Cristiano Ronaldo négy éves szerződést írt alá a Juventus csapatával, az UEFA-nál pedig már egyből el is gondolkoztak rajta, hogy milyen rekordok várhatnak arra Olaszországban, hogy Ronaldo megdöntse őket.

Legtöbb gól egy Serie A szezon alatt
A jelenlegi rekordot Gino Rossetti (Torino, 1928/29) és Gonzalo Higuaín (Napoli, 2015/16) tartja 36 találattal. Higuaínnak az első rekordot 87 évvel később sikerült beállítania. Ronaldo csak a bajnokságot nézve pár éve már nem jut 30 gól fölé a szezonban, Spanyolországban viszont kétszer is elért 40 bajnoki gólt: 2010/11-ben 40-ig, 2011/12-ben 46-ig, 2014/15-ben pedig 48-ig jutott!

Legtöbb gól a Juventusban egy szezon alatt
35 góllal Hirzer Ferenc tartja ezt a rekordot, ez az 1925/26-os szezon óta arra vár, hogy valaki megdöntse, akkor 26 mérkőzés állt a magyar labdarúgó rendelkezésére ahhoz, hogy ennyi gólt vágjon a Juventus színeiben.

A legidősebb játékos, aki öt gólt szerzett egyetlen Serie A mérkőzésen
34 évesen és 330 naposan Miroslav Klose neve mellett szerepel ez a rekord, aki a Lazio csapatával 2012/13-ban érte el ezt a megsüvegelendő eredményt, egy Bologna elleni 6-0-s győzelem során 2013. májusában. Ronaldo ehhez a rekordhoz leghamarabb 2020 januárjában “nyúlhat”, bő két évvel torinói kalandjának (hivatalos) lejárta előtt. A Real Madrid színeiben kétszer szerzett öt gólt bajnoki meccsen: az Elche ellen 2014. szeptemberében, és az Espanyol ellen majdnem pontosan egy évvel ezután, 2015. szeptemberében.

Legidősebb bajnoki gólkirály a Serie A-ban
Ezt a rekordot Luca Toni tartja, aki a Veronában a 2014/15-ös szezonban 38 évesen és 5 naposan lett gólkirály – a bajnoki szezon akkor öt nappal Toni 38. születésnapja után ért véget, és a játékos 22 gólt termelt, fej-fej mellett zárva a góllövőlista élén az Inter játékosával, Mauro Icardival. A hideg rázza az embert, ha belegondol, hogy Ronaldo egy esetleges szerződéshosszabbítással a 2023/24-es idényben futhat ennek neki először.

A legidősebb játékos, aki mesterhármast szerezhet egy Serie A mérkőzésen
Silvio Piola, a Novara játékosa 37 évesen és 51 naposan szerzett mesterhármast, ezt a rekordot Cristiano leghamarabb jelenlegi szerződésének hivatalos lejárta előtt nem sokkal, 2022. március 22-én döntheti majd meg, addigra pedig lehet a listánkon soron következő rekord beállításához is közel kerülhet.

A legtöbb mesterhármas a Serie A-ban
A jelenlegi rekordot Gunnar Nordahl és Giuseppe Meazza tartják, a svéd támadó az AC Milanban és az AS Romaban, míg Meazza az Interben, a Milanban, a Juventusban, a Vareseben és az Atalantában szerzett összesen 17 mesterhármast. Ronaldo Spanyolországban kilenc szezon alatt 34 mesterhármast szerzett, szezononként átlagban majdnem négyet.

A Juventus legeredményesebb játékosa az UEFA tornáin
Alessandro Del Piero 50 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját az UEFA által kiírt mérkőzéseken, és miután Cristianóról beszélünk, nem teljesen földtől elrugaszkodott gondolat, hogy ezt a rekordot is meghódítja a portugál a Juventusban. A Real Madridban 2014. novembere óta szerzett 51 gólt ezeken a meccseken; vajon sikerül ugyanennyit lőnie Torinóban szerződése lejártáig?

Legtöbb gól a Serie A-ban
Silvio Piola 1929-től 1954-ig játszott az olasz élvonalban a Pro Vercelli, a Lazio, a Torino, a Juventus és a Novara színeiben, ezalatt 274 gólt szerzett. Cristiano a kilenc madridi éve során a spanyol bajnokságban összesen 292 gólt termelt, így végül is, ha hasonló ütemben tudja termelni a gólokat a Juventusban is, és 40-es éveibe belenyúlva is játszik még ott, erre a rekordra is esélye lehet – ha a 2025/26-os szezonban is kergeti még a labdát a pályán, valami egészen elképesztő számot hozhat ki torinói pályafutásából.

Legtöbb gól a Juventusban
Végül, de nem utolsó sorban a Juventus örökös házi góllövőlistája is meghódításra várhat még, ezt Alessandro Del Piero vezeti 290 találattal minden sorozatot figyelembe véve. Del Piero után elég sűrű a mezőny, a tíz legeredményesebb játékos közé már “csupán” 114 góllal bekerülhet a portugál világsztár.

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás