Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-09-05 21:08 ___Samy___ marca.com
Benzema a BBC-ről: Bale volt a rakéta, Cristiano a góllövő, én pedig működőképessé tettem” Nyilatkozatok

Karim Benzema legújabb nyilatkozatának témája a BBC trió volt. A francia csatár beszélt Cristiano, Bale és a saját szerepéről is.

A trió nem akármit vitt véghez, hiszen 5 év alatt 4-szer is BL győzelemhez segítette a Real Madridot. A támadóhármas aztán Cristiano Ronaldo távozásával „felbomlott”.

„Volt egy rakétád, aki Bale, egy góllövőd, aki Cristiano, és én, aki köztük helyezkedett el, működőképessé téve az egészet”, mondta Benzema az RMC Sportnak adott interjújában.

Ezt követően a csatár arról is beszélt, hogy hogyan változott meg a játéka Cristiano Ronaldo mellett.

„A Lyonnál én voltam a befejező, itt pedig Ronaldo. Más szerepkörben játszottam vele. Gólokat is szereztem, de az elmozgásokkal és terület nyitásokkal sokkal inkább a támadás építésben vállaltam szerepet. Számomra az, hogy te vagy a 9-es számú játékos nem jelenti azt, hogy te vagy a góllövő. Az egy teljesen más típusú játék.”

„Kilenc évvel korábban a 9-es számú játékos általában a góllövő volt a Real Madridnál, de itt volt egy szélső, aki befelé tört, és én a mozgásommal területeket nyitottam neki a gólszerzéshez. Számomra sokkal inkább ő volt a gólfelelős még akkor is, ha a bal oldalon játszott.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend