Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-06-19 10:28 Realista24 marca.com
Lopetegui menesztésének (igaz?!) története Egyéb hírek

A Marca mai számában nagy részletességgel számol be Julen Lopetegui leigazolásának körülményeiről, amelynek főbb mérföldköveit az alábbiakban olvashatjátok.

Június 8-án Lopetegui arra kérte az ügynökét, hogy csak akkor informálja a fejleményekkel kapcsolatban, ha megvan a megállapodás és alá kell írnia valamit.

Június 12-én Florentino Pérez felvette a kapcsolatot a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnökével, Rubiales-szel, hogy informálja arról, Julen Lopetegui a Világbajnokság után a Real Madrid edzője lesz és a klub kifizeti a 2 millió eurós kivásárlási árát, az egyezség teljes a klub és a leendő edző között.

Rubiales megköszönte a telefonhívást Péreznek, a blancók elnöke pedig közölte, hogy a hivatalos bejelentésre is sor fog kerülni, amibe a Szövetség elnöke beleegyezett és elmondta, hogy ők is közzé fogják tenni hivatalosan a Real Madriddal egy időben. Lopetegui akarta, hogy kinevezése még a Világbajnokság előtt hivatalos legyen, egyetértve Pérezzel, hiszen egy hónapig nehéz lett volna titokban tartani a megállapodást. Egyértelmű és egyenes akart lenni a játékosokkal és a szurkolókkal.

Florentino hívása után, Lopetegui is felhívta Rubialest, aki gratulált neki és még viccelődött is. Julen már aznap szeretett volna sajtótájékoztatót tartani, de Rubiales mondta, hogy várja meg őt is, amíg megérkezik másnap. A Szövetség el is készítette sajtóközleményét, amiben megerősítették, hogy a Lopetgeui és a Real Madrid közötti tárgyalásokról mindvégig tudtak. 17 perccel később ez a közlemény eltűnt az RFEF honlapjáról, helyette azt írták ki, hogy a Real Madridnak azonnal ki kell fizetnie a 2 millió eurót.

A hivatalos közlemény napján, Lopetegui bejelentette a játékosoknak is, hogy a Világbajnokság után távozik. A játékosok gratuláltak neki, tapsoltak, a Barcelona játékosai pedig viccelődtek vele. Lopetegui kérte őket, hogy továbbra is koncentráljanak a közelgő tornára és csak erről beszélgessenek.

Másnap reggel a Real Madridnál tisztában voltak vele, hogy Lopetegui állása a spanyol válogatott élén veszélyben van, mert a Szövetség azonnal akarja a 2 millió eurót, nem pedig a Világbajnokság után. Lopetegui találkozni akart Ruibales-szel, aki ezt megtagadta először. Majd végül sor került a találkozóra, ahol Julent árulással és hűtlenséggel vádolta a Szövetség elnöke. Azt akarta, hogy Lopetegui lemondjon, de ezt Julen elutasította. Rubiales ezt követően lement a játékosokhoz, akik mind azt akarták, hogy edzőjük maradhasson, és el is hitték, hogy sikerült meggyőzniük Rubialest.

Lopeteguit Rubiales egy üzenetben értesítette, a játékosok pedig a Twitterről tudták meg, hogy edzőjüket kirúgták. Idegessé és zavarodottá váltak, amiért úgy döntöttek edzőjükről, hogy az ő véleményüket nem vették figyelembe. Lopetegui később mindenkitől elbúcsúzott.

Florentino másnap bocsánatot kért Lopeteguitól és a következőket mondta: „Ez a háború ellenem van Julen, de te pont a közepén voltál. Nagyon sajnálom a történteket”. A menesztése kihatott a családja és az ő lelkiállapotára is.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend