A világbajnokság legjobb kapusának választott játékos immáron hivatalosan a Real Madrid játékosa.

Thibaut Courtois (Belgium, Bree, 1992. 05. 11.) a Real Madrid játékosa. A kapus egy elképesztő világbajnokság után ír alá új klubjához, a nyári tornán ugyanis őt választották a legjobb kapusnak. A védései elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy a belga válogatott története legjobb helyezését elérve, bronzérmet nyerjen a vb-n. 

26 évesen Courtois már rengeteg tapasztalattal rendelkezik az európai topfutballban. Nyert már bajnokságot Belgiumban, Angliában és Spanyolországban is, majdnem két méter magas, és kiváló képességekkel rendelkezik. A Genk akadémiáján nevelkedett, hogy aztán a 2008/09-es szezonban bemutatkozhasson a felnőttek között. A nagycsapatnál aztán két szezont töltött, az utolsó Belgiumban töltött szezonjában pedig bajnokságot nyert, és ő lett a liga legjobb kapusa is.

2011-ben leigazolta őt a Chelsea, de kölcsönadta az Atl. Madrid együttesének. A madridi klubbal megnyerte az Európa-ligát, az Európai Szuperkupát, a La Ligát, és a Spanyol Kupát. Kétszer lett őt a Zamora-díjas, és az év csapatába is beválasztották. Ebben az időszakban debütált a belga válogatottban, és még csak 19 éves volt, amikor először pályára léphetett, ezzel történelmet írt, hiszen hazájában soha előtte korábban nem mutatkozhatott be ilyen fiatal kapus a nemzeti együttesben.

Courtois 2014-ben csatlakozott a Chelsea csapatához, ahol aztán kétszer nyerte meg a bajnoki címet, egyszer az FA Kupát, egyszer a Liga-kupát. Első Angliában töltött szezonjában a csapata kapta a legkevesebb gólt a ligában, és a 2016/17-es kiírásban megkapta az Aranykesztyűt, amiért 16 kapott gól nélküli mérkőzést hozott le.

Elismerések/Trófeák:
-Aranykesztyű a 2018-as világbajnokságon
-2 Zamora-díj
-Aranykesztyű a Premier League-ben
-2 Premier League
-1 La Liga
-1 Belga bajnokság
-1 Európa-liga
-1 Európai Szuperkupa
-1 Copa del Rey
-1 FA Kupa
-1 Liga-kupa

Karrier:
-Genk (2008-2011)
-Atlético Madrid (2011-2014)
-Chelsea (2014-2018)
-Real Madrid (2018-)

Szeretnéd, ha saját véleményed is megjelenne nálunk? Kattints ide és tudj meg többet
További hírek:
Bezárás