Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-09-20 16:13 ___Samy___ as.com
Csak 6 kapott gól nélküli mérkőzés 2019-ben Érdekességek, statisztikák

Ez egy komoly statisztika, amely egy örök problémát jelent a Real Madrid számára, és ami úgy tűnik, nem fog megoldódni egyhamar. 35 mérkőzés, a csapat pedig 29 találkozón kapott gólt. Lássuk a részleteket.

Ironikus és elkerülhetetlen volt az, hogy Keylor Navas első mérkőzése a Real Madrid ellen győzelemmel és kapott gól nélkül érjen véget. Utóbbit elérni manapság nehéz a korábbi klubja színeiben. Az idei év első mérkőzésével – ami a Villarreal elleni 2-2-es döntetlen volt még január 3-án – és a PSG elleni Bajnokok Ligája találkozójával a Real Madrid összesen 35 mérkőzést játszott minden kiírást figyelembe véve, melyeken a csapat csak 6(!) meccset zárt le kapott gól nélkül. Ez a statisztika számos problémára világít rá, és ezek nem biztos, hogy egyhamar tovaszállnak.

2019-ben a fent említett 35 összecsapáson a klub 49 gól kapott, ami átlagban több, mint egyet jelent mérkőzésenként. Azonban az esetek 80 százalékban a Real Madrid aktuális ellenfele legalább egy gólt rúgott. A kapott gól nélküli mérkőzéseket majdnem egy kezünkön meg tudjuk számolni. Egy néhány évvel ezelőtt Emilio Butrageno mutatott rá arra a tényre, hogy Cristiano Ronaldo gólátlagának köszönhetően (ami az egész madridi karrierjét tekintve is több, mint egy) a Blancók minden mérkőzésre azzal az előnnyel mentek ki, hogy az ellenfelüknek gólt kellett rúgniuk. Most ennek az ellenkezője igaz. Az ellenfél majd minden alkalommal betalál, ami azt jelenti, hogy Hazardnak, Benzemának és Bale-nek ugyanezt kellene tennie a pálya másik végén.

Keyor Navas – akit gyakorlatilag megfosztottak a kezdőtagságától – március és május között egy markényi mérkőzésen lépett pályára, és mégis lehozott négyet kapott gól nélkül (Celta Vigo, Athletic Bilbao, Getafe és a Leganés). Ezzel szemben Courtois kapuja csak két alkalommal maradt érintetlen (Sevilla, Alavés). Ebben az idényben pedig minden mérkőzésen legalább egy gólt kapott a csapat.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy ez csakis a kapus hibája. A Real Madridnak már hosszú ideje problémái vannak a védekezéssel, és a tavalyit szemmel láthatóan sikerült átmenteni az ideire is. A legtöbb kapott gól akcióból született, amiken vagy az összes védőt meglepetésként ért a gól, vagy egyszerűen csak nem voltak a helyükön. Zidane úgy véli, hogy a probléma a középpályán keresendő. Ebbe beletartozik Toni Kroos is, akinek sokszor a nehezére esik a védekezés – pont ezért szerette volna Zidane annyira Paul Pogbát, hogy megerősítse a védelmet és a középpályát is. Az, hogy ezzel teljesen vagy csak részben oldódtak volna-e meg a problémák az már vitatható és talán sosem tudjuk meg. Azonban az nyilvánvaló, hogy a márciusban fennálló problémák még továbbra is fennállnak.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend