Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Avatar
Munki_
Hozzászólások: 226
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:53
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles
Tartózkodási hely: Bp.

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2013. augusztus 18., vasárnap 16:18

az a baj, h ha itt vki 18-19 évesen 2 egyeneset rúg a labdába, akkor megváltónak van kikiáltva. lehet, hogy csak számomra elgondolkodtató egy kicsit, de az utóbbi évek komolyabb szinten jegyzett magyar focistái közül (akiknek nem csak fellángolásuk volt) melyik volt akadémista? gera, juják, huszti, esetleg bogdán? oké, nem is 20 évesek, de nagy kár, h a pénz a mérvadó már a gyerekeknél is. jobban körbe lehetne nézni az utcán..

Avatar
Anis
Hozzászólások: 1843
Csatlakozott: 2013. július 30., kedd 10:48
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. augusztus 18., vasárnap 14:50

Wertz írta:Remélem Egervárinak lesz esze és behívja a válogatottba az ilyen Lipták, Guzmics félék helyett. Nehogy a végén a nigériai válogatottban kössön ki

Anno Garics György is elfért volna a válogatottba, csak időben kellett volna kapcsolni. Így lett osztrák válogatott, már 33-nál jár. Viszont Juhász sajnos már nem az ami korábban volt (mellőzése betett neki), de a keretben mindenképp ott a helye. Korcsmár-Otigba páros nagyon jó lenne középre hosszú távra. Előbbi egyelőre jó helyen van a Fürthben. Varga Józsi is újra játszik a Middlesborughban, remélem folyamatosan játszik és nem úgy mint Fürthben volt.

Balosra meg jobbosra kéne végre találni valakiket. Szolnoki Rolit meg kéne próbálni a jobbosra, illetve balosra talán ott lesz Svád Dani, ha a Cottbus leigazolja és játszani is fog. plusz Pintér is el lett küldve a Zaragozából (sok a fizetése :lol: számomra fura ez külföldön hogy egy magyarnak sok a fizuja). remélem ő is talál klubot magának.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

Wertz
Hozzászólások: 502
Csatlakozott: 2013. június 25., kedd 13:21
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. augusztus 18., vasárnap 14:08

Otiga szerencsére ma is kezdő lesz. Úgy néz ki alapember lesz idén a Heerenveenben :) Már így is erősítést fog jelenteni a válogatottnak

Remélem Egervárinak lesz esze és behívja a válogatottba az ilyen Lipták, Guzmics félék helyett. Nehogy a végén a nigériai válogatottban kössön ki

Avatar
'shutterisland
Hozzászólások: 8507
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 1:45
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Tartózkodási hely: UK

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. augusztus 18., vasárnap 13:53

A tehetség mércéje a pénz...
ez így van, csabán nem egy gyerek játszott az utánpótlásban úgy, hogy a tehetsége kevés lett volna, de apa elnökségi tag volt, vagy szponzor.
másik srác úgy lett utánpótlás-válogatott, meg úgy volt a benficánál próbajátékon, hogy a nála 1-2 évvel fiatalabbak között se nagyon tűnt ki.

kennyben valóban lehet jövő, nem is kell neki feljebb menni a válogatottsághoz, elég, ha a holland első osztályban kezdő játékos lesz stabilabban, egy fehér csaba vagy bodor boldizsár is onnan lettek stabil válogatottak.
viszont nála még állítólag sok a hiba.

egyébként a szintén csabáról induló kovács dani kinn van most a fluminense-nél, úgy hallottam, hogy volt egy edzőmeccs a vasas és a fluminense között, és annyira jól védett, hogy egyből vitte a brazil csapat 2 hónapos próbajátékra. :)

Wertz
Hozzászólások: 502
Csatlakozott: 2013. június 25., kedd 13:21
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. augusztus 18., vasárnap 10:34

RealMadridFanatic írta:Mondjuk nekem Némethről (szintén volt csapattársa spanomnak, láttam is játszani anno ifiben) is ez volt mindig a véleményem. Jól indult, ügyes gyerek, de soha nem láttam benne az extrát. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy egy nagyobb levegővételbe belesérül... Pedig Őt meg végképp felkapta a média, anno a Sporttv-n is mindig volt valami megmozdulása az egyik műsor előtt.
Némethet már jogosan kapta fel a média. Benne azért volt bőven tehetség. Liverpoolnál is az egyik legtehetségesebb fiatalnak tartották. Csak hát őt tönkretették a sérülések
Ezek után nem csodálkozom, hogy nem tűnnek fel a tehetségek, amikor az a fontos, hogy a papi mennyi kest rak a csapatba. A tehetség mércéje a pénz... :(
Jó is lenne, ha csak ennyi lenne a baj. Az a gond, hogy az elmúlt években az egész játékosképzés mindenestül egy nagy 0 volt

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2650
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2013. augusztus 18., vasárnap 10:25

Filkor is nagy tehetség volt anno
Filkor egyik barátom csapattársa is volt anno, nála borzasztó nagy volt a hátszél... Az apjának jó kapcsolatai voltak, elkezdték felépíteni a gyereket, ki is vitték az Interbe, csak ott már mutatni is kellett volna valamit. Semmi a gyerek.


Mondjuk nekem Némethről (szintén volt csapattársa spanomnak, láttam is játszani anno ifiben) is ez volt mindig a véleményem. Jól indult, ügyes gyerek, de soha nem láttam benne az extrát. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy egy nagyobb levegővételbe belesérül... Pedig Őt meg végképp felkapta a média, anno a Sporttv-n is mindig volt valami megmozdulása az egyik műsor előtt.


Nem olyan régen meg voltam kint Paks II meccsen, ott volt egy srác, aki "sógorom" csapattársa, és mondta, hogy Pakson a legnagyobb tehetségnek tartják, feljár az egybe edzeni, meg keretbe is be-be kerül. Hát ilyen suta, lassú, körülményes, gyenge játékost rég nem láttam. A felépítése jó volt, de az is csak azért, mert magas, erős srác volt, de dinamika nulla. Helyezkedés gyenge, labdakezelés semmi, helyzetbe nem tudott kerülni, pedig mögötte kreatív, mozgékony középpálya volt, lett volna bőven lehetősége lyukra futni, de semmi.
Ezek után nem csodálkozom, hogy nem tűnnek fel a tehetségek, amikor az a fontos, hogy a papi mennyi kest rak a csapatba. A tehetség mércéje a pénz... :(
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Wertz
Hozzászólások: 502
Csatlakozott: 2013. június 25., kedd 13:21
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. augusztus 18., vasárnap 10:07

Anis írta:például Filkor is nagy tehetség volt anno (vagy annak volt beállítva).
Annak volt beállítva. Felkapta a média, mert az Inter ificsapataiban játszott
Anis írta:Otigba Kenneth pedig anno sokat volt ifjúsági válogatott, de aztán egy időben el lett felejtve. Aztán most pár hónapja újra meg lett hívva.
Úgy néz ki idén már alapember lesz a Heerenveenben. Az egyik legjobb helyen nevelkedett, belőle még lehet komoly játékos. A következő válogatott meccsekre már be is lehetne hívni.
Anis írta:remélem Novothny Somából és Adorjánból lesz valaki...
Klubjuknál sokra tartják őket, úgyhogy bennük is lehet tehetség

Kovács István pedig szépen bemutatta a csehek ellen, hogy a média mennyire feltud sztárolni fiatalokat a semmire. A Vidi meccsein is lehet látni, hogy nem olyan tehetséges, mint ahogy sokan mondják

Avatar
Anis
Hozzászólások: 1843
Csatlakozott: 2013. július 30., kedd 10:48
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. augusztus 18., vasárnap 9:29

például Filkor is nagy tehetség volt anno (vagy annak volt beállítva).
remélem Novothny Somából és Adorjánból lesz valaki...
Otigba Kenneth pedig anno sokat volt ifjúsági válogatott, de aztán egy időben el lett felejtve. Aztán most pár hónapja újra meg lett hívva. Nagyon jól jönne egy jó belső védő a magyar válogatottba. remélem hamar kapcsol a vezetőség.

sajnos a hétvégén az eddigi összes meccsről lemaradtam, de utánaolvastam jó pár dolognak: Moniz is mondta hogy vállalja a felelősséget Tuyp miatt. Egy gólja már van, de bár sokat nem várok tőle itt az elején, szerintem minimum 15-öt meg fogja lőni az idény végére. Most hogy nincsen Leo így játszhat jó sokat Holman, de ha visszajön? jó kis kerete lett a Fradinak, remélem az első három hely egyike meglesz és mennek BL-EL selejtezőbe. Vaalport első felkészülési meccseken nem volt valami jó, de az Nb1-ben már tetszett a játéka. Lendületet visz a játékba.
Gerson meg most jött, érthető h nem játszott tegnap.
Akeem és Besic tökéletes páros középre, előbbi is nagy igazolásnak tűnik.

Mitrovic szerintem is az NB1 egyik (ha nem a legjobb) játékosa volt a Vidi játékosaként. Amit az EL menetelés során is művelt a pályán, elképesztő volt. mentalitás kérdése, sok lézengő a mostani EL meccsekről példát vehettek volna róla. kár hogy elment, főleg hogy ha jól tudom ingyen. Vitor Gomes sehol nincsen hozzá képest.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

Wertz
Hozzászólások: 502
Csatlakozott: 2013. június 25., kedd 13:21
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. augusztus 18., vasárnap 8:04

ferni írta:az a baj, hogy mindig feltűnik egy rakat tehetséges magyar focista, csak sose lesz belőlük semmi...
Egy rakat tehetséges focista? Mikor? Hol?

Az elmúlt években 2 magyar fiatal volt akikben volt valami tehetség, Koman és Németh. A többi csak fel volt fújva a média által a nagy semmire.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27899
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. augusztus 18., vasárnap 1:28

Szerintem az elmúlt évek nagy vesztesége még Mitrovic volt. Szerintem ő is kitűnt az MB1ből és nem hülyeségből igazolta le Sousa se a Maccabiba is...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
ferni
Hozzászólások: 8436
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 17:55

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: ferni » 2013. augusztus 18., vasárnap 0:34

én az elmúlt időszakban 1 emberkére tudtam azt mondani, hogy ez igen, élmény volt nézni minden megmozdulását...
erre eltörik a lábát bazzeg...
pöppet voltam ideges, miközben tényleg 1 csapatnak se szurkolok igazán :lol:
az a baj, hogy mindig feltűnik egy rakat tehetséges magyar focista, csak sose lesz belőlük semmi...
Dzsudzsák volt mostanában az egyetlen komolyabb név, alkotott is a PSV-ben, erre elment a pénzért oroszba (ez is érthető valamelyest azért), miközben egy értelmes karrier is befigyelhetett volna neki.
most Szalai egész jónak tűnik, de kétlem ,hogy ennél feljebb tudna már kerülni, illetve azt is, hogy Huntelaart kiszorítsa végérvényesen a kezdőből... :hmmm:

BBarni
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:14
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: BBarni » 2013. augusztus 18., vasárnap 0:29

Nem volt rossz meccs, félgőzzel behúztuk!
Voltak veszélyes pillanatok de összességben simán nyertünk!
Azért Tuyp mellett azért meg kell jegyezni, hogy Moniz szerint 50%-os állapotban van...ez azért sokat számít főleg egy befejező csatárnál!

Valpoort a holland 1-ből jött ahol alig játszott, ő neki jövőre kell nagyon megmutatnia!A Besic-Akeem(milyen röhögés volt amikor leigazoltuk :coffee: ) kettős nagyon biztató, Holman nagy tehetség egy picit hajaz Gerára, Jennernek ma nem ment de ő is bőven az mb1 fölött van!Jövőhéten loki, nagyon izgalmas és kemény meccs lesz, szerintem érdemes lesz nézni a pártatlanoknak is! :)
Valószínűleg Gerson is játszhat már,Diallo is több lehetőséget kaphat, jó lesz ez! :)
Közben olvasom Vass Ádámnak megtettük az ajánlatunkat! :)

Az alább linkelt videómhoz már elkészült a felirat is, szerintem érdemes megnézni, ha van itt utánpótlás játékos annak meg főleg!Néhány kiragadott mondat belőle:

"Ki volt ma reggel edzőteremben?Minden nap csináljátok?Minden nap mindig keményebben?Nem hinném és ez a baj!Egy esélyed van az első csapatnál!Felébrednél?Felébredtél végre?Ébresztő!(Are you fucking wake up?! :mrgreen: )Kétszer annyit kell befektetnünk mint az ellenfelek! Egész nap dolgozni kell, ti meg állva passzolgattok a füvön!Elmehettek a Burger Kingbe dolgozni, taxisnak vagy orvosnak tanulni az 7 év, fizikaterapeutának az 4 év, edzőnek az 8 év , de futballistaként milliomosok lehettek 12 év alatt és ez csak rajtatok múlik, nem csak a tehetségeteken, munka munka munka!17 évesen a 2. csapatban vagy már rég az első csapatban kéne lenned, ez szégyen, hatalmas szégyen!"

Picit ilyen minden héten háború feeling! :salute: :mrgreen:

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27899
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. augusztus 17., szombat 23:44

Hát én egy magyart se küldenék angol másodosztályba, mert nem sok babér termet eddig nekünk ott. Inkább a holland-német vonalon próbálkoznék.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 3295
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Felvidék

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. augusztus 17., szombat 22:51

Főként rá gondoltam, de szerintem Böde is beférne egy jobb angol masodvonalas csapahoz. Holman nagy tehetség. A többi átlag.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27899
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. augusztus 17., szombat 22:42

istimester írta:Mennyei rangadó. Ván néhány játékos a Fradiban, aki már túlnőtte az MB1-et.
Kik? Besic tűnik ki, más a számomra nem. Ez a Tuyp meg csak egy gyenge Van Nistelrooy.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
'shutterisland
Hozzászólások: 8507
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 1:45
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Tartózkodási hely: UK

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. augusztus 17., szombat 22:39

ez a valpoort gyerek nekem elég nagy kérdőjel, holland 1-ből jött, mutathatna többet.
tuyp-ről pedig azt hittem, hogy gólkirályi címért fog menni, eddig nagyon nem fest úgy.

apropó, holland első osztály, a második meccsén is kezdő volt idén a csabáról induló otigba kenny a herenveen-ben.
ha így folytatja, lassan kopogtathatna a felnőtt válogatott kapuján. :)

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 3295
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Felvidék

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. augusztus 17., szombat 22:36

Mennyei rangadó. Ván néhány játékos a Fradiban, aki már túlnőtte az MB1-et.

Avatar
GT37
Hozzászólások: 4455
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 16:28
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. augusztus 17., szombat 22:05

A védő nem tudom, mit gondolt, amikor felrúgta Holmant a tizenhatoson belül. :lol:

Szerencsére lehetett hallani Garami mester egyik taktikai utasítását: "Kanta! Szólj rá a Besére!" :mrgreen:

Tuijp megint gyenge, az MTK teljes egészében szintúgy.

Ezt a Gerson gyereket meg behozhatná Moniz a végére.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27899
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. augusztus 17., szombat 21:18

A MENNYEI PÁPA! Azt gondoltam, hogy simán kikaptunk. Megleckéztettük Véber Nagyúrat! HAHA. Vezetjük a listát egy napig. :mrgreen: Már meg van a célunk 1/3-a. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
'shutterisland
Hozzászólások: 8507
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 1:45
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Tartózkodási hely: UK

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. augusztus 16., péntek 23:43

tudom, hogy jajj, football manager, de a játékban is nagyon jó edző volt, a legtöbb nagy csapatnál is simán befért az edzői stábba.
nekem onnan volt ismerős, mikor kinevezték a fradihoz.


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 139 regisztrált és 0 vendég