Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-04-22 13:06 e.gergo marca.com
Gareth Bale távozik a nyáron, de lehet csak kölcsönbe Átigazolási hírek

Gareth Bale utolsó napjait tölti a Real Madrid játékosaként, egyre biztosabbá válik távozása a spanyol fővárosi alakulatból, azonban nem olyan egyszerű a walesi támadó és a klub helyzete az ügyben.

A 29 éves támadó nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, a Santiago Bernabéu közönsége folyamatosan kifütyüli őt, a Cristiano Ronaldo távozásával kialakult űrt nem tudta betölteni, és sokan őt veszik elő bűnbaknak a Real Madrid gyenge szezonja kapcsán – írja a spanyol MARCA napilap az online hasábjain. Bale eddigi madridi teljesítménye megnehezíti a Real Madrid vezetőségének dolgát is, hiszen kérdéses, hogy el tudják-e majd adni a játékost ilyen produkció után – elképzelhető tehát, hogy végül csak kölcsönbe kerül a walesi.

Zidane érkezésével Bale nyári távozása már-már borítékolható volt, és a Real Madrid reformokat akar a nyáron a keretben, a kezdőcsapatban legalább négy hely kiadó lehet majd, bár Ancelotti óta Bale nem feltétlen volt a kezdőcsapat oszlopos tagja. A spanyol és a brit sajtó beszámolói szerint a Real Madrid egyetlen ajánlatot sem kapott a walesi játékosért (de ez nem csak a jelenre igaz, a Bajnokok Ligája győzelem után sem érkezett ajánlat érte).

A klubok nem csak a remek Premier League teljesítményére és a fontos pillanatokban kimagasló madridi játékára emlékeznek, ha Bale-ről van szó, hanem természetesen arra is, hogy mennyire sérülékeny tud lenni a walesi támadó. A Real Madridban töltött hat szezonja alatt huszonkilenc alkalommal volt sérült, összesen 86 mérkőzést kellett emiatt kihagynia Madridban – ez, valamint az edzők technikai döntései oda vezettek, hogy a lehetséges játékpercek csupán alig több, mint felén szerepelt (53.4%) – írja a MARCA, kiemelve ugyan, hogy Bale statisztikái ettől függetlenül megsüvegelendők, 228 meccsen ugyanis 102 gólja és 63 gólpassza van.

Nem csak sérülékenysége jelenthet azonban akadályt a távozáshoz, hanem fizetési igénye is. A MARCA beszámolója szerint Gareth Bale nettó 17 millió eurót keres évente, ezzel a csapat legjobban kereső játékosa Sergio Ramos előtt, ráadásul nyáron már harminc esztendős lesz. A spanyol sajtó értesülései szerint a madridiak a Manchester Unitedben bíznak leginkább, de eddig még nem érkezett ajánlat a Vörös Ördögöktől. A Premier League-ből több jelölt nem valószínű Bale új otthonára, miután az Arsenal nem engedhetné meg magának ezt az igazolást, a Chelsea továbbra is harcol a FIFA-val, hogy igazolhassanak, a Tottenham most el van látva remek játékosokkal Bale posztján, Guardiola pedig soha nem mutatott érdeklődést Bale iránt. Az angol ligán kívül a Paris Saint-Germain vagy a Bayern München jöhetne képbe még esetleg, de a spanyolok nehezen tudják elképzelni, hogy bármelyik említett csapat ajánlatot tenne a walesiért részben a .

A magas vételár és magas fizetés miatt a Real Madrid leginkább életképes lehetősége az lenne, ha kölcsönbe adná Bale-t, vásárlási opcióval a szerződésben. Hasonló történt James Rodríguezzel is korábban, aki két éves kölcsönszerződés keretében csatlakozott a Bayern München csapatához, a németek pedig 13 millió eurót és a játékos fizetését állták ez idő alatt, és 42 millió euró fejében idén nyáron lehetőségük van leigazolni a kolumbiai játékost.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend