Zidane szerint a statisztikák is bizonyítják azt, hogy Benzema helye a kezdőcsapatban nem érdemtelen. Azonban ha jobban megnézzük, ez nem feltétlenül igaz.

“Akik szeretik a futballt, azoknak szeretniük kell Benzemát is,” mondta Zidane, aki nemrég ismét a védelme alá vette honfitársát. “Folytatnia kell, hisz az elmúlt kilenc évben bebizonyította, hogy jó. Ezt pedig nem csak én mondom. Nagyon kedvelem őt, de a statisztikák is ugyanezt mondják,” folytatta a francia szakember. Azonban most itt az idő, hogy megnézzük azokat a statisztikákat.

Például itt van Gonzalo Higuaín, aki 2013-ban távozott a csapatból, mert megunta a padon ücsörgést. Azóta 44 góllal szerzett többet, mint a francia kollégája.

Benzema az a csatár, akiért Florentino Perez személyesen ment el egy lyoni külvárosba. “Egy drága, fekete autó állt meg a ház előtt, kiszállt belőle egy öltönyös ember, aki aztán bekopogott,” mesélte Benzema az AS-nek az esetet még 2009-ben. Most Karim a csapat edzőjétől is megkapja a védelmet: a tavalyi idényben Morata 1872 perc alatt szerzett 20 gólt, azaz átlagosan 97 percenként talált a kapuba. Benzema ezzel szemben úgy szerzett 19 gólt, hogy 3239 percet töltött pályán (170 percenként lőtt gólt). Ennek ellenére mégis Morata lett eladva vagy elengedve. Idén pedig Borja Mayoral az egyetlen vetélytársa a franciának, és csak 8 gólt szerzett 2303 perc alatt.

Mikor Benzema Higuaínnal osztozott a játékidőn, az argentín csak egy góllal szerzett kevesebbet, mint a francia. Ráadásul 20 mérkőzéssel kevesebb kellett neki ahhoz, hogy 86 gólig jusson (163 és 183). Akkoriban a számok nem igazán adtak okot a távozásra, és Higuaín statisztikája, mint látjuk, azóta sem lett gyengébb.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás