Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-02-13 08:31 e.gergo realmadrid.com
Courtois: Triplázás? Még az Ajax elleni párharcnak sincs vége Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Santiago Solari társa a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Real Madrid hálóőre, Thibaut Courtois volt – a kapus meccs előtti nyilatkozatát alább olvashatjátok:

„Van egy olyan érzésem, hogy az ellenfeleink most úgy érzik, sokkal nehezebb legyőzni minket. Októberben gyenge teljesítményt nyújtottunk, elvesztettünk egy meccset hazai pályán is, de most látják az emberek, hogy jól játszunk, és jobban félnek tőlünk. Azért vagyunk itt, hogy minden fronton harcoljunk, bejussunk a Copa del Rey döntőjébe, és a végsőkig küzdjünk a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért is”.

„Az a legfontosabb, hogy ha védekeznünk kell, akkor egy egységként védekezzen az egész csapat, és amikor támadunk, azt is együtt tegyük. Fegyelmezetten játszunk, mindenki tudja, hogy mi a saját feladata, és ebben rejlik az erősségünk. Ha a Real Madridban játszol, akkor jó esélyed van rá, hogy mindent megnyerj”.

Az Ajax
„Jól ismerem őket. Nagyon jó csapat, tapasztalt játékosokkal erősítettek a keretükön, és sok tehetség van náluk, mint Ziyech, De Ligt és De Jong… Jó focit játszanak, nagyon résen kell lenni ellenük. A Bayern ellen megmutatták, milyen jó csapat is az Ajax. Nagyon meg fogják nehezíteni a dolgunkat, és összpontosítanunk kell a meccseken ellenük. Sok tapasztalatunk van, mindent bele kell majd adnunk, ami tőlünk telik. Nem gondolom, hogy könnyű mérkőzés lesz számunkra, vagy hogy a játékosaink közül bárki könnyű meccsre számítana”.

A videóbíró
„Szeretem a VAR-t. A Világbajnokságon nagyon jó tapasztalataink voltak ezzel a rendszerrel, és minden ország támogatta a használatát. Azon a tornán minden igazán jól működött a videóbíró használata során. Néha hiányzik a tudás a VAR szabályait illetően. Akkor kell bevetni, amikor egyértelmű hiba volt, és az emberek nem mindig tudják ezt. Arra kell használni, hogy segítse a meccs levezénylését. Néha ellened dolgozik, néha pedig segít téged. A VAR egy jó dolog, igazságosabb vele ez a játék”.

Saját szerepéről a csapatban
„Rómában egy olyan csapat ellen játszottunk, akik szerettek hátulról építkezni, és mikor nagyon elől van a csapatod, akkor kapusként is előre kell húzódnod. Rómában jól jött ki nekem ez, de kockázatos dolog kijönni a tizenhatoson belülről, mert kijöhet rosszul is a lépés. Nehéz döntés ez egy kapusnak, de jó a csapatnak. Ha elől játszik a csapat, akkor a kapusnak is be kell segítenie a védekezésben hátul”.

Zsinórban négy Bajnokok Ligája győzelem?
„El tudom képzelni. Akármelyik szezonban, ha minden csapatot megkérdeznétek, hogy kiket tartanak favoritnak ebben a sorozatban, szinte minden játékos azt válaszolná, hogy a Real Madrid, mert csodálatos keretünk van és tapasztalt a csapat. Sok jó csapat van ebben a sorozatban, és lépésről lépésre kell haladnunk, kezdve az Ajax elleni mérkőzéssel”.

Az Ajax kapusáról
„Az elmúlt meccseken nem volt szerencséje, vesztettek a Heracles és a Feyenoord ellen is. Néha gólt kapsz, ezt a kockázatot minden csapat vállalja, aki hátulról építi fel a támadásait. Néha kevesebb, néha több kockázatos passz van hátul, de Onana egy nagyszerű kapus, és nagy szerepe van abban, hogy az Ajax most ott van, ahol”.

Amikor a kapust a lehetséges triplázásról kérdezték, Courtois kiemelte, hogy meccsről meccsre kell gondolkodni, és nem járhat ilyenen senkinek a feje, amikor még a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sincsen vége:
„Akármennyire is unalmasan és idegesítően hangzik, egyszerre csak egy meccsre szabad összpontosítanunk. Nem járhat a fejünk a Copa del Rey elődöntőjének visszavágóján, amikor még az Ajax ellen sem játszottunk, aztán a Girona és a Levante ellen is fogunk játszani, és ezek is mindig nehéz összecsapások. A szezon végének közeledtével majd meglátjuk, milyen esélyeink vannak. Reménykedünk, hogy versenyben leszünk minden sorozatban”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend