyobb is lehetett volna a különbség. A címvédő tehát nagy reményekkel várja a jövő hét pénteki sorsolást a BL-ben.

Ez a siker, a kettős győzelem a PSG ellen nagy erőt adhat Zidane csapatának a folytatásra. Természetesen erre tulajdonképpen már csak a BL-ben van szükség, ám a bajnoki meccseket továbbra is arra kell használni, hogy megfelelő alapot és felkészülést adjon az igazi csatákra, a BL-párharcokra, hiszen a nyolc között akár már jöhet a City, a Bayern, vagy éppen a Juventus is.

Az Eibar ellen ennek megfelelően Zidane kész bevetni a középpályán a frissen felépült Kroos és Modric mellett Asensiót is, de ott van a keretben a Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo hármas is. Mindez arra utal, hogy a francia mester nagyon komolyan veszi a találkozót, és úgy tűnik, hogy már most készül a következő ellenfélre a BL-ben, valamint persze az sem elhanyagolandó, hogy a bajnokságban azért gyűjtögesse a pontokat a csapat, ha lehet hármasával.

Achraf, Vallejo, Mayoral közül most senki nem bizonyíthat, de nem lesz ott a csapattal M. Llorente és bizony Ceballos sem. Utóbbival kapcsolatban egyre több pletyka merül fel, a távozása mindig terítékre kerül. Érthetetlen, hogy Zidane miért nem szavaz neki szinte soha bizalmat, és a játékos számára is demoralizáló lehet, hogy folyamatosan kimarad még a keretből is, így esélye sincs megmutatni a képességeit. Spanyolország egyik legnagyobb tehetsége úgy néz ki nem Madridban fog kiteljesedni.

Az Eibar utolsó spanyol bajnokijából csak kettőt veszített el, egyet a Barcelona, egyet Celta Vigo ellen, mindkettőt 2-0-ra. Zidane ennek megfelelően nehéz mérkőzésre számít: “Egy újabb kemény meccs vár ránk, egy nehéz helyszínen. Egy kis pályán fogunk játszani, és nem könnyű itt pontokat szerezni. Az Eibarnak fantasztikus szezonja van, de mi is arra készülünk, hogy remek teljesítményt nyújtsunk. Az Eibar otthonában erre is lesz szükségünk, keményen harcolt ez a csapat a kiesés ellen, most pedig bizonyítják, hogy ennél többre is képesek. Nagy rajongója vagyok az edzőjüknek, világos elképzelései vannak. Az Eibar egy bátor és fegyelmezett csapat, nem lep meg a helyezésük a tabellán, meg fogják nehezíteni a mi életünket is”.

Bizony az Eibarnak kiugró szezonja van, hiszen a 8. helyről várja a mérkőzést. Hazai pályán 14 meccséből hétszer nyert, és csak négyszer kapott ki. Egyszer a Barcától (0-2), előtte az Atl. Madridtól (0-1), korábban pedig a Celta (0-4), és a Bilbao (0-1) volt képes elvinni a három pontot a hazaiak stadionjából. Otthon a Valenciát 2-1-re verte az Eibar, a Sevillát 5-1-re, míg a Villarrealt 1-0-ra.

Zidane csapata így tehát nehéz túra elé néz, kedden ugyanis még Párizsban harcolt a csapat, így biztos lesznek változások a kezdőben is. Vázquez és Asensio most könnyen a padon találhatja magát, míg Kroos és Modric felveheti a tempót a sérülésük után. Isco is újra bizonyíthat, a spanyolra már bőven ráférne egy jó meccs, ideje lenne mutatnia valamit, hogy aztán az igazi kihívások alkalmával lehessen rá számítani.

Reméljük a csapat a bajnokit is megfelelő hozzáállással abszolválja, még a furcsa időpont ellenére is. A találkozót ugyanis ezúttal szombaton 13:00-tól rendezik, így most az ebéd után programba kell beillesztetnünk kedvenceink aktuális mérkőzését. 

Mérkőzés: Eibar – Real Madrid Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 28. forduló Kezdőrúgás: 2018.03.10. (szombat), 13:00 Helyszín: Ipurua Municipal Stadium, Eibar TV: Sport2 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Eibar: Dmitrovic; Pena, Ramis, Arbilla, Ángel; Dani García, Diop, Inui, Pedro León; Kike, Charles.

Real Madrid: Keylor; Nacho, Varane, Ramos, Theo; Kovacic, Modric, Kroos; Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo.

Játékvezető: José Munuera

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend