Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-09-16 17:10 e.gergo realmadrid.com
Hazard: “Nagyszerű olyan edzővel dolgozni, akivel játékosként azonosulni tudsz” Nyilatkozatok

Eden Hazard az UEFA-nal adott interjút, melyben beszélt Madridba igazolásáról, hobbijairól, a spanyol fociról, a szurkolókról és gyermekkori emlékeiről is.

Miért a Real Madridot választottad?
“A teveim között szerepelt. Már a Chelsea játékosaként is az volt az álmom, hogy ebben a csapatban játsszak majd egyszer. Nem számítottam rá, hogy a Chelsea-ben hét évet fogok eltölteni, de a végén minden jól alakult, és minden szezonban volt esélyem nyerni valamit. Szerintem ezért is maradtam olyan sokáig. Most egy álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek a Real Madridban, és remélem, hogy ki tudom hozni ebből a lehetőségből a legtöbbet”. 

Mitől olyan különleges ez a klub? Úgy általában, és számodra?
“Zidane itt játszott, mikor elkezdtem a pályafutásomat, és Franciaországban már akkor is elismert klub volt a Real Madrid. Számomra a Real Madrid volt “A Klub”. Ott van még a fehér mez, és a Santiago Bernabéu stadion, ez a legjobb stadion. Mindezen felül, gyermekként is szurkoltam a Real Madridnak, szóval ezért is nagyon szerettem volna ide igazolni”.

Érzed az erős kapcsolatot a klub és a Bajnokok Ligája között?
“Igen, már az érkezésem pillanatában éreztem ezt. Ez a klub nyerte meg ezt a sorozatot a legtöbb alkalommal. A Real Madrid játékosaként, már az első évedben is tudod, hogy a szurkolók itt elvárják tőlünk a Bajnokok Ligája győzelmet. Ezért is vannak akkora elvárások ebben a sorozatban, és ezért nyerte meg ez a csapat mindenkinél többször”.

Milyen Zidane irányítása alatt dolgozni?
“Már több, mint egy hónapja együtt dolgozok vele, és boldog vagyok. Úgy érzem magam, mint egy kisgyermek, nem csak miatta, hanem a többi játékos miatt is. Minden nap tanulok valami újat, és kezdek megismerni mindenkit. Nagyszerű olyan edzővel dolgozni, akivel játékosként azonosulni tudsz, amikor beszélgetsz vele. Tanulnom kell tőle, és biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz”.

Emlékszel Zidane góljára a Bayer Leverkusen ellen?
“Szerintem azt a gólt nem élőben láttam. Sok focit néztünk, de nem mindig tudtuk nézni a Bajnokok Ligája meccseket. Akkor már ágyban kellett lennem, hogy pihenjek. De másnap láttam, aztán megnéztem újra és újra az azt követő napokban is. Nagyon szép emlék ez számomra a csapat igazi követőjeként. Emlékszem az akkori játékosokra is: Raúl, Figo, Ronaldo… Nagyszerű volt látni őket. Azért vonzott bennünket a Real Madrid, mert sok sztár játszott itt, és persze ott van a klub történelme is”.

Milyen céljaid vannak a Real Madrid játékosaként?
“Nincsenek különleges céljaim. Mindig csak azért edzek, hogy a pályán keményen tudjak dolgozni. Természetesen egy ilyen nagy csapatnál nyerned kell, és gólokat kell lőnöd. De én mindog is ugyanazon elv szerint dolgoztam, és ezt a továbbiakban is szeretném követni. Szeretném a lehető legjobban érezni magam a pályán, és tudom, hogy ha ez sikerül, akkor az eredmények is jönnek majd maguktól. Szeretném, ha többet látnának itt engem az emberek, ha gólokat lőnék és meccseket nyernénk. Szeretném ugyanazt csinálni, amit a Chelsea-nél is tettem, csak kicsit jobban, ha ez lehetséges”.

Hogyan érezted magad a bemutatásod napján Madridban?
“Különleges volt. Mikor megérkeztem, otthon éreztem magam a pályán, de ez mindig így van, ha egy új stadionba lépek. A különbséget a sajtótájékoztató jelentette, az elnök beszéde, és az, hogy láthattam a sok szurkolót, sok képernyőt, a sok kamerát ami csak engem követett… Szerintem nem tudom ezt szavakba önteni. Nagyon izgalmas és jó érzés, de kicsit ideges is vagyok tőle, mikor ennyi embert látok. Jobban érzem magam, mikor hagyják, hogy a játékommal beszéljek a pályán”.

Mi a legizgalmasabb dolog a spanyolországi fociban?
“Szerintem a szurkolók itt igazán szurkolók. Angliában nincs olyan sok szurkoló. Az emberek szeretik ott a focit, és mindenkit nagyon érdekel korosztálytól függetlenül ez a sportág. De nem olyan fanatikusak az emberek a csapatukkal kapcsolatban. Mikor a Chelsea-ben vesztettünk, akkor csalódottak voltunk, ahogyan a szurkolók is, de soha nem éreztem azt, hogy katasztrófa történt volna. Spanyolországban más a helyzet. A labdarúgás az emberek mindene itt, a játékosok feladata pedig az, hogy mindent beleadjanak”.

Miben tudnál még fejlődni?
“Sok mindenben. Egy új bajnokságban játszom, amiből következik, hogy új dolgokat fogok tanulni. A játékstílus itt picit más, ahogyan a meccsekre való felkészülés is. Minden nap tudsz valami újat tanulni, azt pedig nehéz megmondani, hogy technikailag vagy taktikailag miben tudnék fejlődni. Mindig van esély a tanulásra, és mindig tanulni is kell. Fokozatosan fejlődök majd”.

A focin kívül van más hobbid?
“Igen. Szeretem a kosárlabdát, de nem jelent gondot ha pár hétig nem nézek kosármeccset. Minden nap focizok, de jó ettől elszakadni időnként. Szeretek időt tölteni a családommal, és más sportokat is űzni. Szeretek a feleségemmel is programokat szervezni, és szeretem a családi dolgokat”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend