Zinedine Zidane sajtótájékoztatója a holnap esti, Celta Vigo elleni hazai bajnoki mérkőzés előtt:

“Ez az utolsó meccsünk a szezonban hazai pályán, és szeretnénk még egyszer kedveskedni a szurkolóinknak azzal, hogy megnyerjük a találkozót. A szurkolóink megérdemlik ezt, erre fogunk törekedni holnap. Mindent bele fogunk adni annak érdekében, hogy boldogan mehessen majd haza az, aki kilátogat a szezonunk utolsó hazai meccsére. Az idényt fenomenálisan kezdtük, nyertünk három trófeát. A bajnokságban és a kupában nem alakultak jól a dolgok, de ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében, ez egy csodálatos sorozat. Mindenki imádja, és zsinórban harmadjára vagyunk ott a döntőjében, ami nagyon szép. Mindent meg akarunk nyerni, de el kell fogadni, hogy a negatív pillanatok is részei a pályafutásodnak, ezekkel együtt kell élni, és dolgozni kell azon, hogy javítson az ember a dolgokon. A következő szezonban a Real Madrid mindent meg akar majd tenni, hogy változtasson az idén történteken, és bajnoki címért harcolhasson a csapat”.

Aspas: “Egy nagyon jó spanyol válogatott játékos, szeretem a játékát, sokat ad a Celtának”.

Saját jövőjéről: “Történik majd, ami történik. Engem csak a pozitív gondolkodás érdekel, és az, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek azért, hogy nyerjünk Kijevben. Az eredmények azok, amik számítanak. Dolgozó ember vagyok, szeretem a labdarúgást és a munkámat. Edzőként is mindent meg akarok nyerni”.

A kezdőcsapat összeállításáról: “A kritika az élet része, ezt nem tudjuk irányítani. El kell fogadnunk, hogy kritizálni fognak minket, ha a dolgok nem alakulnak jól. Akik kevesebbet játszanak, karakteresen játszottak, és jól tették a dolgukat. Mindenki hibás ilyenkor, nem csak azok, akik ritkábban lépnek pályára, és a fő felelős én vagyok. Ami a motivációt és folyamatosságot illeti, mindannyian egy hajóban evezünk, de én irányítok. Az a legfontosabb, hogy napról napra dolgozzunk, rendben menjenek az edzések, hogy jól menjen a játék is. A motivációnk nem változik csak azért, mert nem fogjuk idén megnyerni a bajnokságot. A meccsek lejátszása a legjobb felkészülés, ha jól és magas intenzitással játszunk. Egy meccset nem lehet kiváltani mással ilyen szempontból. Le fogjuk játszani a hátralévő két bajnokinkat, a lehető legjobb módon. Dolgozni fogunk a dolgokon. Ami az erőnlétet illeti, arra szezon közben már elég jól ráerősítettünk”.

A Bajnokok Ligája döntőjének favoritja: “Nem fogom tudni megállítani azt, amit a csapaton kívüli emberek beszélnek, de azok a gondolatok egy dolog, az meg egy másik, amit mi gondolunk csapaton belül. Két hetünk van arra, hogy mindent beleadjunk. Jól fel kell készülnünk a meccsre, nagyon jól kell majd védekeznünk, és utána támadnunk. A labdával nagyon jók vagyunk, és nem hiszem, hogy a védelem problémás lenne nálunk, nagyon erős vonal, büszke vagyok rájuk. Egy nagyon jó, támadó mentalitású csapat ellen fogunk döntőzni. Mindent bele akarunk majd adni azért, hogy megvédjük a címünket, és megnyerjük a Bajnokok Ligáját, amit mindenki meg akar nyerni”.

Neymar: “Nem az én döntésem az ilyesmi ma, engem csak az érdekel, hogy mi van előttünk. A döntő után lesznek megbeszéléseim a klubbal, mert valószínűleg lesznek változások a nyáron, de most nem tudok semmit mondani erről. A jó játékosok mindig illenek Madridba. Mindig megvan a kémia a jó játékosok között. Nem tudom konkrétan, hogy vannak-e most tárgyalások Neymarral, de nem hinném, mert most a jelenre összpontosítunk. Nem is kérdeztem erről senkit, mert nem megyek bele ebbe én sem. Jól kell befejeznünk a szezont, a többi pedig jöhet utána”.

Átigazolási pletykák: “Az igazolásokról mindig beszélni fognak a sajtóban, ez nem fog változni, de ránk sincsen hatással. Most a döntőre készülünk, ami öt éven belül már a negyedik nekünk, csak erre összpontosítunk. Két meccsünk van még előtte, hogy felkészüljünk rá, és jól fogjuk tenni a dolgunkat azért, hogy sikerrel zárjuk a döntőt”.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás