Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-05-01 09:01 Tromposch Ádám madridom.hu
A király még nem hajlandó levenni a koronáját… Előzetes: Real Madrid – Bayern München Bajnokok Ligája

A Real Madrid 2-1-es előnyről várja a Bayern München elleni BL-elődöntő visszavágóját.

Az elmúlt héten a címvédő kiváló eredményt ért el a bajorok otthonában. Tette mindezt úgy, hogy még véletlenül sem játszott lenyűgözően, ami viszont még inkább értéket ad ennek az idegenbeli sikernek. A Bayern München 1-0-ra vezetett Kimmich góljával, ám előbb Marcelo vágott gyönyörű egyenlítő gólt Ulreich kapujába, majd egy szép labdaszerzés után Vázquez és Asensio nullázta a hazaiak védelmét, így lett végül 1-2 a végeredmény az Allianz Arénában.

Mindkét csapat egy bajnokit játszott azóta. A bajor klub már bajnokként fogadta a Frankfurt együttesét, és végül 4-1-re nyert. Természetesen mindezt már majdnem C csapattal könyvelte el, így rúghatott gólt Dorsch, Wagner, Rafinha és Süle is. Lewa, Müller, James egy percet sem kapott azon a találkozón. A Real Madrid szintén hazai pályán játszotta le aktuális ligameccsét, és ha nem is ilyen arányban, de 2-1-re nyert a Leganes ellen. A gólokat Bale és Mayoral szerezték, és persze Zidane is pihentette jó néhány játékosát a kedd esti meccsre.

A mester nyugodt volt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, elmondta, hogy felkészült a csapat, illetve hatalmas eredmény lenne sorozatban a 3. döntőbe jutni: “Ez egy elődöntő, tudjuk, hogy mennyire fontos. Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Egyszerűen csak koncentráltnak kell maradnunk. Az első mérkőzésen jól dolgoztunk, most pedig meg kell mutatnunk, hogy tovább akarunk jutni. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy hazai pályán játszhatunk. Ha választhatnék, akkor mindig a Santiago Bernabéuban játszanék.”

Jupp Heynckes továbbra is gondokkal küzd, ami a csapat összeállítását illeti. A kapuban Neuer még nem vállalhatja a játékot, a védelemből hiányzik majd Boateng, igaz a bal oldalra Alaba már visszatérhet, ami nagy erősítés, főleg ha újra megnézzük, hogy Rafinha mit csinált az első meccsen. A középpályán Vidal mellett Coman sem segíthet a csapatán, és Robben is megsérült, így a két szélen nem állhat össze a Ribery – Robben páros. Boatenget Süle pótolja majd a védelemben, a középpályán pedig Thiago kerülhet a kezdőbe.

A Real Madridnál Carvajal és Isco elvesztése a rossz hír, ám minden bizonnyal a frissen felépült Nacho kezd majd honfitársa helyett a védelem jobb oldalán. Érdekes kérdés, hogy Alaba vagy Nacho van-e jobb formában sérülése után. Mindkét játékos kulcsposztra kerül be a kezdőbe, és bizony nem könnyű ellenfelekkel néznek majd szembe a két szélen. Zidane éppen ezért úgyis gondolkodhat, hogy az odavágón remek teljesítményt nyújtó L. Vázquezt húzza vissza Carvajal helyére. Érdekes kérdés, meglátjuk este, hogy miként dönt a mester.

A francia edző számára az is nagy kérdés, hogy Iscót kivel pótolja. Erre rengeteg lehetősége van, könnyen megoldhatja Kovacic, vagy Asensio kezdőbe nevezésével, ám ott a BBC is, akik közül viszont csak Ronaldo kezdett Münchenben. Ezért nagy meglepetés lenne, ha most Benzema és Bale is ott lenne a pályán. Amennyiben viszont Lucas védő lesz, úgy könnyen megnyílhat az út Bale előtt a csapatba. Nehéz kérdés, a legvalószínűbb talán az, hogy Asensio lesz ott a pályán a kezdő sípszótól, Ronaldo és Benzema mögött.

Zidane csapata újra arra készül, hogy véghez vigye a lehetetlent. Sorozatban harmadik BL-döntőjébe juthat az együttes. Reméljük, hogy az edző és a játékosok is tanultak a Juventus elleni visszavágóból. Hiszen az a vereség, az a pofon még éppen időben jött. A Real Madrid szenvedett, de továbbment, ami még nagyon jó tanulság és kiváló tapasztalat lehet mindenkinek a jövőre nézve. Főleg, amikor ilyen célok vannak a csapat előtt. Olyan nemes célok, amelyekért egyetlen klub küzdhet csak a világon.

A történelem itt íródik a szemünk előtt. Ezekben a hetekben nem is fogjuk fel, hogy minek vagyunk szemtanúi. Már a BL-címvédés is elképesztő teljesítmény volt, amiről évtizedek múltán már mindenki az unokáinak beszél majd. Ám a triplázás egy olyan dolog lenne a sok katari pénzzel felpumpált klub mellett, valamint azok után, hogy mindenki a Real Madridot, minket akar legyőzni, hogy még a televíziós szakértőknek is elismerően kellene bólogatniuk, ha már mást úgysem várhatunk el tőlük…

A Real Madrid most közellenség. Ma este mindenki Bayern München-szurkoló, aki nem madridista. A győztes egyedül van, ahogy a mondás is tartja, ám ma este meg kell mutatni, hogy a madridizmus tovább tudja írni ezt a fejezetet, a csapat ott lesz Kijevben, mert olyan egész egyszerűen nincs és nem létezik, hogy ebből a párharcból ne a madridi címvédő jusson tovább a fináléba. A király nem hajlandó levenni a koronát, még nem, továbbra is uralkodni kell Európában! HASTA EL FINAL, VAMOS REAL!

Mérkőzés: Real Madrid – Bayern München Versenysorozat: Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó (2-1) Kezdőrúgás: 2018.05.01. (kedd), 20:45 Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid TV: M4Sport, Sport1 (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Nacho, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Asensio, Benzema, C. Ronaldo.

Bayern München: Ulreich; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Javi Martínez, Thiago, James; Ribéry, Müller, Lewandowski.

Játékvezető: Cüneyt Cakir (török)

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend