Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2018-12-23 12:05 e.gergo realmadrid.com
Solari: „Szép kerek meccset játszottunk, és megszereztük a győzelmet” FIFA KlubvilágbajnokságNyilatkozatok

A lefújást követően Santiago Solari, a Real Madrid vezetőedzője így értékelte a mérkőzést:

„A játékosok érdeme, hogy itt lehettünk, és ők is nyerték meg a trófeát. Ez a serleg megkoronázta az amúgy is csodálatos kezdésemet ennél a csapatnál, és igyekezni fogunk, hogy még több sikerünk legyen. Nehéz lesz megdöntenie bárkinek is a zsinórban három-három Bajnokok Ligája és Klubvilágbajnokság aranyérmet. Ezek a játékosok, és ez a klub valóban történelmet írtak”.

„Ez a csapat, és a klub maga is hozzá van szokva, hogy folyamatosan nyer. Minél többet nyersz, annál jobban tudod, hogy milyen nehéz a trófeákat folyamatosan hozni. Az erős támadások, valamint a komolyság miatt jutottunk túl az elődöntőn, és a mai meccsen is ennek köszönhető a győzelem. Szép kerek meccset játszottunk, és megszereztük a győzelmet. Akkor lőttünk gólt, amikor szükség volt rá”.

Első trófea a Real Madrid vezetőedzőjeként
„Nagyon elégedett vagyok, most pedig meg fogjuk ünnepelni, mert nagyon meg akartam nyerni ezt a címet. Briliáns torna a Klubvilágbajnokság, most pedig szebb, mint valaha. Jó móka volt. A következő lépés számunkra az ünnepi pihenés lesz, szükségünk van rá. Ez a csapat soha nem unja meg a győzelmet, és megadja azt a tiszteletet ennek a tornának is, amit megérdemel. Nem szabad elfeledkeznünk a korábban nyert trófeákról és élveznünk kell ezt a győzelmet, mert nehéz ide eljutni. De nem ülhetünk a babérjainkon sem”.

Az ellenfélről
„Az Al Ain nagyszerű teljesítményt nyújtott. Kiejtették az óceániai és afrikai indulót, majd a Rivert is legyőzték. Nagyszerű teljesítményt tettek le az asztalra a döntőben is, és gratulálok nekik”.

Saját pályafutásáról
„Minden profi ezt az utat járja be. Általában egy szerény helyről érkezünk, elkezdünk játszani és előre haladni. Ez az út aztán beszűkül, és kevesen jutnak tovább. Profivá kell válnod, el kell jutnod az élvonalba… Most pedig edző vagyok. A labdarúgás ad nagyszerű pillanatokat, de meg is kell szenvedned ezekért. A labdarúgáshoz áldozatokat kell hoznod”.

Erősítés a téli átigazolási időszakban
„Ezt nem itt kell most megvitatnom, sajnálom, de ez a csapat megérdemli, hogy kiélvezze ezt a trófeát, én pedig idehoztam nektek a serleget, hogy ti, újságírók is láthassátok”.

A Bajnokok Ligája
„A Bajnokok Ligája egy másik sorozat, és gondolunk majd rá akkor, ha visszatérünk a munkához. Nagyon nehéz időszak vár ránk, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában csak nagy csapatok vannak. Most vár ránk a jól megérdemelt pihenés”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend