Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-09-03 17:44 Realista24 realmadrid.com
Benzema új rekordo(ka)t döntött Érdekességek, statisztikák

Cristiano Ronaldo távozása – egyelőre legalábbis – jótékony hatással volt Karim Benzema teljesítményére. A támadó már 131 spanyol bajnoki gólnál jár madridi karrierje során, amit összesen 33 ellenfél ellen szerzett.

A hétvégi, Leganés elleni gólja pedig egyben azt is jelentette, hogy minden egyes csapat ellen betalált, aki ellen pályára lépett. A francia támadó tizedik szezonját kezdte meg a Real Madridnál, és az idáig lejátszott négy tétmérkőzésen már öt gólt számlál, mégpedig úgy, hogy minden mérkőzésen betalált.

A Királyi Gárdában 279 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az elsőre 2009. augusztus 29-én került sor, a Deportivo La Coruna ellen. Azóta eltelt kilenc szezon és már 131 találatnál jár, amivel ő a klub hetedik legeredményesebb játékosa ebben a sorozatban.

A 279 összecsapás során 33 különböző ellenféllel találta szembe magát Benzema, és most már elmondhatja magáról, hogy mindegyik ellen szerzett gólt. Kedvenc ellenfele a Granada, akik ellen 10 gólt számlál. A 33 még idén 34-re nőhet, ha sikerül a két mérkőzés valamelyikén betalálni a Huesca ellen.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend