Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-04-03 08:37 Tromposch Ádám madridom.hu
Eljött a nap, végre újra itt van a Bajnokok Ligája! Előzetes: Juventus – Real Madrid Bajnokok Ligája

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid a Juventus vendége lesz.

Ismét elérkezett nap, amit tulajdonképpen a PSG elleni visszavágó óta vár minden madridista. Újra itt a Bajnokok Ligája, újra itt van az a sorozat, amelyet kicsit mindig más szemmel figyelünk. Azt hiszem a tavalyi történelmi tett, a címvédés után mindenki azt mondta, hogy a Real Madrid teljesítette a lehetetlent, véghezvitte azt a dolgot, amelyet soha korábban senki. Akkor kicsit mindenki úgy volt vele, hogy ha ebben a szezonban nem nyerünk semmit, akkor sem történik nagyobb gond. Ám ahogy haladunk előre, újra egyre éhesebb a csapat és vele együtt minden szurkolója is. Immáron az újabb címvédés a cél, az ellenfelünk pedig az a Juventus, aki ellen 2017-ben történelmet írt a csapatunk azon a cardiffi estén…

Természetesen ilyenkor minden oldal a statisztikákkal, az elmúlt meccsek eredményeivel, a történelmi áttekintéssel és a lehetséges taktikai felállásokkal van tele. Persze nincs ezzel gond, de ezen a találkozón talán nem ezek fognak dönteni. Sokkal inkább fontosabb lesz a csapategység, a morál, hogy fejben mennyire vannak rendben a srácok. Úgy gondolom ez billentheti a mérleg nyelvét a Real Madrid felé.

Ugyanis, ha egy meccsből ki kell indulni, akkor az mindig az utolsó egymás elleni csata. A Juventus a tavalyi döntő előtt csúcson volt, alig kaptak gólt, mindenki rettegett az olasz klub védelmétől, amelynek még a nagy Barcelona, és fényes vezetőjük, Messi sem tudott gólt lőni a kieséses szakaszban. Féltették a Real Madridot, még a spanyolok szurkolói is elhitték, hogy ezt a védelmet nem lehet áttörni. Aztán jött Cristiano Ronaldo és a többiek, és hintettek egy négyest a BL-döntőben, akkora nyomás alatt, amelyet csak ezek a játékosok tudnak elviselni.

Ez lehet a kulcs. A Real Madrid nem ijed meg a BL-ben. Nem véletlen az sem, hogy a két Juve elleni döntőjét nem veszítette el. Persze az oda-visszavágós párharcokat rendre igen, ám a döntő nyoma még javában élhet az olasz, és persze a spanyol lelkekben is. Ramosék idén is úgy lépnek pályára a BL-ben, hogy minden mozdulatukon látszik a magabiztosság, a győzni akarás, a nyugalom. Ez tavaly az Atl. Madrid elleni elődöntő visszavágóján már nagyon jól látszódott, 2-0-s hátránynál sem remegtek meg, és persze idén a PSG elleni meccseken is tökéletesen levehető volt.

A Real Madrid mellett szól a tapasztalat, a játékosok és az edző végtelen nyugalma még az olyan helyzetekben is, amikor más csapat összeroppanna. Tapasztalta ezt már a Juventus is ebben a szezonban, amikor a Spurs elleni párharc mindkét meccsén igazából fejben (és persze kitűnő taktikai húzásokkal) múlták felül az angol csapatot. A Juventus is tökéletesen érezte meg a vérszagot, és ki is használta, hogy az ellenfele akár csak pár percre, de ténylegesen a padlóra került. Most azonban ez fordítva lesz.

A vendégek kezdőjében tulajdonképpen egy kérdéses pont van: elől a BBC lép pályára, vagy Bale kimarad, és helyére Isco kerül a csapatba, így pedig a tavalyi döntő kezdője lenne újra a pályán. A nagyobb esély utóbbira van, hiszen Bale továbbra sem győzte meg Zidane-t, Isco pedig a válogatottban is kiváló teljesítményt nyújtott. Ronaldo pihent hétvégén, ahogy a két szélső védő is, így minden adott ahhoz, hogy frissen és jó formában lépjen pályára a csapat a Juve otthonában. 

Az olasz csapatból Benatia és Pjanic eltiltás miatt nem léphet pályára, míg Bernardeschi sérüléssel bajlódik. Jó hír viszont Allegrinek, hogy Chiellini, Khedira, Sandro és Cuadrado is felépült, így akár mindegyikük ott lehet a csapatban. A legnagyobb kérdőjel talán Mandzukic játékát övezi, ám ő azért valószínűleg a padra már leülhet. Nincs tehát akkora dráma Torinóban mint azt előzetesen gondolták, a sérültek nagy része felépült, a két eltiltotton kívül pedig a legjobb csapatával állhat ki a hazai gárda is.

A Real Madrid tehát mentálisan mindenképpen jobb állapotban van ellenfeléhez képest. A közeli emlékek és a BL-rutin egyértelműen a spanyol klubnak kedvez. A játékosállomány és az egyéni képességek is a Madridnál jobbak, ám hogy Allegri és Zidane csatáját ki nyeri, az csak este dől el. Mindenesetre nehéz olyan eredményt elképzelni, amely után már biztosan eldőlne a párharc az odavágón. A címvédő előtt újabb hatalmas kihívás áll, de ne féltsük Iscóékat, hiszen ők is csak erre várnak már hetek óta, és teljesen biztos, hogy mindent kiadnak majd magukból a győzelem érdekében. Előre hát az újabb sikerért, a továbbjutásért, a 13. BL-sikerért! Hasta el Final, Vamos Real!

Mérkőzés: Juventus – Real Madrid Versenysorozat: Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés Kezdőrúgás: 2018.04.03. (kedd), 20:45 Helyszín: Allianz Stadion, Torino TV: M4Sport (élő) A várható kezdőcsapatok: Juventus: Buffon; Sandro, Chiellini, Barzagli, De Sciglio; Khedira, Matuidi, Costa, Dybala, Cuadrado; Higuaín. Real Madrid: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, Kroos; Isco, Benzema, Cristiano Ronaldo. Játékvezető: Cuneyt Çakir

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend