Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-05-26 10:18 ___Samy___ marca.com
Varane: „Tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk egy döntőben.” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Zinedine Zidane még tovább írhatja a történelmet a Real Madrid élén azzal, ha a mai nap zsinórban harmadjára is megnyeri a Bajnokok Ligáját a csapattal. A csapat francia hátvédje, Raphael Varane szerint nem is gondolnak erre a lehetőségre mindaddig, amíg nincs vége a mérkőzésnek.

Ha öt éven belül megnyeritek a negyedik BL címet is, történelmi csapatként beszélhetünk erről a Real Madridól?

”Már történelmet írtunk és még tovább akarjuk folytatni, ami hihetetlen lenne. Azonban elsősorban erre a mérkőzésre kell gondolnunk, csak a Liverpool jár az eszünkben, majd a többit meglátjuk. Nem hiszem, hogy sikerült felfognunk egyáltalán, mit is értünk el idáig, de a mérkőzés után majd menni fog.”

Még csak 25 éves vagy, de már a negyedik BL döntődet játszod. Ha 19 évesen ezt mondták volna neked, mit válaszoltál volna rá?

”Szürreálisnak tűnt volna, nehéz lett volna elhinni. Már egyet megnyerni is nagyon komplikált, de zsinórban hármat…nincsenek rá szavak, a negyedik pedig káprázatos lenne. Hihetetlen. Ez az élmény ráébreszt minket arra, hogy milyen nehéz dolgunk is lesz, ugyanakkor még több magabiztosságot ad nekünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell tennünk egy döntőben.”

A Real Madrid az esélyes?

”Nem, egyáltalán nem. A Liverpool okkal van ott a döntőben, ők egy jó csapat és nagyon jó munkát végeztek, hogy idáig eljussanak. Az ilyen mérkőzésen nincs favorit, tudjuk, hogy bonyolult lesz őket legyőzni.”

Melyik Real Madrid számítasz, a hazai vagy a BL verzióra?

”Tudjuk, hogy ez lesz a legjobb Real Madrid, tudjuk, hogy minőségi és tapasztalt csapatunk van. Ez a mérkőzés a védekezés és a támadás közötti váltakozásról fog szólni, mert mindkét csapat képes nagyon gyorsan támadni.”

Akkor ez egy adok-kapok mérkőzés lesz?

”Nos, szerintem lesznek időszakok, amik a labdabirtoklásról fognak szólni, de hirtelen nem tudod megváltoztatni a mérkőzés ritmusát, különben elvész az egyensúly. Szerintem ezért fontos az egyensúly, a többi mérkőzésen is látható, hogy az átmeneti időszak kritikus.”

Melyik az a dolog a Liverpoolnál, amitől a leginkább tartasz?

”Nagyon jól játszanak együtt, a támadó trió szintén, és sok gólt szereznek. Tudjuk, hogy az az erejük, hogy minőségi játékosaik vannak, tehát jól kell védekeznünk és nem szabad területeket hagynunk. Nagyon fontos, hogy együtt dolgozzunk és minden rést lezárjunk.”

Ez a mérkőzés különös hangsúlyt fog fektetni rád?

”A koncentráció létfontosságú lesz, nem pazarolhatom az energiámat. Azzal a tudattal készülök erre a mérkőzésre, hogy nehéz lesz.”

Ez egy olyan döntő lesz, amin Gareth Bale leteheti a névjegyét?

”Az edzéseken látom, hogy fizikailag hihetetlenül készül erre a mérkőzésre. Csakis a döntőre koncentrál, de végső soron az edző fogja eldönteni, hogy ki játszik majd. Mindannyian játszani akarunk, keményen dolgozunk, hogy megfelelően készüljünk fel. Számos szisztéma közül lehet válogatni, de fogalmam sincs, hogy ki fog játszani. Gareth nagyon jól játszik mostanában, jó formában van, de meglátjuk, hogy milyen döntéseket hoz majd az edző.”

Még nagyobb magabiztosságot nyújt így a döntő előtt az a tudat, hogy Cristiano Ronaldo nálatok játszik?

”Cristiano a létfontosságú pillanatokban mindig válaszol. Hisz önmagában, és mi számítunk rá. Tisztában vagyunk azzal, hogy mit ad a csapatnak, és ez pozitív. Reméljük a legjobb formájában van.”

Nyugtalanítja Karim Benzemát az, hogy kihagyták őt a világbajnoki keretből a franciák?

”Mindig ugyanazt a vágyat mutatja, mint mindig, csakis a csapatra koncentrál és tudja, hogy a szezonunk csakis ettől a mérkőzéstől függ. Megvan a képessége, hogy mások játékát jobbá tegye és úgy érzem, hogy jó formában van. Az elmúlt szezonban az Atletico Madrid ellen megmutatta, hogy képes eldönteni a legnagyobb mérkőzéseket, mindenki bízik benne, és nem kell semmit sem bizonyítania.”

Ha bárkit kivehetnél a Liverpool csapatából a szombati mérkőzésen, ki lenne az?

”Mint tudod, nincs ilyen képességem.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend