Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-08-16 10:06 e.gergo realmadrid.com
Casemiro: „Nem fogok egyéni hibákról beszélni, együtt nyerünk és együtt veszítünk” NyilatkozatokUEFA Szuperkupa

Az Atlético Madrid elleni UEFA Szuperkupa döntő után a játékosok közül Casemiro és Marcelo nyilatkoztak.

Casemiro „Mindent beleadtunk a pályán. A Real Madridnak mindig trófeákat kell nyernie, de tudjuk, hogy mindig két csapat van kint a pályán, egy olyan ellenféllel álltunk ma szemben, akiket nagyon tisztelünk. A mezünk képviseli az izgatottságot és a befektetett munkát, ezek soha nem hagytak el bennünket. Sok apróság játszott nagy szerepet ezen a meccsen. Az Atlético egy nagyszerű csapat. Lezárhattuk volna a meccset, amikor vezettünk 2-1-re, de nem tettük, és az Atlético büntetett is érte. Remek játékosaik vannak.”

„Nem fogok egyéni hibákról beszélni, mert ahogyan együtt nyerünk, úgy a vereséget is együtt viseljük. Csüggedtek vagyunk, nem vagyunk ehhez szokva. Gratulálnunk kell az Atlético-nak, mert megérdemelték a győzelmet. Tovább kell folytatnunk most a munkát, mert sok mindenért játszunk majd a szezon során, minden trófeáért harcolnunk kell.”

A csere: „Volt egy görcsöm, de jól vagyok, csak kicsit fáradt. Az edzővel előre is úgy terveztük, hogy hatvan percet játszok majd, de több lett belőle a meccs irama miatt. A kimerültség és a görcsök miatt a végén nem a szokásos önmagam voltam. Kicsit szomorúak vagyunk, mert a legnehezebb dolgot vittük véghez, fordítottunk az Atlético ellen. Tudjuk, hogy sokat védekeznek, és nehézzé teszik az ellenfeleik számára a gólszerzést. Ha nem mész rá ilyenkor 2-1-nél a harmadik gólra, akkor azt meg fogják büntetni.”

„Bármelyik csapat megérezné Ronaldo hiányát, ő egy nagyszerű játékos, de már elment, és nem beszélhetünk róla többet, ugyanez a helyzet Zidane esetében is. A jelenlegi edzőnkről kell beszélnünk, aki Lopetegui, és aki nagyszerű munkát végez. Voltak jó dolgaink a meccsen, a többi területen pedig fejlődnünk kell. A játékosaink a tőlük telhető legtöbbet hozzák ki magukból azért, hogy trófeákat nyerjenek a Real Madridnak”.

Marcelo „A labdarúgás ilyen. Azok győznek, akik kevesebb hibát vétenek. Ma este elbuktunk, és nem akarjuk ezeket a hibákat még egyszer elkövetni, mert egy döntőbe kerültek nekünk. Az Atlético kevesebbszer hibázott, és megérdemelték a győzelmet. Ezek a hibák a kimerültségből fakadnak, nem abból, hogy nem edzünk eleget. Sok játékos később csatlakozott a kerethez a Világbajnokság miatt, de ez nem kifogás”.

„Jól játszottunk, és majdnem végig a meccsen nálunk volt a labda. Kemény kezdés volt a korai kapott góllal, és utána két olyan helyzetet is kihagytunk, amit majdnem soha nem hagyunk ki, és a döntő múlott rajtuk. A hosszabbításban a legjobbat próbáltuk kihozni magunkból, de megviselt minket a meccs, és ez szerintem lelassított bennünket kicsit.”

„Arra kell összpontosítanunk, amik jól mentek ma nálunk. Úgy érzem, hogy jó meccsünk volt, birtokoltuk a labdát és csapatként játszottunk, úgy küzdve, ahogyan csak tudtunk. A felfogásunkon változtatni kell, mert egy egész szezon áll előttünk. Az igazolásokról nem én döntök. A keret jónak tűnik nekem, egységes csapatot alkotunk. A hosszabbításig ma is jó meccsünk volt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend