OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen szakmában tevékenykedsz?

A szavazás 2018. február 22., csütörtök 8:16-kor befejeződött.

Adminisztráció, irodai munka
7
10%
Fizikai-, segéd-, betanított- és szakmunkák
4
6%
Szállítmányozás, logisztika
2
3%
Oktatás, tudomány
7
10%
Kereskedelem
12
17%
Vendéglátás, idegenforgalom
3
4%
Mérnöki területek
16
22%
Jog, államigazgatás
2
3%
IT
13
18%
Pénzügy, bank és biztosítás, könyvelés
6
8%
 
Szavazatok száma: 72

Avatar
ericco
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 8:46
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Tartózkodási hely: Pozsony, Vágsellye
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ericco » 2017. október 13., péntek 13:13

Kerlon írta:Egy jó példát írok neked, hogy miért nincs gazad és miért nem lehet megoldani: Németország, megújulót akar, de mégis veszi a francia atomenergiát.


Nem egyik napról a másikra megy az átállás. Ez természetes. De egyszer el kell kzedneni, és már tegnap is késő volt.

füst írta:A MOL próbálkozott egy ilyennel. Az erõmû a tervezett teljesítmény töredékét volt csak képes elérni. Szóval se tapasztalat, se megbízhatóság, cserébe jó drága és cirka százas nagyságrendben kellene építeni, hogy csak névleges teljesítményen kiváltson 2 GWe-t... Kinek lenne pénze ennyiszer "elég mély"re furkálni?


A technológai rohamosan fejlődik, pl. egy egész Tesla gyárat a tetején elhelyezett napkollektorok fognak működtetni, és elméletileg jut eneriga értékesítésre is. Jelenleg még nem képes konkurálni a zöld energia az atomenergiával ami az előállított mennyiséget illeti, mert idáig nem igazán volt senki érdeke, hogy komolyabb kutatásokat végezzen a témában. Viszont újabb atomerőművek felépítésével arra tesszük le a voksunkat, hogy ez így is maradjon.

füst írta:Az ivóvízkészletes felvetéssel nem tudok mit kezdeni, senki sem annyira retardált hogy a környezetében tárolja a veszélyes hulladékot, mintahogy a vidámparkok mellé sem szokás krematóriumot építeni...


Nem kell szándékosan történnie ennek. Elég, ha elhanyagolják a tároló karbantartását és megindul egy kis szivárgás. Az ivóvíz készlet az nem egy óriási tó a föld alatt, hanem állandó mozgásban van a közetrétegek közt.

donor írta:És, hogy ne a "libsi médiából" értesüljek, valaki (aki benne van ebben) írja le nekem legyen szíves, hogy mennyibe fog kerülni Paks 2, mennyi lesz az éves fenntartása, és mennyi áramot fog előállítani.


Nem tudni. 50 évre titkosították nemzetiztonsági okokra hivatkozva. Maga akormány asszem 20 éves megtérülési időről beszél, amelyben én kételkedem. Ezalatt a 20 év alatt sokat léphetünk előre a megújuló erőforrások terén. Közben a hitel is orosz, az urániumot is onnan fogjuk venni, a gáz már rég onnan jön.

Avatar
donor
Hozzászólások: 802
Csatlakozott: 2016. március 14., hétfő 9:23

Re: OFF

HozzászólásSzerző: donor » 2017. október 13., péntek 12:57

Csak hogy leszögezzük, én nem az atom ellen, hanem a megújuló mellett vagyok, és inkább kérdezek, mint kijelentek, DE:

Miért kell folyamatosan 1 db erőműben gondolkodni? A nap ellen az a legjobb érved, hogy hol férne el? Akkor én kérdezek: mennyi állami tető felület van Magyarországon? Én már láttam külföldön autópálya mellett kiépített napelem parkot is, sőt az oldalfal tetejére építettet is. És a megújulókból miért csak egyszerre 1 verziót lehet használni? Ha már ilyen jó dolog az atom, akkor miért kellett törvénnyel tiltani hazánkban a szélerőmű létesítését? Miért kell durván ellehetetleníteni azt, aki többlet áramot állít elő otthon, és be akarná dobni a közösbe? Miért van hazánkban elfelejtve a vízerőmű?

Példa: én nem messze élek a Hernádtól, ahol 10 km-re egymástól 2 vízerőmű fekszik. kb 100 évesek, és a mai napig működnek. A természetbe nem avatkoznak bele, mert oldal ágak vannak létrehozva a folyón, így az az eredeti medrében tud tovább folyni. Ha okosan csinálják meg, akkor az árvizeket is lehetne befolyásolni, amivel rengetek kiadástól menthetnék meg vele az országot. Magyarország tele van folyókkal, de kb 10 erőművünk van rajtuk. Teljesen nonszensz.

És, hogy ne a "libsi médiából" értesüljek, valaki (aki benne van ebben) írja le nekem legyen szíves, hogy mennyibe fog kerülni Paks 2, mennyi lesz az éves fenntartása, és mennyi áramot fog előállítani.

Avatar
füst
Hozzászólások: 529
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2017. október 13., péntek 10:42

Az tény, hogy létezik a globális felmelegedés, az is tény, hogy az emberi akciók okozzák, az is tény, hogy ha nem teszünk ellene semmit, akkor 150-200 év múlva elképzelhetetlen szinten felborul a bolygó ökoszisztémája, mégsem érdekel senkit, sőt, egyesek szerint az egész csak kitaláció


Hát de ezt hogy lehet az atomenergia ellen érvként felhasználni? 0 szennyeződést juttat a légkörbe, semmi köze nincs a globális felmelegedeshez. Épphogy segit, mivel a szénerőműveket válttotta ki az atom az elmult 50 évben, amik aztán tényleg ontották a szarjukat a légkörbe. Innentől kezdve csak magamat tudom ismételni, mert már leirtam, hogy milyen problémákba ütközik az egész, egyszerűen fizikai korlátai vannak, amit se pénzzel, se technológiávalal nem lehet áthidalni. 2GWe energia megtermelesehez akkora napelemes rendszer kell, aminek a kivitelezese legalább annyira megterheli a gazdaságot es a környezetet is, hogy semmit sem lehet vele nyerni. Amerikában a nevadai sivatag közepén hasznos a cucc, de kicsiny hazánk nemzeti parkokkal teletűzdelt területén hol a francba férne el egy nagyteljesítményű napelemes rendszer? :)
Ott van Németország, mindent elkövettek hogy áttérjenek a megújulókra, az eu leggazdagabb országáról beszélünk, de nem sikerül nekik, kínjukban még a szénerőműveket is újra beüzemelték hogy helyettesíteni tudják az atomot, de lehetetlenség, ilyen energiaszükségletek mellett ez megoldhatatlan feladat, vágyálom. Tényleg hamarabb fog megépülni az első nem tudományos célú fúziós reaktor, minthogy a megújulók helyettesítsék a többit.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 30885
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. október 13., péntek 10:39

Az ivóvízkészletes felvetéssel nem tudok mit kezdeni, senki sem annyira retardált hogy a környezetében tárolja a veszélyes hulladékot, mintahogy a vidámparkok mellé sem szokás krematóriumot építeni...

Meglepődnél :lol: :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 3432
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Anthony » 2017. október 13., péntek 10:02

géza írta:Nekem ne mondja azt senki, hogy ha beleölnék az államok a szükséges pénzt a kutatásba, akkor nem tudnának élhető és kivitelezhető megoldást találni a zöld energia hasznosítására.

Attól mert nem írja minden nap az index rengeteg kutatás folyik szerte a világban. A legnagyobb probléma még mindig a túlnépesedés, és a globalizáció erősödése. Nem mindegy, hogy 2, 4, vagy 7 milliárd embernek van mobiltelefonja, számítógépe, 120 centis tv-je, stb.
De gondolj csak olyan egyszerű dolgokra, hogy 50 éve még Magyarországon is az emberek nagy része egy lyukba szart, és fával/szénnel fűtött. A világ baromi gyorsan fejlődik, de ekkora horderejű dolgokat nem tudnak olyan könnyen összehozni.
(egyébként nyilván közrejátszik az is, amit írsz, hogy sok gazdag befolyásos ember, politikus szarik az egészre, nekik mindegy mennyi az áram, stb. vagy honnan származik; illetve az emberek nagy része kőbuta, fogalma sincsen a klímaváltozásról, környezetvédelemről, stb.)

géza
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2017. január 25., szerda 17:09
Kedvenc játékosaid: Modric, Kovacic
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: géza » 2017. október 13., péntek 9:50

ericco írta:A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban is fennáll az örök igazság: aki akar, az megoldást talál, aki nem, az kifogást.
Nagyjából ez az én véleményem is.

Nekem ne mondja azt senki, hogy ha beleölnék az államok a szükséges pénzt a kutatásba, akkor nem tudnának élhető és kivitelezhető megoldást találni a zöld energia hasznosítására. Én abban igazat adok Nektek, hogy jelenleg egyszerűbb az atomenergia felhasználása, de ez nem meglepő, ha azt nézzük, hogy mekkora előnnyel indult minden téren. Lehet, hogy nagyon sok pénzt jelente jelenleg a megújúló energiaforrások előtérbe hozása, de mégis menyi tanulmánynak kell megjelenni ahhoz, hogy elhigyjük, hogy szépen lassan, szisztematikusan öljük meg az egyetlen élhető bolygónkat? Az tény, hogy létezik a globális felmelegedés, az is tény, hogy az emberi akciók okozzák, az is tény, hogy ha nem teszünk ellene semmit, akkor 150-200 év múlva elképzelhetetlen szinten felborul a bolygó ökoszisztémája, mégsem érdekel senkit, sőt, egyesek szerint az egész csak kitaláció.

Avatar
füst
Hozzászólások: 529
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2017. október 13., péntek 9:21

Ammit az éjjeli termelésről írtál, ne haragudj, nem állja meg a helyét, mivel a nappal megtermelt áram tárolható


Ha éjszaka is termelne energiát, akkor miért kellene a nappalit tárolni? Pont azért kell az energiaatárolás kérdésével foglalkozni, mert csak nappal termel. Tényleg nincsenek csodák, országos léptékben már akkor sem éri meg napenergiával foglalkozni, ha nem lenne képben az energiatárolás problémája. Vannak rá megoldások, iszonyú összegekért, mert az egész villamoshálózatot át kellene építeni. Vagy 3 atomerőművet felhúznának belőle... Ki tudná azt kifizetni? És ki fizetne Mo-n a mostanihoz képest többszörös villanyszámlát?

A geotermális energia teljesítmény sûrûsége sajnos messze nem olyan jó, aminek itthon beállítják. Legfeljebb fûtési célra alkalmas, villamos áram termelésre gazdaságosan, piaci alapon nem.

A MOL próbálkozott egy ilyennel. Az erõmû a tervezett teljesítmény töredékét volt csak képes elérni. Szóval se tapasztalat, se megbízhatóság, cserébe jó drága és cirka százas nagyságrendben kellene építeni, hogy csak névleges teljesítményen kiváltson 2 GWe-t... Kinek lenne pénze ennyiszer "elég mély"re furkálni?

Az ivóvízkészletes felvetéssel nem tudok mit kezdeni, senki sem annyira retardált hogy a környezetében tárolja a veszélyes hulladékot, mintahogy a vidámparkok mellé sem szokás krematóriumot építeni...

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 16319
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. október 13., péntek 9:18

ericco írta:
füst írta:...


A legtöbb európai ország meg fogja oldani a jövőben a megújuló energiaforrások kérdését, ott is, ahol szintén nincs geotermikus aktivitás, vagy gyors folyók. Ammit az éjjeli termelésről írtál, ne haragudj, nem állja meg a helyét, mivel a nappal megtermelt áram tárolható. Nézz utána, pl. Tusk cége mekkora előrelépést tett ebben a témában, vagy a kínaiak. Geotermikus erőművet is szinte bárhova lehet építeni, csak elég méylre kell fúrni, Magyarország konkrétan pedig a termálforrások egyik hazája.
Az atomhulladék pedig lehet, hogy elfér pár m2-es területen, de baszki, radioaktív. Elég egy pici mennyiségnek belekerülni ez ivóvízkészletbe.
A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban is fennáll az örök igazság: aki akar, az megoldást talál, aki nem, az kifogást.
Arról nem is beszélve, hogy méginkább az oroszoktól fog függni az ország, ami az energiaellátást illeti.

Egy jó példát írok neked, hogy miért nincs gazad és miért nem lehet megoldani: Németország, megújulót akar, de mégis veszi a francia atomenergiát.
Arról nem is beszélve, hogy napfogyatkozáskor majdnem összeomlott a rendszerük, mert nem volt meg a pillanatnyi fogyasztás és termelés egyensúlya, ami rendkívül nagy károkat okozhatott volna.


Ja és egyszer mesélte az oktatóm, hogy megkérdezték a zöldeket, hogy honnét lesz energia, ha nem lesz atom és az volt a válaszuk, hogy a konnektorból. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
ericco
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 8:46
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Tartózkodási hely: Pozsony, Vágsellye
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ericco » 2017. október 13., péntek 8:08

füst írta:...


A legtöbb európai ország meg fogja oldani a jövőben a megújuló energiaforrások kérdését, ott is, ahol szintén nincs geotermikus aktivitás, vagy gyors folyók. Ammit az éjjeli termelésről írtál, ne haragudj, nem állja meg a helyét, mivel a nappal megtermelt áram tárolható. Nézz utána, pl. Tusk cége mekkora előrelépést tett ebben a témában, vagy a kínaiak. Geotermikus erőművet is szinte bárhova lehet építeni, csak elég méylre kell fúrni, Magyarország konkrétan pedig a termálforrások egyik hazája.
Az atomhulladék pedig lehet, hogy elfér pár m2-es területen, de baszki, radioaktív. Elég egy pici mennyiségnek belekerülni ez ivóvízkészletbe.
A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban is fennáll az örök igazság: aki akar, az megoldást talál, aki nem, az kifogást.
Arról nem is beszélve, hogy méginkább az oroszoktól fog függni az ország, ami az energiaellátást illeti.

Avatar
füst
Hozzászólások: 529
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2017. október 13., péntek 2:24

Itt van a kutya elásva, mert lehet, hogy olcsóbb az atomenergia felhasználás, de ahogy tudom, élhető bolygóból egyelőre csak egy van, mégse érdekli annyira az embereket ez a tény.


Nem csak az árról van szó. Alapvető fizikai korlátok gátolják meg a zölderőműveket hogy elvégezzék atomerőmű nélküli energiaellátást. Nem tervezhetőek, a szél nem akkor fog fújni amikor szeretnéd, a nap nem fog éjszaka energiát termelni, márpedig az energiafogyasztás az esti órákban a legnagyobb. Nem fog neked akkor és annyi energiát termelni amennyire szükséged van. Ezért még ha INGYEN lehetne megújuló erőműveket építeni, akkor sem tudnák elvégezni az energiaellátás feladatát. Ezért sem tudja kiszorítani az atomenergiát a megújuló, és akkor még azt a szívességet is megtettem hogy teljesen elvonatkoztattam a megújuló versenyképtelenségétől.
Alaperőmű csak olyan lehet, ami tervezhető, aminek a termelését úgy szabályozod ahogy a szükség kívánja.
Egyből kiesett a nap és a szél. Maradnak a fosszilis energiahordozók, az atom, a víz , geotermikus (és biomassza). Ezek közül pedig csak szén és az atomerőmű olyan, amit bárhova építhet az ember, nem követel meg magának bizonyos földrajzi adottságokat. Elhiszem hogy Norvégia tele van gyors sodrású folyókkal ezért vígan megél vízenergiából, és azt is elhiszem, hogy Izland két kőzetlemez találkozásánál olyan mennyiségű geotermikus energiaforrással rendelkezik, amivel röhögve ellátnak 330ezer lakost, de a Föld legnagyobb része nem ilyen szerencsés. Ezért olyan erőművek kellenek amik bárhova építhetők. Marad a szén és az atom, és ezen a ponton el lehet dönteni, hogy az energiatermelés során keletkező mellékterméket a légkörben akarjuk elhelyezni évente több gigatonnás mértékben, vagy pedig erre a célra létrehozott tárolókban elhelyezni a föld mélyén mindentől távol. Ahonnan egyébként amúgyis kivettük, de ebbe már bele se akarok menni... Paks nagyjából 100 tonnányi hulladékot termel évente, 19 tonna/m3 anyagsűrűséggel... Pár köbméternyi helyen elfér.

Őszintén nem tudtam végignézni a videót, azért nem, mert az első mondatától kezdve démonizálja az atomenergiát. Gyakorlatilag hitvitát folytat, pedig műszaki szempontok figyelmen kívül hagyásával nincs értelme az egésznek. Én elhiszem hogy sokkal szimpatikusabb egy szélerőmű, de ez nem szimpátiakérdés, a szélerőmű funkcióját tekintve nem több egy kiegészítőerőműnél. Annak jó. Magyarországon elfér jópár tucatnyi és ha fúj a szél akkor örülünk és annyival kevesebbet kell termelnünk Pakson. A szerepeket nem lehet felcserélni. És akkor azt a kérdéskört sem feszegettem hogy egy szélerőmű legjobb szándékkal saccolt élettartama 25 év, úgy, hogy ez idő alatt a forgóalkatrészeit javítani és cserélni kell, ugyanis ezek bizony gyorsan képesek elkopni, és ez tovább rontja a rendelkezésreállást. Paks 2 két új reaktora 2,4 GWe kapacitással fog rendelkezni, ki lehet számolni, hogy a jelenleg használatos 2MW-os szélerőművekből mennyit kéne a Kisalföldre tűzdelni hogy lehozza ugyanazt a teljesÍtményt... a csupa poliészter-üveggyanta és egyéb kompozit alkatrészek legyártása hozzá bizonyára marhára környezetkímélő lenne. A közvetlen környezeti és élettani hatások se számítanak gondolom, mert érdekes tanulmányokat lehetne arról írni hogy a turbinák által gerjesztett mélyfrekvenciás hullámok milyen hatással vannak tartósan az élő szervezetre. Ez mind smafu, csak a fránya atomhulladék okozhat veszélyt. Ugyanakkor egy kérdést én is szívesen feltennék, engem az érdekelne, hogy a szélerőmű életciklusa végén mi történik a keletkező hulladékkal? Lebontják, és mit kezdenek vele? Még a szeméttelepek sem hajlandóak átvenni, hogy elégessék...

Zárásként egyébként csak azt kellene belátni, hogy ez nem olyan kérdéskör, hogy választani kell egyik vagy másik közül és csak a választotthoz ragaszkodni. A megújulóknak van létjogosultságuk, ahol megfelelőek a földrajzi körülmények, tehát megfelelő hatásfokkal termelnek ott alkalmazni kell őket, annak tudatában is hogy nem feltétlenül lesz gazdaságilag a legjobb megoldás. Szigorúan lokálisan, mert ha drágább az áram, legalább azzal menthető hogy nem kell szállítani a nagyfeszülségű hálózaton A-ból B-be, mert az csak növeli a költséget. Ahol viszont nincs rá mód hogy megújuló energiaforrásra támaszkodjanak, vagy csak nagyon drágán kivitelezhető, ott kár erőltetni és harcolni az atomerőművek ellen, mert nincs az a műszaki vagy technológiai megoldás, amitől jobb opcióvá válhatna.

géza
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2017. január 25., szerda 17:09
Kedvenc játékosaid: Modric, Kovacic
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: géza » 2017. október 12., csütörtök 22:36

h3x0r írta:En csak annyival szallnek be a vitaba, hogy a nyaron John Oliver is korbejarta az atomhulladek problemat/temakort, szerintem eleg erdekes dolgokat mondott. (youtube-on erdemes bekapcsolni hozza az angol feliratot. Vagy torrenten es hbo go-n van hozza magyar felirat is, a 4x22-es reszrol van szo )
John Oliver műsora jelenleg a TV-s paletta legjobbja, egyik legjobban megérdemelt Emmy-díj az övé. Érdemes az összes részt megnézni a műsorából, hihetetlen alaposan végig jár minden témát, objetkívan és szubjektívan is, de a véleményei mindig 100%-ig megalapazottak.

Steve írta:Paksi témához a magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem rohadtul szomorú, hogy Magyarországon a megújuló energia és úgy eleve bármilyen hosszútávú befektetés le van szarva..
Se “libsi”, se fideszes, se komcsi nem vagyok.
Itt van a kutya elásva, mert lehet, hogy olcsóbb az atomenergia felhasználás, de ahogy tudom, élhető bolygóból egyelőre csak egy van, mégse érdekli annyira az embereket ez a tény.

Érdemes olvasgatni Izlandról, akinek 100%-osan megújúló energiaforrásból származik az árama.

Teljesen másik topik:

A társasházunkban csak a Telekom szolgáltatásai elérhetőek, és amikor beköltöztem, akkor egy éves hűségidővel megrendeltem a Netmánia M-es csomagot, 20mbits/5763 ft paraméterekkel. Azóta ezeket a csomagokat megszüntették értékesíteni, és felváltotta őket a Magenta, amelyek közül a Magenta Start egy éves hűséggel 30 mbits/5700 ft, illetve a Magenta M pedig 50 mbps/5900 ft mutatókkal rendelkezik. A kérdésem, hogy most nekem a hűségidő végeztéig ezzel a csomaggal kell szívnom, vagy van arra lehetőségem, hogy váltsak a hűségidő további meghosszabbítása nélkül a papíron nagyobb csomag valamelyikére?

A telekomot próbáltam hívni, de fél óra várakozás után kinyomtam, munka közben nekem nincs erre időm.

Avatar
h3x0r
Hozzászólások: 5685
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2017. október 12., csütörtök 22:15

En csak annyival szallnek be a vitaba, hogy a nyaron John Oliver is korbejarta az atomhulladek problemat/temakort, szerintem eleg erdekes dolgokat mondott. (youtube-on erdemes bekapcsolni hozza az angol feliratot. Vagy torrenten es hbo go-n van hozza magyar felirat is, a 4x22-es reszrol van szo )

Avatar
Steve
Hozzászólások: 2292
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 22:53
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Zlatan, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Steve » 2017. október 12., csütörtök 21:37

Ezt az oldalt most így egyben elolvasni a legjobb..

Ahogy a témák keverednek, egymás után jönnek..

Mindenki a maga egyénisége és világlátása szerint hozzátéve a maga véleményét mindegyik témában. :)

Egy szociológiai és egy pszichológiai mélyelemzést lazán le lehetne zavarni csak az utolsó oldal átpörgetése után. :D
Paksi témához a magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem rohadtul szomorú, hogy Magyarországon a megújuló energia és úgy eleve bármilyen hosszútávú befektetés le van szarva..
Se “libsi”, se fideszes, se komcsi nem vagyok.

Rengeteg adottsága van Magyarországnak véleményem szerint, ami nincs kihasználva, ilyen-olyan érdekek kielégítése miatt..de felesleges ezt tovább vinnem, csak valakit megsértenék vele, szóval inkább kussolok.

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 17815
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. október 12., csütörtök 21:11

Zsombor írta:
ziro4vr írta:Egyre kevesebbet fórumozok, de van ami változatlan..hamesz még mindig azt hiszi ez az oldal a gyakorikérdések. :lol:

Nem csak ő hiszi ezt. :lol:

Régóta nem tudom már mi folyik itt, csak vakargatom a fejemet. :lol:

Avatar
füst
Hozzászólások: 529
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2017. október 12., csütörtök 21:06

Swineherd írta:
füst írta:Nos, volt egy kis szabadidőm...

Játszhatod a valakit, de nem érdekel.
Nem emiatt költöztem el Paksról, szóval nyugodt lehet a kis narancsnyalonc lelked.
A szitakötő csak egy példa volt. Én a paksi Duna partján nőttem fel, de továbbra is előadhatod a megatudóst, kb. leszarom a fellengzős szöveged.
4 közeli hozzátartozómat veszítettem el az általad fényesre nyalt paksi szemétdomb üzemzavara miatt.
Nyomathatod a szánalmas szarodat, de én jól tudom, hogy a vakszerencsének köszönhető, hogy még lökheted a dumád, mert az erőmű üzemeltetése olyan "szakembergárda" kezében van, amitől sírógörcsöt kap az ember.

Szóval hajrá, ha sok szabadidőd van, akkor elemezz bátran, meg nyald a kibeszabott atomretkek seggét.ui.: Személyes megtámadtatás miatt reagáltam, szóval...


Felőlem... :roll:

Avatar
Corleone
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, Ferencvárosi TC
Tartózkodási hely: Szekszárd

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Corleone » 2017. október 12., csütörtök 19:41

mocsok írta:most igy jobban megnézve nem is száraz a bőröm, de azert koszonom.


Pedig mertem volna ajanlani az alolam kremet. :)
#happyshitting

Avatar
mocsok
Hozzászólások: 1584
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:43
Tartózkodási hely: Budapest

Re: OFF

HozzászólásSzerző: mocsok » 2017. október 12., csütörtök 19:38

most igy jobban megnézve nem is száraz a bőröm, de azert koszonom.
Kép

“Elnök úr, Karim a legjobb kilences” ||| KAK = Karim A Király

"Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."

Avatar
Swineherd
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:03
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2017. október 12., csütörtök 19:14

füst írta:Nos, volt egy kis szabadidőm...

Játszhatod a valakit, de nem érdekel.
Nem emiatt költöztem el Paksról, szóval nyugodt lehet a kis narancsnyalonc lelked.
A szitakötő csak egy példa volt. Én a paksi Duna partján nőttem fel, de továbbra is előadhatod a megatudóst, kb. leszarom a fellengzős szöveged.
4 közeli hozzátartozómat veszítettem el az általad fényesre nyalt paksi szemétdomb üzemzavara miatt.
Nyomathatod a szánalmas szarodat, de én jól tudom, hogy a vakszerencsének köszönhető, hogy még lökheted a dumád, mert az erőmű üzemeltetése olyan "szakembergárda" kezében van, amitől sírógörcsöt kap az ember.

Szóval hajrá, ha sok szabadidőd van, akkor elemezz bátran, meg nyald a kibeszabott atomretkek seggét.ui.: Személyes megtámadtatás miatt reagáltam, szóval...
Schmeichel - Cafú, Stam, Nesta, RC - Mauro Silva, Redondo - Laudrup, Guti, Zidane - Ronaldo

Avatar
Steve
Hozzászólások: 2292
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 22:53
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Zlatan, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Steve » 2017. október 12., csütörtök 18:41

És még csak csütörtök este van. :( :/

Avatar
H.E.H.E.
Hozzászólások: 1753
Csatlakozott: 2017. január 20., péntek 11:11
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: mi
Tartózkodási hely: a hátsó bejáratod.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: H.E.H.E. » 2017. október 12., csütörtök 18:24

igy van, jól szól Meklós.

az eljárás a következő, persze csak ha megegyeztünk előtte PIN kódjaid és bankszámlád adataiban:

- néhány jól irányzott könyéklegyintéssel félkába állapotra csaplak, pont annyira, hogy még érezd a fájdalmat, de sikítani már ne legyen erőd
- a külön erre a célra elszeparált és kihelyezett hordóba beletömködlek
- előzetes megegyezés alapján lúggal és/vagy a listából általad kiválasztott savval elég keményen megöntözlek, majd a hordó kupakját - végleg - rádzárom.

a beavatkozásról audio és video anyag készül, melyeket kérésed alapján karácsonyi ajándékként gecinagy piros masnival csomagolva hozzátartozóid küszöbére helyez a futár.

úgy gondolom az ajánlat bőrpír és viszketés esetén egészen hatékony, amennyiben érdekel, kérlek keress.

üdvözlettel,
feleslegesvakarniinkábbtessékbeáztatni.hu
neymar-cronaldo-bappe 20180901

"ennbékettes futballisták a faszomatmá"


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég