Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-05-21 08:08 e.gergo realmadrid.com
Kroos: „Nem akarok 38 éves koromig játszani, ez az utolsó hosszabbításom” Nyilatkozatok

Toni Kroos tegnap a 2023-ig szóló szerződéshosszabbítás kapcsán sajtótájékoztatót tartott, melyben beszélt a múltról, jövőről, lehetséges érkezőkről és saját céljairól is!

„Nagyon boldog nap ez a számomra, sok sikerem volt eddig a Real Madridban, és biztos vagyok benne, hogy a következő négy évben is sok sikerben lesz együtt részünk. Jelenleg a hosszabbítás különleges, és jó jel a klub számára. Különleges kapcsolatot ápolok ezzel a klubbal. 2014-ben érkeztem, és az első naptól kezdve nagyon jól éreztem magam, és hiszem, hogy segítettem a csapatnak és a klubnak trófeákat nyerni. Remélem, hogy hosszú lesz még a közös történelmünk”.

Ez az utolsó szerződéshosszabbítása
„Azt szeretném, hogy itt érjen véget a pályafutásom, nem akarok 38 éves koromig játszani. Ez az utolsó szerződéshosszabbításom. Tizenkét trófeát nyertem már a Real Madriddal, de biztos vagyok benne, hogy sok sikerünk lesz még együtt. Ha kétségeim lennének a jövővel kapcsolatban, nem lennénk most itt a sajtószobában. A klubbal és az edzővel közösen egyeztünk meg a hosszabbításról.”.

Az elmúlt szezonról
„Ebben az idényben egyetlen játékos sem volt a keretünkben, aki csúcsformában lett volna, az előző szezonokkal ellentétben. Ha ez ilyen sok játékossal történik meg egyszerre, akkor nehéz sikeresnek lenni. De mindannyian emberek vagyunk, és zsinórban három Bajnokok Ligája győzelem után ez normális – az szinte lehetetlen feladat, de nekünk sikerült. Nem lehet sokáig folyamatosan a csúcson lenni. De motiváltak vagyunk máris a következő szezon kapcsán, szeretnénk fejlődni, változtatni dolgokon, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeresek leszünk”.

A szurkolókról
„Szeretném elmondani nekik, hogy igyekszünk majd a tőlünk telhető legjobb szinten játszani ismét, mint az előző idényekben. Nem mondom, hogy mindent meg fogunk nyerni, mert ezt nem tudhatom, de igyekezni fogunk, és erre lesz szükségünk a szurkolóinktól is. Tudjuk, hogy olyan Bernabéura van szükségünk, mint amilyen akkor volt az elmúlt években, mikor megnyertük a Bajnokok Ligáját. A hazai közönség nagyon sokat segített ezekben az elismerésekben”.

Posztjáról
„Zidane nagyon jól ismer engem, és tudja, hol tudok játszani. A meccsek kilencven százalékában a saját posztomon játszottam, nyolcasként, szerintem ez a tökéletes a számomra. Jó kapcsolatot ápolok Zidane-nal és a klubbal, és ők is elégedettek velem”.

A Bajnokok Ligája
„Az elmúlt években megmutattok, hogy közel áll hozzánk a nagy trófeák megnyerése. Egy, a mostanihoz hasonló szezon normális, az viszont egyáltalán nem, hogy zsinórban háromszor megnyeri egy csapat a Bajnokok Ligáját. Az idei kiírásban is látszódik, hogy milyen nehéz ott lenni a döntőben ezen a tornán, az angol csapatok mindent megtettek most ezért. Boldog vagyok itt, nem csak akkor, ha nyerünk. Most fel akarunk készülni a következő szezonra”.

Saját értékelése
„Nincsen problémám azzal, hogy kimondjam, engem lehet elsőként elővenni, hogy nem játszottam a szintemen, ezt többször is elmondtam már. Azon sok játékos közé tartoztam, akik nem hozták idén a tőlük elvárható szintet. Nem beszélek olyan jól spanyolul, de szerintem ezt érthetően fogalmaztam. Szeretnék fejlődni. Ezelőtt négy évig konstans szinten játszottam, szeretnék jobb lenni ezeknél. Három-négy év még bennem van top szinten. Számomra a csapat a legfontosabb, csapatjátékos vagyok, a társakért játszom, nem saját magamért. Nem az a célom, hogy ötven gólt szerezzek, hanem hogy segítsem a csapatot abban, hogy irányítsuk a meccseket, szerintem ez a legfontosabb a győzelem megszerzése érdekében. Igyekszem jól passzolni, és segíteni a csapattársaimat”.

Pogba
„Beszélhetünk akárkiről. Szeretem a játékát neki is, de számomra nem változtat semmin, hogy ki érkezik: folytatni fogom a munkámat, amit eddig is csináltam az elmúlt évek során. Harcolni fogok a helyemért a csapatban, jól akarok játszani, és szerintem nem is lesznek problémáim, ha jó szinten játszok majd”.

Mbappé
„Szeretem őt, mint játékos, de nem rajtam múlik a leigazolása, én nem tudom őt megvásárolni. Jó szerződést kaptam most a csapattól, de őt nem tudom megvenni. Erről a klubot kell kérdeznetek” – mondta viccesen a német középpályás.

Változások a keretben
„Nem tudom, hány változás lesz a keretben, ez nem is rajtam múlik. Személy szerint a saját jövőmmel kapcsolatban soha nem voltak kétségeim, tudom hogy mit akarok, és mindig azt mondtam, hogy itt akarok lenni. Ma ez megerősítést is nyert, nekem nem voltak kétségeim. Nem tudom, hogy ki fog távozni, vagy ki fog érkezni. Beszéltem az edzővel, tudom, hogy mi az elképzelése. Fontos leszek a terveiben, de többet nem tudok mondani erről”.

Hiányzott a sikeréhség a csapatból?
„A csapatot én mindig motiváltnak látom, az edzéseken és amikor készülünk a meccsekre. Voltak meccseink, amikor nem tűnhetett motiváltnak a csapat, de voltak jó mérkőzéseink is. Ha a dolgok rosszul alakulnak, akkor nehezebb számunkra: nehéz volt megváltoztatni a meccsek menetét, vagy fordítani ha vesztésre álltunk. Egy ilyen szezon csak extra motivációt ad neked a következő idényre”.

A bajnoki cím megszerzése
„A spanyol bajnokságban hiányzott a teljesítményünkből a folyamatosság az elmúlt két évben. A Bajnokok Ligájában, a döntőkben ott voltunk a csúcson, de 38 bajnoki meccsen keresztül nem tudtuk ezt hozni. Nehezebb a bajnokságban, és ebben sokat kell fejlődnünk. Csak egyszer nyertem meg ezt a tornát, pedig lehetne több ilyen serlegünk”.

Gondolkoztál valaha a távozáson?
„Nem. A nehezebb pillanatokban nem a távozás járt a fejemben, hanem az, hogy változtatni akarok a helyzeten, boldogabb akarok lenni, és győzni akarok. Soha nem volt a fejemben a távozás gondolata”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend