Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-06-14 07:42 e.gergo realmadrid.com
Hazard: „Hiszek benne, hogy a Real Madridban szintet tudok majd lépni” Nyilatkozatok

A belga támadót 50 ezer szurkoló várta bemutatásakor a Bernabéu stadionban, pályára lépése után pedig Eden Hazard tegnap este megtartotta első sajtótájékoztatóját is a Real Madrid színeiben!

„Azóta álmodtam erről a pillanatról, hogy kisfiúként a kertben fociztam. Nagyon fiatal koromban kezdtem el szurkolni a Real Madridnak. Töltöttem már időt Franciaországban és Angliában, most pedig megtiszteltetés számomra, hogy a Real Madridnál lehetek. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon. Nagyszerű dolog ez nekem és a családomnak is, mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, édesanyám talán mindenkinél jobban. Nagyon jó érzés itt lenni”.

Zidane
„Mindenki tudja, hogy Zidane a példaképem, és nagyon fontos tényező, hogy most ő lesz az edzőm. De ezt leszámítva is mindig el akartam jutni ebbe a klubba. Általában a bal szélen 10-esként élvezem a játékot, de ez nem az én döntésem. Az az álmom, hogy élvezzem a játékot és meccseket nyerjek. A játékosok trófeákat akarnak nyerni, ha a Real Madridhoz csatlakoznak. Remélem a lehető legtöbb serleget sikerül megnyernem a klubbal, és történelmet írhatok a Real Madriddal. Minden tőlem telhetőt bele fogok adni ezért a csapatért”.

Valóra vált álom
„Mindig álmodtam a Real Madridról, és ezt nem csak azért mondom, mert aláírtam ehhez a csapathoz. Álmom volt ez már gyerekkorom óta. A pályafutásom sok szakaszon átment már, először Franciaországban, majd Angliában játszottam. Ez volt a tökéletes pillanat arra, hogy a Real Madridba jöhessek. Most pedig meg kell mutatnom a pályán, hogy mire vagyok képes”.

Mezszám
„Kovacicon keresztül volt szerencsém beszélni Modric-al. Viccelődtem vele, és megkérdeztem hogy átengedi-e nekem a 10-es számot, és azt mondta, hogy nem” – válaszolta a kérdésre Hazard nevetve. „Egy másik számot kell majd találnom magamnak, de nem ez a fontos, hanem az, hogy ezért a címerért játszhatok”.

Elvárások
„A szurkolók sokat várnak el tőlünk, mert a klub is ezt teszi. Normális, hogy az emberek a legjobbat várják el egy klubtól, aki mindent meg akar nyerni. Az a kulcs, hogy olyan keményen dolgozzunk a pályán, amennyire csak tudunk. Azért jöttem ide, hogy a legjobb formámat nyújtsam a csapatnak, és remélem a szurkolók boldogok lesznek”.

Beszélgetés Courtois-val
„Sokat beszélgettem vele a Real Madridról, azt mondta nekem korábban, hogy ha a legkisebb esély is van arra, hogy csatlakozzak, ne is gondolkozzak rajta. Jönnöm kellett, mert ez a világ legjobb csapata. Thibaut jó barátom, és szeretek vele egy csapatban játszani. Remélhetőleg sok trófeát is nyerünk majd együtt”.

Büntetők
„A csapatkapitány remekül végzi a büntetőket, de ha megkér rá, hogy én lőjem, akkor vállalni fogom. Bár nem hiszem, hogy megkérne majd rá” – mondta Hazard nevetve. „Szerintem továbbra is Ramos fogja lőni ezeket, mert remekül csinálja”.

Az átigazolás időzítése
„Nem gondolom, hogy túl későn jött volna. 28 éves vagyok, a karrierem csúcsán. Egy labdarúgó számára 27 és 32 éves kor között van a legjobb időszak. Hosszú ideje álmom, hogy ebben a csapatban játsszak. Most a világ legnagyobb csapatában játszom, és remélhetőleg ez segít majd engem abban is, hogy jobb játékos váljon belőlem. Ez az egész tavaly kezdődött a Világbajnokságon, de egy évet maradtam még a Chelsea-nél. Remek szezonom volt ott, és megnyertük az Európa Ligát. Ez volt most a tökéletes idő ahhoz, hogy csatlakozzak a Real Madridhoz, és mindent bele fogok adni ezért a klubért”.

A világ legjobb játékosává válni
„Mindent megteszek majd, amit csak tudok. De az első célom az volt, hogy a világ legjobb csapatában lehessek. Sok sikert éltem meg a Chelsea játékosaként, és szeretnék a Real Madriddal is sok trófeát nyerni. Új kihívás vár most rám, és készen állok rá”.

Beszélgetés a klub elnökével
„Londonban találkoztam vele korábban egy gálán, és nyugodt csevegést folytattunk. Elmondta nekem, hogy jó most az időzítés arra, hogy csatlakozzak a Real Madridhoz. Nagyon örültem neki, hogy ezt mondta. Most pedig itt vagyok, és remélem sokat nyerünk majd együtt”.

Üzenet a szurkolóknak
„Köszönöm, hogy ennyien eljöttek a bemutatásomra. Nagyon örülök neki, hogy ennyi embert látok itt. Az egész bemutatás nagyon jól ment, és örültem neki, hogy volt lehetőségem találkozni az új szurkolókkal. Alig várom, hogy elkezdődjön a munka, játszhassak és megmutathassam a pályán, hogy mire vagyok képes”.

Vezérszerep
„A Real Madridban több vezér van, nem csak egy. A csapat a legfontosabb, és hogy jól érezzük magunkat együtt. Itt vagyok, és igyekszem az eddigi tapasztalataimmal, képességeimmel és góljaimmal erősíteni a csapatot… Remélem jó munkát tudunk majd végezni együtt. A Chelsea-ben és a válogatottban vezért tudtam lenni, és szerintem itt is így lesz”.

Galaktikus igazolásnak tartod magad?
„Nem vagyok galaktikus, még nem. Remélem egy napon az leszek majd. Eden Hazard vagyok, és nem számít többé, hogy mit tettem le az asztalra korábban, tiszta lappal indulok itt. Nulláról kezdek, és szerintem nem vagyok „galaktikus”, csak egy nagyon jó játékos”.

Fejlődés
„A fociban mindig van lehetőség a fejlődésre. Mindig vannak dolgok, amiken lehet dolgozni. Mi játékosok mindannyian reméljük, hogy a teljesítményünk javul, és ez meglátszik majd a meccseken is. Együtt megpróbálunk majd a lehető legmagasabb szintre eljutni. Szerintem tudok még fejlődni, és hiszek benne, hogy ez a csapat lehetővé is teszi majd nekem, hogy szintet lépjek”.

Az Aranylabda és a Real Madrid
„Az idei év Aranylabdása, Modric itt játszik Madridban. Nem tudom, hogy könnyebb lesz-e ebben a csapatban elnyerni ezt az elismerést, sok múlik majd azon, hogy hogyan játszunk majd. Az elmúlt években a Real Madrid játékosok nagyon sok mindent nyertek. Arra összpontosítok, hogy csapatszinten nyerjünk dolgokat, segíteni akarom a klubot, és ha ezzel egyszer megnyerhetem az Aranylabdát, akkor miért ne?! A legfontosabb dolog az, hogy csapatszinten nyerjünk serlegeket”.

Mbappé és Pogba
„Nem azért vagyok itt, hogy az átigazolásokról beszéljek.Azért jöttem, hogy a legjobb formámat nyújtsam a csapatért. Vannak már új igazolások a csapatnál, és lesz egy kis időnk alkalmazkodni ehhez az új környezethez. Az igaz, hogy a legjobbakkal szeretnénk együtt játszani, és az említett két játékos is ebbe a körbe tartozik, de nem én döntök ilyen dolgokban”.

Benzema
„Fantasztikus lehet majd a közös munka vele. Franciaországban játszottam ellene. Már kilenc éve itt van a Real Madridban, és szerintem ő a legjobb középcsatár a világon. Jobb játékos lesz belőlem azzal, hogy vele edzhetek és vele játszhatok. Remélem jó kapcsolatunk lesz majd a pályán és azon kívül is, és hogy ez sok gólt hoz majd a csapatnak”.

A Real Madrid most befejezett szezonjáról
„Nagyon a Chelsea-re összpontosítottam a szezon során. A Real Madrid nagyon sokat nyert az elmúlt öt évben. Remélem, hogy a régi és új játékosokkal egy új korszak kezdődik a csapatnál”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend