Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-04-18 09:37 Tromposch Ádám madridom.hu
Még egy feladat, aztán újra jöhet a BL! Előzetes: Real Madrid – Ath. Bilbao Spanyol Bajnokság

A Real Madrid a spanyol bajnokság 33. fordulójában az Ath. Bilbao csapatát fogadja a Santiago Bernabéuban.

A Málaga elleni sikert követően újabb bajnoki vár a Real Madrid játékosaira, ezúttal otthon, hazai közönség előtt a Bilbaót kellene megverni. Már csak azért is fontos lenne az újabb győzelem, mert az Atl. Madrid ebben a körben a Real Sociedad vendége lesz, és egyáltalán nem biztos, hogy a Matracosok győzni tudnak az Anoetában. Tegnap ráadásul a Barcelona sem tudta legyűrni a Celtát, így esély van arra is, hogy a katalánokkal szembeni ponthátrányon is kozmetikázzon kicsit Zidane együttese.

A Bilbao egyáltalán nincs jó formában. A tabellán jelenleg csak a 13. helyen állnak, és közelebb van számukra a kieső hely, mint az európai kupaindulást jelentő 6. pozíció. Ez bizony az elmúlt szezonok után kiábrándító, de hát egyértelmű, hogy Valverde mestert nem tudták megfelelően pótolni baszkföldön. Az utolsó 5 bajnokijából kettőt nyertek meg Adurizék, a Leganést tudták legyőzni, illetve a Villarrealt. 

Idegenben az utolsó 7 ligameccsén mindössze egyszer nyert a Bilbao, igaz az pont a legutóbbi alkalom volt, amikor a Villarrealt tudták megfogni, és 3-1-es győzelemmel távoztak a stadionjukból. Előtte viszont sorozatban öt 2-0-s zakóba szaladtak bele, amiben benne volt a Sevilla elleni bukta, az Atl. Madrid elleni 2-0, és a Barcelona otthonában elszenvedett vereség is. A Real Madrid elleni decemberi bajnoki pedig 0-0-s döntetlent hozott a San Mamés Stadionban.

A Real Madridnál továbbra is „csak” Nacho sérült, így Zidane szinte a teljes kerettel várja a Bilbao elleni mérkőzést. Érdekes, de a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón még mindig inkább a Juve elleni továbbjutás, és a Madrid elleni utálat volt a téma, amire így reagált a francia mester: “Ez mindig is létezett. De úgy vélem, hogy napról napra több a madridista, mint az antimadridista, mert ez a legjobb klub a világon. Ez a klub rendelkezik a legtöbb szurkolóval, ami folyamatosan nő. Jobb, ha ezekről a pozitívumokról beszélünk. A közösségi média más. 10 éve nem voltak ilyen dolgok. Most egy ilyen világot élünk és ezt el kell fogadnunk. De engem az a tény érdekel, hogy több madridista van a világon.”

Reméljük, hogy hamarosan lecseng ez a Madrid-utálat, amiért persze a csapat tehet a legtöbbet, mondjuk a Bayern München kiverésével, ám ez még odébb van, először a ligában kell bizonyítani. Főleg azért lenne jó egy magabiztos teljesítménnyel előrukkolni, mert a Juve elleni vereség, az 1-3 azért ott élhet a játékosokban, és ezt jó lenne elfelejteni, amint lehet. Erre a Bilbao megfelelő ellenfél lehet, amit azért is ki kell használni, mert ez az utolsó meccse a Real Madridnak a Bayern elleni BL-találkozó előtt, a hétvégén a kupadöntő miatt nincs kötelezettsége a csapatnak.

Zidane-nak így tehát ez az utolsó lehetősége, hogy élesben is lássa a játékosokat a müncheni meccs előtt, és esetleg kipróbáljon olyan taktikai elemeket, amelyeket a bajorok ellen is alkalmazna. El kell döntenie, hogy a BBC, vagy éppen Isco kezd majd, esetleg a Vázquez – Asensio párossal a széleken nyerné meg a csatát. A Bilbao ellen lehetősége van ezeket gyakoroltatni, próbálgatni, meccs közben változtatni, és láthatja, hogy ki van topformában, kire fér rá a több pihenés, másfajta edzés egy héttel a létfontosságú meccs előtt.

Mindezért valószínűsíthető, hogy a kezdőben most nem fog annyit variálni a mester, hiszen lesz egy teljes hete a csapatnak pihenni. Így Ronaldo is ott lehet a csapatban, ahogy mellette Benzema és Bale is, középen pedig újra összeállhat a Casemiro – Modric – Kroos trió. Egyfajta főpróbaként kell felfogni ezt a meccset, a hazai szurkolókat pedig még egy hétköznap este is ki kell tudni szolgálni, hogy aztán lehessen készülni az érdemi feladatokra. Jó lenne egy sokgólos hazai győzelemnek örülni, hogy jó hangulatban teljen a felkészülés. Reméljük, hogy a játékosok is így gondolják majd este 21:30-tól!

Mérkőzés: Real Madrid – Ath. Bilbao Versenysorozat: Spanyol bajnokság, 33. forduló Kezdőrúgás: 2018.04.18. (szerda), 21:30 Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid TV: Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; C. Ronaldo, Bale, Benzema.

Ath. Bilbao: Kepa; O. De Marcos, Nunez, Inigo Martínez, Balenziaga; San José, Iturraspe, Susaeta, Inaki Williams; Raul García, Aduriz.

Játékvezető: Juan Martínez Munuera

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend