Bajnokok Ligája
2015/16

Bajnokok Ligája történelem

Sorozatunkban bemutatjuk a Real Madrid eddigi tizenkét BEK/BL győzelmének történetét. Íme a tizenegyedik, 2016. májusából.

Egy felemás szezon közepén, Zinedine Zidane vette át a Király Gárda irányítását, a menesztett Rafael Beníteztől. A francia mester képes volt a csodára, és fél szezon alatt BL döntőbe juttatta a csapatot, ahol a 2014-es döntő visszavágója következett. Ezúttal még kiélezettebb volt a párharc, ám a Blancók tizenegyeseket követően ismét a magasba emelhették a legrangosabb európai kupsasorozat trófeáját.

Résztvevő csapatok

Az út Milánóig

Nem indult könnyen a szezon a Real Madrid számára, olyannyira, hogy az egyenes kieséses szakaszban már új edzője is volt a csapatnak, miután Benítezt csalódást keltő teljesítménye miatt menesztették Madridból. És ez volt a legjobb dolog, ami valaha történhetett volna ezzel a csapattal!
Mérkőzés
Mérkőzés
Győzelem
Győzelem
Rúgott gól
Rúgott gól
Kapott gól
Kapott gól
  • Győzelmi ráta
    77%
  • 1
    Shakhtar Donetsk
    6-3
  • 2
    Malmö FF
    10-0
  • 3
    Paris Saint-Germain
    1-0
  • 4
    AS Roma
    nyolcaddöntő: 4-0
  • 5
    Vfl Wolfsburg
    negyeddöntő: 3-2
  • 6
    Manchester City
    elődöntő: 1-0
  • 7
    Atlético Madrid
    döntő: 1-1 (5-3 b.)

A csoportmeccseken a Paris Saint-Germain tudott csak szorongatni a madridiakon, az ukrán Shakhtar Donetsk ellen 6-3-as, a svéd Malmö ellen 10-0-s összesítéssel zárt az első hat forduló után a Real Madrid. Az egyenes kieséses szakaszban az olasz Roma, a német Wolfsburg és az angol Manchester City került szembe Zidane csapatával, ezeken a meccseken nyolc lőtt gólhoz két kapott gól társult.

A szezon gólszerzői



Cristiano Ronaldo az élen zárta a torna góllövőlistáját is, mögötte második helyen a Bayern München lengyel támadója, Robert Lewandowski ért be kilenc góllal, Lionel Messi a hatodik helyen zárt.

2016. május 28. Milánó

A finálé

"Sokat harcoltunk az álmunkért, hogy megnyerjük ezt a trófeát. Ti vagytok a világ legjobb szurkolói, ez pedig a legjobb klub a földön" - mondta Sergio Ramos a mérkőzés lefújasa után, ami 1-1-es döntetlen után büntetőpárbajjal dőlt el a Real Madrid javára (5-3).

Real Madrid (1)

Navas
Carvajal
Pepe
Ramos
Marcelo
Kroos
Casemiro
Modric
Bale
Benzema
Cristiano
 

Atlético Madrid (1)

Oblak
Juanfran
Godín
Savic
Filipe Luis
Gabi
Koke
Saúl
Augusto
Torres
Griezmann
Carrasco

A 2014-es fináléhoz hasonlóan ez az összecsapás sem dőlt el a rendes játékidőben, azonban lényeges különbség a kettő között, hogy ezúttal a hosszabbítás sem döntött a kupa sorsáról. Sergio Ramos a 15. percben szerzett vezetést a habfehér alakulatnak, amire Antoine Griezmann a 48. percben válaszolhatott volna, ha értékesíti a neki megítélt büntetőt. A Matracosok egyenlítése azonban tovább váratott magára a lefújás előtti negyed óráig, akkor a csereként beálló Carrasco volt eredményes.

A hosszabbítás nem döntött egyik fél javára sem, így a büntetőpárbajok következtek. A Real Madrid részéről Lucas, Marcelo, Bale, Ramos és Ronaldo értékesítették saját pontrúgásukat, a másik oldalon pedig Griezmann, Gabi és Saúl tettek hasonlóképp. Juanfran azonban elhibázta, ez pedig ismét egy Real Madrid ellen elbukott döntőbe került csapatának.

Nyilatkozatok

Igen, álmodoztam erről a pillanatról. Az elnökünk megadta nekem a lehetőséget, hogy ilyen nagyszerű csapatot irányíthassak. Elképesztő keretem van, akik végig nagyon keményen dolgoztak. Ennyi tehetséges játékossal nagy dolgokat lehet elérni

Zinedine Zidane

A támogatásotok nélkül nem nyerhettük volna meg ezt a kupát. Köszönöm, hogy hittetek bennünk! Nagyon nagy megtiszteltetés ebben a mezben játszani. Boldog vagyok, és most inkább énekelni szeretnék.

Cristiano Ronaldo

10 éves korom óta a Real Madrid akadémiáján nevelkedtem, átéltem ilyen estéket a lelátóról, és sokat sírtam a csapatért régebben. Egy ilyen este, itt állva, egyszerűen lenyűgöző. Az elmúlt két BL-címet veletek együtt ünnepelni hihetetlen, remélem, hogy továbbra is így folytatjuk!

Dani Carvajal

Kapitányként hatalmas megtiszteltetés, hogy viselhetem ezt a mezt, ezzel a címerrel, az pedig, hogy a kapitányként töltött első évemben magasba emelhetem ezt a trófeát egy valóra vált álom. Pár éve senki nem gondolta volna, hogy 3 éven belül kétszer mi nyerjük majd a BL-t.

Sergio Ramos

A Real Madrid egyik fő erénye, hogy mindig többet akar. Most már a Tizenkettedikre gondolunk. A Real Madrid mindig nagyon magasra teszi a lécet.

Florentino Pérez

Képgaléria