Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-09-16 18:48 ___Samy___ marca.com
Benzema ‘CR7’ módba kapcsolt Érdekességek, statisztikák

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Karim Benzema az egyetlen olyan játékosa a Real Madridnak, akire nem lehet panasz Cristiano Ronaldo távozását követően.

A 34 éves portugál ász azt követően távozott, hogy 451 gólt szerzett, csupán 438 mérkőzésen a klub színeiben. Ez több, mint egy gólos átlagot jelent meccsenként, ami a legjobb mutató a Real Madrid történetében.

Cristiano távozása után Gareth Bale-től várták a legtöbben, hogy a portugál helyébe lép, azonban a walesi támadó számára ez túl nagy feladatnak bizonyult. Ezzel szemben Benzema egészen parádésan játszik azóta. Többek között március 10. óta 14 gólt szerzett 14 bajnoki mérkőzésen, és így továbbra is élvezi Zidane bizalmát.

A francia csatár a tavalyi szezont 30 góllal fejezte be, ami a második legjobb idénye lett. José Mourinho irányítása alatt a 2011/12-es idényben 32 gólig jutott, így tehát nem volt messze ettől. Ezt az idény pedig kifejezetten jól kezdte, hiszen 4 bajnoki mérkőzésen 4 gólt rúgott. A Real Madridban pedig 0,48-as gólátlaga van, míg a Lyonban ez a szám 0,45 volt.

A BBC feloszlását követően Karim Benzema maradt az egyetlen olyan játékos, aki folyamatosan hozza a minőségi játékot. Zidane pedig nyilvánvalóvá tette, hogy honfitársa köré fogja építeni a támadójátékot, Eden Hazarddal kiegészítve.

Luka Jovic érkezése szintén számos alternatívát jelenthet a támadó sorban, de jelenleg nem jelent veszély Benzema számára. Zidane hajlandó arra, hogy egyszerre szerepeltesse őket, azonban az nem valószínű, hogy a 4-3-3-as hadrendben ő lesz az első számú opció csatár posztra.

Karim Ronaldo távozása után köszöni szépen, és meghálálja a bizalmat, hiszen az eddigi gólátlagát gyakorlatilag megduplázta az elmúlt egy évben.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend