Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-10-02 08:03 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Szeretném elfelejteni az első félidőt, de tanulnunk kell belőle” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Club Brugge elleni döntetlen után a Real Madrid vezetőedzője így értékelte az esti történéseket:

„Az az igazság, hogy gyenge első félidőnk volt, nagyon rosszul kezdtük a meccs első öt percét, és azonnal megnehezítették az életünket. Nem irányítottuk a meccset semmilyen szempontból, aztán a második félidő más történet volt, és sikerült megváltoztatnunk a játék képét. A játékosok reakcióját viszem haza magammal, mert ők voltak azok, akik változtatni tudtak a meccsen. Ez a fontos, és az egy pont”.

„Az ellenfél megnehezítheti a dolgodat. Tudtuk előre, hogy három gyors támadója van a Brugge-nek, de az a gond, hogy ha gólt tudnak lőni, az még nagyobb löketet ad nekik. Ez volt az első alkalom, hogy a Brugge itt játszott, és az első perctől kezdve odatették magukat a pályán. A fociban a kezdő sípszótól kezdve koncentrálnod kell, mi pedig nem kezdtünk jól. A második félidőben sikerült szívvel és elkötelezettséggel játszanunk, és minden megváltozott. Szerintem a kiállítás nem volt hatással a végeredményre. Nem tudom, hogy mennyi ideig játszott a Brugge emberhátrányban, talán 8-10 perc lehetett, nem több”.

Kapott gólok
„Vicc volt a két gól, amit a Brugge szerzett, csak ennyit mondhatok erről. Az ilyesmi megtörténhet, tudjuk hogy ez a Bajnokok Ligája, és a három pont megszerzése volt a célunk, de az első félidőben ez lehetetlennek tűnt. A második félidőt aztán mi nyertük 2-0-ra, és így végül egy pontot szereztünk”.

„Nem aggódom, tudjuk hogy be kell fejeznünk a támadásainkat, mert az első tíz percben ha pontosabbak vagyunk, akkor korai gólt lőhettünk volna. Hazai pályán erre kell törekednünk, igyekeznünk kell mihamarabb eldönteni a meccset. Nem akarok csúnyán nyilatkozni az ellenfélről, de ha úgy nyomtunk volna az első félidőben is, mint ahogy a másodikban tettük, akkor a Brugge-nek esélye sem lett volna”.

Courtois lecserélése
„Rosszul lett, és nem tudta folytatni a meccset. Ő a Real Madrid kapusa, ahogyan Areola is. Mindenkinek megvan a saját véleménye, én nem fogok ebbe belemenni. Készen kell állnunk mindenre, ahogyan az utóbbi három meccsen. Nem aggódom, Courtois is a legjobbat akarja nyújtani, és ez a legfontosabb. A második félidőben jobbak voltunk, és én csak erre összpontosítok. Az első félidőben okolhattuk volna Courtois-t, de mind együtt voltunk a hibásak, és legelőször is engem kell kritizálnotok. Felelős vagyok”.

Változás a játék képében
„Szerencsére jól reagáltunk a pályán, és ez pozitívum. Két teljesen más félidőnk volt. a Szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy ha így folytatjuk, akkor el fogjuk veszíteni a meccset, de van negyvenöt percünk változtatni, és a játékosok ezt is tették”.

Ramos Twitteren azt írta, hogy „gyenge első félidő, a másodikban pedig úgy harcoltunk, amit elvárnak tőlünk. Többet kell dolgoznunk, és jobban”.
„Egyetértek Sergióval, a második félidőben harcoltak. Jobb szeretnék a második félidőre emlékezni, az elsőt pedig elfelejteni, de nem tehetjük meg, mert tanulnunk kell belőle”.

Sérülések
„James és Bale a héten kaptak rúgást, ami miatt nem voltak bevethetőek. A keretben mindenki kulcsfontosságú a csapat sikerében. Huszonöt játékosom van, és mindannyiukra szükségem van, de ők ketten megsérültek, és nem kockáztathattam a játékukat. Ma Nacho is megsérült. Courtois esete nem olyan komoly, ki kell várnunk, és meglátjuk mi lesz vele”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend