Rafa Benítez, aki jelenleg a Newcastle United edzője, nyilatkozott a Deportes Cuatronak a madridi időszakáról, ami 2016. januárjában érkezett a végéhez.

A spanyol szakember visszajuttatta a Newcastlet az első osztályba, majd az azt követő szezonban a 10. helyen végzett a csapattal. Benítez, aki korábban a Valenciánál és a Liverpoolnál is dolgozott, 2016. márciusában vette át az angol csapat irányítását, mindössze két hónappal az után, hogy Perez kirúgta őt a madridi kispadról. Benítez a madridi edzősködéséről beszélt a Deportes Cuatroval készült interjújában, ami nem volt hosszú életű.

Távozás Madridból

“Mikor távoztunk Madridból, a csapat még állt a Bajnokok Ligájában, és két pont hátránya volt a bajnokságban a Barcelonával szemben úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk. Az emberek megfeledkeznek erről. Nem volt annyi problémánk, amennyit az emberek gondoltak.”

Az edzők megítélése

“Mikor megítélnek egy edzőt, sokszor azt hiszik, hogy aki a legtöbb trófeát nyerte, az a legjobb, de ez nem így van. Akkor is tudsz címeket nyerni, ha a te csapatod jobb. Azt szokták mondani, hogy a futballban mindig van valaki, aki arra vár, hogy átvegye valaki helyét. Könnyebb dicsérni az érkezőket és kritizálni az elődöket.”

Kapcsolata a kerettel

“Jó volt a kapcsolatom a játékosokkal, és nagyon sok olyan üzenetem van, ami ezt bizonyítja. Egy játékos nem volt boldog? Talán itt, ott vagy bárhol máshol sem lennének boldogok, ha nem játszanak.”

Benzema pótlása

“Tipikus kilences játékos csak Borja Mayoral volt [Benzema mögött], aki bár kiváló csatár, még csak 19 éves volt. Az ezt követő évben Morata volt a cserecsatár, amikor nyerték a címeket. Mi mindannyian erről beszéltünk, de senki nem figyelt ránk.”

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás