Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-06-27 22:04 e.gergo madridom.hu
A 2016/2017-es szezon a Madridom.hu olvasóinak szemével Szavazás

A 2016/2017-es szezon sok jóval látott el bennünket, Real Madrid szurkolókat. Hosszú idő után újra bajnok lett a csapat, ezzel magasba emelve történelmének harmincharmadik bajnoki serlegét, és a Bajnokok Ligájában is történelmi sikert hajtottak végre Zidane fiai azzal, hogy legyőzve a Juventus együttesét a cardiffi fináléban, a sorozat históriája során elsőként védték meg címüket a kiírásban.

Szezon végi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy Ti, a Madridom.hu olvasói, hogyan láttátok és éltétek meg ezt a szezont, a játékosok teljesítményét és a kollektív erőfeszítéseket, aktuális témákat is boncolgattunk a Cristiano-saga kapcsán, és azt is érdeklődéssel hallgattuk meg tőletek, hogy szerintetek kiknek kéne távoznia, és kiknek kéne érkeznie a nyáron. Haladjunk hát kérdésről kérdésre, és nézzük meg, hogyan láttátok Ti a szezont. Természetesen, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, trollkodásból most sem volt hiány, ezekből a gyöngyszemekből is szemezgetünk nektek.

1. Ki volt az idény legjobb játékosa? Mondanánk, hogy meglepődtünk az eredményen, de azzal valótlant állítanánk. A szezon legjobb játékosa elismerést toronymagasan Cristiano Ronaldo zsebelte be Tőletek, az összesen több, mint ezer kitöltőnek közel fele szavazta meg őt az idény legjobbjának közületek. Második helyen a középpálya spanyol ördöge, Isco futott be, míg a harmadik helyre Toni Kroos fért fel. A brazil fenegyerek, Marcelo Vieira 66 szavazatot kapott, Luka Modric 54-et, de Sergio Ramos is befért még a legjobb hat közé. A szezon során összesen 297 játékpercet teljesítő Fabio Coentrao is kapott két – feltehetőleg tiszteletbeli – szavazatot, csak úgy, mint a kerek tizennégy percig pályán lévő Ruben Yanez is.

2. Ki volt a szezon legnagyobb csalódást keltő játékosa? A győztes fölénye ebben a kategóriában már nem olyan egyértelmű, és talán kicsit meglepő is annak a játékosnak a neve, aki a legnagyobb csalódást keltette számotokra a 2016/2017-es szezonban. Az viszont tény, hogy az illetőben sokkal nagyobb potenciál rejtőzik, mint amennyit évről-évre kihoz és megmutat magából, feltehetőleg ezért kenődött el többségetek Karim Benzema szezon során mutatott teljesítményétől. A dobogó második fokára Gareth Bale futott be, akit mi inkább első helyre vártunk, hiszen sokat nem adott hozzá a csapat teljesítményéhez, ez részben sok sérülésének, részben pedig sokszori hirtelen terhelésének volt köszönhető. Első madridi szezonja óta Gareth Bale nem tud újat mutatni, sőt, akkori lendületét is mintha elveszítette volna a Walesi. Képes lesz vajon a teljes megújulásra a nyáron?

Fabio Coentrao előkelő helyet kapott ezen a listán, feltehetőleg sérülékenységének újbóli tanúsítása miatt került fel a bronzérmes helyre; a portugál azonban a hírek szerint a nyáron csapatot vált (bár ha lehet hinni a pletykáknak, a Real Madrid állná majd fizetésének java részét, cserébe pedig évi 2-3 millió euróért felszabadul egy hely a keretben az új arcok számára). A szezon vége felé magához képest tűrhető teljesítményt nyújtó Danilo nem tudta elfelejtetni korábbi bénázásait és Real Madrid kompatibilitásának teljes hiányát veletek, így ő is kapott 120 szavazatot a szezon végén.

3. Melyik poszt volt a csapat gyenge pontja a szezon során? Hatalmas a fölény, a szavazók közel kétharmada a védelmet tartotta a leggyengébb láncszemnek a duplázás évében, de a támadósor is szép számú szavazatot kapott, ami az egyéni teljesítményeket vizsgálva valahol érthető (gondolunk itt például Karim Benzema szezonbeli szinte egyetlen értékelhető megmozdulására az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján, vagy Gareth Bale testidegen mivoltára a támadó hármasban). Ami a fiatalokat illeti, nem lehetett panaszunk a támadósorra, és Álvaro Morata is tisztességesen helytállt, amikor lehetőséghez jutott – mi sem mutatja ezt jobban, mint góljainak a száma: Álvaro Morata 1.874 perc alatt húsz gólig jutott, francia vetélytársának 3.237 perc kellett tizenkilenc gólhoz. A kapuskérdés folyamatos beszédtémát biztosít a sajtónak és a szurkolóknak egyaránt, Keylor Navas pedig folyamatos támadások áldozata. A szavazatok alapján a Real Madrid hálóőreivel (főképp Navasszal és Casillával) nem volt kifogása a szavazásban résztvevőknek, a kapunál kevésbé már csak a középpályával voltatok elégedetlenebbek (4%).

4. Lesz-e gólkirálya a csapatnak a következő szezonban? Ez a kérdés nagyban összefügg egy későbbiekben feltett kérdésünkkel, hiszen a Real Madrid portugál klasszisán, Cristiano Ronaldón kívül nem igazán tudjuk elmondani másról a keretben, hogy benne lenne az X-faktor egy esetleges Pichichi vagy Bajnokok Ligája gólkirályi címhez. A válaszadók több, mint nyolcvan százaléka vélte úgy, hogy a csapatnak valamelyik fő kiírásban mindenképp lesz gólkirálya a 2017/2018-as szezonban.

5. Hány pontra értékeled a csapat szezonját? Egy ötös skálán arra voltunk kíváncsiak, hogy hányasra értékelnétek a csapat teljesítményét, ha az 5-ös értékelés a legjobb, az 1-es értékelés pedig a legrosszabb. A történelmi duplázás után is voltak elégedetlenek trollok, akik 1-est vagy 2-est adtak a csapat teljesítményére, azonban az összképet tekintve ez elenyésző volt. Legtöbbeteket teljes mértékben kielégítette a csapat munkája a 2016/2017-es szezonban.

6. Hány trófeát nyer a csapat jövőre? A Real Madrid összesen hat versenysorozatban harcol majd a végső győzelemért a 2017/2018-as szezonban, név szerint a következő trófeákkal bővülhet a Santiago Bernabéu egyébként sem szerény serleggyűjteménye: UEFA Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, FIFA Klubvilágbajnokság, spanyol bajnokság, UEFA Bajnokok Ligája, Copa del Rey. Legtöbbetek úgy gondolta, hogy a lehetséges hatból összesen négyet sikerül majd bezsebelnie Zidane fiainak, de a háromtrófeás szezon is sokak számára valószínűsíthető opció volt. A 6/6-os szezonban a több, mint ezer kitöltő közül összesen 141-en bíznak.

7. Mi lesz Cristiano Ronaldo sorsa? Egy unalmas pénteki napnak indult az a bizonyos, amikor az A Bola bizalmas forrásokra hivatkozva megszellőztette a nyár slágerpletykáját: Cristiano Ronaldo el akarja hagyni a Real Madrid csapatát a nyáron. A történet felettébb szövevényes, és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez ugyanolyan arcot vághatott az A Bola olvasásakor, mint bármelyik Madridom.hu olvasó a hazai szurkolói közösségben. Hogy mi van? Sajnos még egyik hivatalos érintett sem erősítette meg az értesülést, vagy cáfolt rá a pletykára, így pontos információink nekünk sem lehetnek az üggyel kapcsolatban. Egy biztos: a Madridom.hu olvasóinak alig tíz százaléka gondolta csak úgy, hogy van bármilyen valóságalapja az A Bola feltehetőleg rekord eladásokat generáló lapszámának, míg többségetek szerint elképzelhetetlen, hogy a portugál klublegenda elhagyja a spanyol fővárost.

8. Melyik játékosoknak kellene érkeznie a nyáron? A szükséges erősítések terén is hatalmas egyetértés volt a szavazóközönség között. A pár hónappal ezelőtt még mindenki számára tök ismeretlen francia srác, Kylian Mbappé hirtelen mindenki kívánságlistájának élére szökkent, ez java részben a sajtó munkásságának tudható be, nagy szerepet játszhattak ebben azonban a gyönyörűen összevágott skill videók, és a francia aktuális teljesítménye mind európai, mind a francia porondon, már annál, aki valóban megnézte, hogy milyen játékos is a francia fenegyerek. Az Atlético Madridba most nyáron kölcsönből visszatérő Theo Hernández is sokak fantáziáját megpiszkálta, a francia balhátvéd a Matracosok utánpótlásában nevelkedett, majd tavaly nyáron a Deportivo Alavéshez igazolt kölcsönbe. Azt beszélik, hogy a nyáron már áll is tovább az elit madridi alakulathoz.

A nemrégiben súlyos sérülést szenvedő Eden Hazard is sokak kívánságlistáján szerepel, ahogyan az ügynöke ténykedése miatt boszorkányüldözés áldozatává váló Gianluigi Donnarumma is, aki tizennyolc éves kora ellenére stabil hellyel bír az AC MIlan csapatában. Ötödik helyen Marcos Llorente futott be, aki az Alavésben töltött kölcsönjáték után néhány nap múlva hivatalosan is a Real Madrid keretéhez fog tartozni, más kérdés azonban, hogy itt is marad-e.

Ami a többi választ illeti: természetesen ki ne örülne annak, ha szerény kis nemzetünk is képviseltetné magát a habfehér szerelésben? Kedves olvasónk szerint Bajzát Péter és Rudolf Gergő is erősítést jelentene Zidane jelenlegi keretének, egy másik kedves olvasónk pedig Cristiano Ronaldo érkezésének örülne a legjobban. Vele egyet tudunk érteni, jókat hallottunk a srácról, biztosan nagyot tudna alkotni a spanyol fővárosban! És Özil… Ó, Özil! <szarkazmus>Bizony az ő elvesztése is nagy érvágás volt a csapatnak, de szerencsére itt a nyár, és sosem szégyen belátni és kijavítani a múlt hibáit!</szarkazmus>. Ami viszont meglepett bennünket, hogy Di María visszavásárlására egészen minimális számú szavazat érkezett.

9. Kinek kellene távoznia a nyáron? Ami az első helyet illeti, erős az összecsengés azzal a kérdéssel, hogy melyik játékos okozta számotokra a legnagyobb csalódást az elmúlt szezon során, hiszen a legtöbben Karim Benzemától szabadulnának meg a nyáron, ha ez megoldható. A képlet persze nem ilyen egyszerű, és a francia távozására elég magasak az oddsok a fogadóirodáknál, de a Benzemára szavazóknak üzenjük: sok szerencsét, és sose hagyjon el benneteket a remény!

A második helyezetten csak azért lepődtünk meg, mert nem az első helyen találkoztunk ezzel a névvel. A Real Madrid portugál védője, Fabio Coentrao sérülései miatt alig jutott lehetőséghez a szezon során, de lelkiismeretes játékosnak ismerhettük meg egy nemrégiben adott interjúja során, ahol ő maga is elmondta, hogy tisztában van vele: nem Real Madrid szint. Más kérdés, hogy a lisszaboni Sportingba való kölcsönadásának folyamata jelenleg a hírek szerint azért akadt meg, mert a védő nem hajlandó leadni bérigényéből, ami a körülményeket tekintve elég komikusan hat, és sokak számára csalódást okozott ezzel Fabio. A hírek szerint a szavazáson harmadik helyen befutó James Rodríguezért is sorban állnak a kérők, míg a negyedik helyezett Gareth Bale szinte elképzelhetetlen, hogy távozzon a Pérez-armadából. Danilo sorsa már más kérdés, hiszen ha konstansan hozni tudja a szezon vége felé nyújtott teljesítményét, ideális csereopció lehetne Dani Carvajal mögé, ez azonban hatalmas, részben azonban kényszerű kockázatvállalás lehet a klub részéről.

A keret jelenlegi összetételének korlátossága miatt trollkodásra legnagyobb bánatunkra ebben a kérdésben nem volt túl nagy lehetősége a publikumnak, de így is akadt néhány említésre méltó üzenet. Kedves olvasóink között akadtak olyanok, akik az egész keretet kihajítanák a kukába, de a klub élő legendáját, Cristiano Ronaldót is eladná tizenkilenc szavazónk.

+1. Olvasói visszajelzések Sokan sokféle üzenetet küldtetek nekünk, a visszajelzésetek nagyon értékes a számunkra, és örültünk annak, hogy sokan őszintén kifejezték véleményüket a Madridom.hu tevékenységéről, és remek javaslatokat is kaptunk a jövőre nézve – egyet ezek közül sunyiban már meg is valósítottunk, hiszen a Madridom.hu fő hírfolyamában ezentúl már nem jelennek meg a „hápogó” hírek, azonban akiknek ezekre van igénye, még mindig megtalálja Nyúlszezon Kacsaszezon aloldalunkon (tudjuk, hogy sokan szívesen olvassátok ezeket a híreket is az unalmasabb nyári napok színesebbé tétele céljából). Olyan kérés is érkezett felénk, hogy amíg olvasónk az államvizsgára készül, fogjuk picit vissza magunkat, mert nem tud koncentrálni rendesen a tanulmányaira a folyamatosan érkező hírek miatt. Kedves olvasónk, nem ígérünk semmit, de megteszünk minden tőlünk telhetőt (egy dátumot ha kapunk, az sokat segítene az ügyön). A szerkesztőség felé érkező kérések között szerepelt az ingyen sör és az örök élet is, utóbbit nem ígérjük meg. Egyik kedves olvasónk azt kérte tőlünk, hogy ne engedjük el Ronaldót, őt meg szeretnénk nyugtatni: ez nem rajtunk múlik, mi nem engedjük őt sehova!

Kicsit komolyabbra fordítva a szót, olyan olvasói üzenetet is kaptunk, amiben azt kérték tőlünk, hogy ne nyilvánuljunk meg negatívan a Real Madrid egy-egy játékosával kapcsolatban. Egyet megígérhetünk, és ennek az előbbi üzenetet küldő olvasónk nem fog túlzottan örülni: ami a szívünkön, az a szánkon, és ez így lesz a továbbiakban is. A Madridom.hu szerkesztősége nem hajlandó a szivárvány minden árnyalatában tündöklő szemüvegen keresztül nézni az év történéseit, vagy mosolyogni miközben ég a ház, és ameddig egy-egy játékos (vagy edző) okot szolgáltat az ilyen jellegű felszólalásra, addig ezt meg is fogjuk tenni. Természetesen nem muszáj egyetérteni velünk, és távol álljon tőlünk, hogy a közönség véleményét bármilyen formában befolyásolni akarjuk ezekkel a megnyilvánulásainkkal. Végül, de nem utolsó sorban: a csapat iránti szeretetünkből semmit nem vesz el az, ha olykor-olykor kritikával illetünk bizonyos játékosokat, sőt. Számunkra egyetlen játékos sem emelkedhet a Real Madrid intézménye fölé, és szeretnénk, ha a CSAPAT minél többeteknek jelentene többet az abban játszó kedvenceknél, egyéniségeknél.

Érkezett kérés felénk arra vonatkozólag is, hogy szervezzünk közös madridista eseményeket is az ország különböző pontjain. A magyar madridizmus nagy szerencséjére két hazai weboldal is foglalkozik a Real Madriddal kapcsolatos történésekkel, és van már olyan szurkolói közösség is, akik profi szinten űzik ezen események szervezését és lebonyolítását. A magyar madridizmus közösségének építése érdekében így aztán meleg szívvel ajánljuk a penamadridista.hu rendezvényeit azoknak a madridistáknak, akik sokadmagukkal izgulnának együtt a mérkőzéseken, vagy esetleg más esemény apropóján. Egy csapatnak szurkolunk, a széthúzásnak és ellenségeskedésnek pedig emiatt nem lehet létjogosultsága sem a szurkolói oldalak, sem pedig azok követőtábora között.

Köszönjük minden kedves olvasónknak a részvételt a szavazásban, azoknak kiváltképp, akik építő jellegű kritikáival hozzájárultak ahhoz, hogy tanuljunk a múlt hibáiból, és egy szebb jövőt kezdhessünk el építeni. Mindig nyitottak vagyunk az olvasói javaslatokra, így ha bármilyen megjegyzésetek lenne az oldallal kapcsolatban, azt feltétlenül írjátok meg a madridom.blog [kukac] gmail.com email címre, itt jut el hozzánk ugyanis biztosan az üzenet.

Ami a jövőt illeti, a Madridom.hu küldetésének középpontjában továbbra is Ti, az olvasók lesztek, és megígérjük, hogy a jövőben is igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy gyorsan értesüljetek a Real Madriddal kapcsolatos eseményekről, és minőségi, tartalmas időtöltést nyújthassunk számotokra oldalunkon. Hala Madrid, y Nada Más!

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend