Cristiano Ronaldo lassan-lassan a harmincas évei feléhez közeledik, ezért pedig átalakult a posztja, és most már a befejezései is a kapu előtt.

Zinedine Zidane az Eibar ellen 2-1-re megnyert mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy Cristiano Ronaldo egy másik galaxisból érkezett. A portugál támadó duplázott ezen a meccsen. Az ötszörös aranylabdás zseni egy korábbi interjúban pedig azt mondta, hogy folyamatosan fejlődik, és akár 40 éves koráig is képes lesz játszani. Azóta egyre jobban bebizonyosodott, hogy Ronaldo bizony nem viccelt. Úgy tűnik, hogy nagyon is jó állapotban van, friss, kiemelkedő fizikai kondíciónak örvend, mindezt abban a korban, amikor már a brazil Ronaldo és Zidane is visszavonult.

Az évek múlása, az életkora egyszerűen csak számokat jelentenek neki. Érettebb játékossá vált. Nincsenek már meg azok a korábbi egy az egy elleni szituációk, nem fut harminc métereket az alapvonalig, hogy aztán visszahúzza a labdát és beadjon. A fizikai változásokat ő sokkal inkább egy lehetőségként éli meg, mintsem egyfajta hibaként, vagy rossz változásként. Ronaldo fellázad az idő múlása ellen. A legjobban jelenleg a tizenhatoson belül érzi magát, ugyanis 75,75%-a a góljainak ebből a zónából jött a szezon során, ami 25 találatot jelent.

Az átalakulása odáig vezetett, hogy most már egyértelműen a tizenhatoson belül, a kapu közelébe helyezkedve érzi jobban magát. Ráadásul sokkal jobbak az első érintései mint bármikor ezelőtt. 17 gólt a 25-ből egy érintésből, az első érintésből szerzett a tizenhatoson belül, ami egészen kivételes hatékonyság bizonyítéka. Még két és fél hónap van hátra a szezonból, és Ronaldo egyre jobban emlékeztet mindenkit arra a Hugo Sanchezre, aki a ’88-89-es kiírásban minden gólját egy érintés után szerezte.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás