Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-04-24 20:28 e.gergo realmadrid.com
Kroos: „A Bajnokok Ligáját nem lehet csak pénzzel megnyerni” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzése előtt Zinedine Zidane párja Toni Kroos volt a meccs előestéjén szervezett sajtótájékoztatón. A német középpályás szavait alább olvashatjátok:

Nincsen könnyű útja a csapatnak a Bajnokok Ligájában: „Tovább akarunk jutni a következő körbe. Nagyon fontos számunkra, mert a mostani szezonban ez az egyetlen esélyünk arra, hogy trófeát szerezzünk. Ugyanígy volt ez két évvel ezelőtt is, akkor megnyertük ezt a sorozatot, és természetesen most is nagyon motiváltak vagyunk, hogy ezúttal is megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Ez egyértelmű volt az eddigi összes fordulóban, amit lejátszottunk. Egyedülálló lenne zsinórban háromszor megnyerni ezt a tornát, és ezt is akarjuk elérni. Idén a PSG volt az ellenfelünk a nyolcaddöntőben, a Juventus a negyeddöntőben, és nem volt könnyű menet egyik sem”.

Kroos a németeknél szenvedélyesebb szurkolóknak tartja a spanyolokat: „Amelyik csapat megnyeri ezt a sorozatot, az elmondhatja magáról, hogy ő Európa legjobb csapata, és ebből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy a Bayern is meg akarja nyerni. A pályán zajló dolgokon kívül szerintem a spanyol szurkolók alapvetően szenvedélyesebbek, összehasonlítva a németekkel. Ami a két csapat méretét illeti, hasonlít egymásra a Real és a Bayern”.

A Bayern München sikerre éhes lesz: „Kemény ellenfelet várok a két meccset, végtére is ez a Bajnokok Ligája elődöntője, egyértelmű, hogy trükkös lesz. A korábbi évekhez képest idén korábban bajnok lett a Bayern München, de nincs az az érzése az embernek, hogy leeresztettek volna. Az elmúlt években szépen helytálltak, ők is a döntőbe akarnak jutni, és nagyon sikerre éhes Bayern-re számítunk ezen a két meccsen. A múlt nem érdekel, csak a jelenre összpontosítunk mindannyian. Azért vagyunk itt, hogy holnap játsszunk, két nagy csapat csap majd össze, és meglátjuk, hogy mi lesz majd belőle”.

A Bayern München aktuális állapotáról: „Heynckes jó abban, amit csinál, látható hogy minden rendben megy a Münchennél, és tanúsíthatom, hogy egy Bayern-hez vagy Realhoz hasonló csapatban kiemelten fontos tényező a sikerhez, hogy jó hangulat legyen a klubnál. Nem minden a taktika, a jó hangulat is nagyon fontos. Ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam, és ezért nem meglepetés, hogy a Bayern ilyen jól teljesít. Kicsit jobb formában vannak, mint tavaly, akkor sok sérültjük volt, Lewandowski kihagyta az itteni meccset, és pár sérültjük volt a madridi meccsen is, ami nem egyszerű, főleg, hogy hosszabbítást is játszottunk”.

„Jobb formában vannak, mint tavaly, és erős egységet alkotnak. Úgy tűnik kívülről, hogy jó a hangulat náluk a csapaton belül. Nekünk az a munkánk, hogy ezen a jó hangulatukon változtassunk. Nem tudnék csak egyetlen játékost kiemelni, akitől tartanék. Sok Bayern játékossal játszottam már együtt az évek során, most pedig a válogatottban. Ha megnézzük a lehetséges kezdőcsapatukat, láthatjuk, hogy sok nagyon jó játékosuk van a keretükben. Jobb formában vannak, mint tavaly, nekünk viszont ki kell menni a pályára, és hoznunk kell a saját játékunkat”.

Sergio Ramos: „Top játékos, és az együtt megnyert trófeákkal megmutatta, hogy igazán kulcsfontosságú játékosa a csapatunknak. A Juventus ellen megvoltak a helyzeteink, és továbbjutottunk. Most az elődöntőben játszunk, és örülünk neki, hogy Ramos is a keretben van velünk”.

A tapasztalat nagyon sokat számít a Bajnokok Ligájában: „A Bajnokok Ligáját nem lehet csak pénzzel megnyerni, ha ez lenne a helyzet, mi sem nyertük volna meg eddig, mert nem költöttünk olyan sokat. Ez egy különleges versenykiírás egy olyan csapat számára, mint a Madrid, és megvan a játékosállományunk, akik képesek a legmagasabb szinteken teljesíteni, és ez mindig segít. A tapasztalat az, ami megtanít arra, hogy mit is kell tenned a végső győzelemhez, és ez visz minket olyan sokáig”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend