Május 31-én, nagyjából két héttel a 13. Bajnokok Ligája megnyerése után lemondott Zinedine Zidane, amivel valósággal sokkolta – nem csak a madridistákat – hanem az egész focivilágot. Azóta eltelt közel két hét, és tegnap végül hivatalosan is bejelentésre került az új edző személye, aki nem más mint Julen Lopetegui.

A hírek kedden láttak napvilágot, ami kissé felbosszantotta a Spanyol Labdarúgó Szövetséget, hiszen Lopetegui jelenleg a spanyol válogatottal készül a csütörtökön induló Világbajnokságra. Na de hogyan is jutottak el Pérezék a spanyol szakemberhez.

A legtöbb hír azt engedte gondolni, hogy a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino fogja átvenni a stafétabotot Zidane-tól, még annak ellenére is, hogy Daniel Levy, az angol klub tulajdonosa hatalmas pénzért lett volna csak hajlandó elengedni a szakembert.

Lopetegui érkezésére már csak azért sem igazán lehetett számítani, mert május 22-én, azaz nagyjából három  hete hosszabbított szerződést a Szövetséggel. Az első találkozó nem is vele, hanem ügynökével, Carlos Buceróval történt és az események rögtön előrehaladott állapotba kerültek.

José Angel Sanchez, Florentino Pérez jobbkeze volt a kulcsfigura az edző szerződtetésében. Sanchez korábban tárgyalt Pochettinóval és Levy-vel is, aminek végén kiderült, hogy az angol klub még 100 millió euróért sem lenne hajlandó elengedni az argentin edzőt, és ez volt az a pillanat, amikor a Real Madrid alternatíva után kezdett nézni.

A Királyi Gárda vezetősége egy klubbal sem akart háborúba menni azért, hogy megtalálja Zidane örökösét, a korábbi Porto edzővel múlthét szerdán vették fel a kapcsolatot először. A sorozatos tárgyalások során egyértelművé vált, hogy Lopetegui beleillik a klub által vázolt elképzelésekbe. Fontos megjegyezni, hogy Lopetegui Sanchez választása, nem pedig Pérezé, hiszen az elnök úr szinte végig a háttérben volt a tárgyalások során és csak a végén kapcsolódott be, amikor már látni lehetett, hogy az üzletnek van jövője.

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség új elnöke nem akart a szakember útjába állni, azonban azt elvárta, hogy a klub kifizesse a 2 millió eurós kivásárlási árát. Ezt természetesen meg is tették Pérezék.

A két fél között megállapodás tervezete megszületett még azelőtt, hogy publikálásra került volna. Lopetegui három évre szóló szerződést fog aláírni, és bár a fociban a dolgok gyorsan változnak, de nem rövid, hanem inkább középtávon számolnak a szakember munkájával.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás