Igaz még csak március van, de nincs olyan nap, amikor ne szólna legalább egy hír Neymar Real Madridba való igazolásról.

Ez alól március 13-a sem kivétel. Az AS főoldalán számol be arról, hogy a Nike kész beszállni a mega-transzferbe, ha a Real Madrid hajlandó az Adidast lecserélni rájuk. Első felindulásból a legtöbben elleneznék a dolgot, hiszen az Adidas és a Real Madrid neve már egybeforrt a hosszú évek alatt, de nem volt ez mindig így, talán ezért sem lenne meglepő a váltás.

A másik aspektusa a dolognak pedig pusztán pénzügyi. A jelenlegi szponzorszerződés értelmében a német sportszergyártó cég évi 40 millió eurót fizet a Királyi Gárdának, az aktuális kontraktus 2020-ig van érvényben. A Der Spiegel szerint 2015-ben a két fél megegyezett egy újabb, tíz évre szóló hosszabbításról, ami évi 100 millió eurót garantált volna a blancóknak, végül azonban az üzlet nem köttetett meg. Időközben az Adidas magához láncolta a Manchester United-et, akiknek több, mint kétszer annyit fizetnek a Real Madridhoz képest, évi 94,2 millió eurót.

A Nike hajlandó lenne ugyanazokat a feltételeket biztosítani a Realnak, amit a Barcelonának is. A katalán sztáregyesület évi 105 millió eurót tehet zsebre, ami a különböző feltételek elérésével akár 150 millióig is növekedhet.

Mindezen tényeket figyelembe véve nem tűnik irreális elvárásnak Pérez azon gondolata, hogy csapata megérdemli az évi 140 millió eurót az Adidastól, hiszen az elmúlt négy évben háromszor is a Királyi Gárda emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás