Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-08-23 13:06 e.gergo realmadrid.com
Zidane: Alig várom, hogy ne kelljen többet az átigazolásokról beszélnem NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Nincs ilyen azonosítójú mérkőzés az adatbázisban!

Zinedine Zidane megtartotta sajtótájékoztatóját a szombat esti, Real Valladolid elleni mérkőzés előtt. A francia mester beszélt többek közt Bale és James helyzetéről, Kubo kölcsönadásáról, Neymarról és Navasról is.

A Valladolidról
„Nagy öröm visszatérni a saját stadionunkba végre. A játékosok nagyon boldogak, hogy ismét debütálhatnak a Santiago Bernabéu stadionban. A spanyol bajnokságban nincsenek kis csapatok. Nem lehet előre azt mondani, hogy a Valladolid az ellenfelünk, és biztosan nyerni fogunk. A fociban bizonyítanod kell. A Valladolid jól kezdte a szezont, bátor csapat és az lesz a céljuk holnap is, hogy jól játsszanak majd. Rajtunk múlik majd, hogy tudunk-e majd úgy, vagy akár jobban játszani, mint a Celta Vigo ellen”.

Navas lehetséges távozásáról
„Keylor mindig is nagyon profin viselkedett, semmi nem változott ebben a tekintetben. Nagyon sok meccsünk lesz a szezonban, és ő is a részese lesz majd a csapat munkájának. Nem ezekre a hírekre összpontosítok. Navas nagyon fontos játékosa a klubnak, ezt megmutatta az elmúlt évek során. Mindig játszani, és mindig győzni akart, trófeákat nyerni a csapattal. A keretünkhöz tartozik ő is. Én azt szeretném, ha maradna velünk, mert sokat tudna adni a csapatnak a szezon során”.

Az átigazolásokról
„Alig várom már a szeptember másodikát, mert akkor nem lesz több kérdés az átigazolásokkal kapcsolatban, és összpontosíthatunk a mérkőzésekre. Játékosok jöhetnek és mehetnek még, bármi megtörténhet. Azokkal a játékosokkal foglalkozok és dolgozok, akik a rendelkezésemre állnak. Azok a játékosok, akik itt vannak most a keretben, azok itt is akarnak lenni, és szerződésük van a klubbal. Huszonnégy játékos áll a rendelkezésemre. Mindannyian fontos szerepet akarnak betölteni ebben a keretben”.

Örülnél Neymar érkezésének, vagy inkább félnél, hogy a leigazolása negatívan hatna a csapatra?
„Nem fog változni a válaszom a Neymarral kapcsolatos kérdésekre. Azért vagyok itt, hogy azokról a játékosokról beszéljek, akik a csapatunk tagjai. És ahogyan korábban is elmondtam már, holnap egy nagyon fontos meccs vár ránk, engem pedig ez motivál, hogy a következő meccsre összpontosítsak. A mi célunk az, hogy a győzelemre koncentráljunk. De biztos vagyok benne, hogy szeptember másodikáig mindig meg fogjátok kérdezni, hogy mi lesz majd Neymarral. De nem tudom, mi fog történni. Amit tudok biztosan, az az, hogy egy fontos meccsünk lesz holnap, azokkal a játékosokkal, akik most a keretben vannak”.

Bale teljesítményéről
„Bale-nek jó meccse volt a Celta ellen, nem csak a támadások tekintetében. Keményen dolgozott, és a védekezésből is kivette a részét. Mindig van hova fejlődni, nem csak Gareth-nek, hanem mindenki másnak is. Ha nagy dolgokat akarunk elérni idén, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét. Azt szeretném, ha minden játékosom kivenné a részét a munkából.

Nyáron még arról volt szó, hogy Bale fél lábbal a klubon kívül van már. Mi változott azóta?
„Mindannyiunk érdeke, hogy a játékosok maradni akarjanak, és itt akarjanak játszani. A nyáron sok dologról volt szó, de Bale most maradni szeretne, és mi is azt akarjuk, hogy kivegye a részét a csapat munkájából. Bale egy fontos játékos, ezt bizonyította már korábban is. Ismét azon kell dolgoznia, hogy megmutassa, milyen jó játékos is ő valójában”.

James jól dolgozott az edzéseken, bekerülhet a kezdőbe?
„A kezdőcsapatba csak tizenegy játékos kerülhet be, csereként pedig hárman kaphatnak lehetőséget. A keretben huszonnégy játékosunk van, szóval meglátjuk holnap, hogy kik fognak játszani. James egy nagyon tehetséges játékos, nagyon jól játszik, és örülünk neki, hogy újra velünk van. Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Ő is boldog, hogy itt lehet. Sok meccs vár ránk a szezonban, és minden játékosnak lesz szerepe”.

A Valladolidban három Real Madrid játékos (Lunin, Javi Sánchez és Jorge de Frutos) is játszik kölcsönben, és holnap is játszhatnak majd
„Ez olyan dolog, ami felett nincs hatalmunk, új szabályok vannak. Korábban az anyaklub elleni játéklehetőségről a csapatok külön állapodtak meg, de ez mostanra megváltozott, és mindenképp játszhatnak a kölcsönjátékosok ilyen helyzetben. Ezt el kell fogadnunk. Több klubot is érint ez a dolog, és mindenkinek el kell fogadnia, hogy a kölcsönadott játékosok pályára léphetnek akár ellenünk is”.

Modric múlt heti kiállításáról
„Modric nem akart fájdalmat okozni az ellenfélnek. De új szabályok vannak érvényben, és annak ellenére kiállították, hogy nem volt szándékos a szabálytalansága. Modric egy sportszerű játékos, ezt tudjuk mindannyian, de ilyesmi megtörténhet”.

A szurkolókról
„Várják már, hogy láthassák a csapatot játszani, és természetesen azt szeretnék, ha jól is játszanánk majd. Én azt szeretném, ha a szurkolók ott lennének velünk a meccseken, és támogatnák a csapatot. Azt akarjuk, hogy boldogan mehessenek majd haza minden meccsünk után. A tavalyi szezon nem alakult jól, de sok élményben volt része korábban a Bernabéu közönségének, és mi azt akarjuk, hogy élvezzék a meccseinket”.

Kubo kölcsönadásáról
„Mindig a legjobbat akarjuk a játékosoknak, és úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb döntés számára. Van rá esély, hogy játszani fog a Mallorcában, és remélhetőleg így is lesz majd, és fejlődhet a játéka”.

Zidane’s pre-Real Valladolid press conference. #RMCity

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend