Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-10-16 14:10 ___Samy___ marca.com
Helyet cserélhet a két El Clásico Egyéb hírek

A hivatalos forgatókönyv szerint a Barcelona 2019. október 26-án, 13 órától a Real Madridot látná vendégül a spanyol bajnokság 10. fordulójában. Azonban a jelenlegi katalán helyzet miatt előfordulhat, hogy ez mégsem így lesz.

A Liga egy kérvényt intézett az RFEF felé, hogy a jövőhét szombati El Clásicó helyszínét módosítsák, és Madridban kerüljön megrendezésre.

A katalán függetlenedéssel kapcsolatosan számos politikust bebörtönöztek, és azóta folyamatosan nő a tüntetések száma a városban. A szervezők úgy gondolják, hogy a mérkőzés megrendezése túlságosan kockázatos lenne.

A tüntetések útlezárásokat és reptéri problémákat eredményeztek, így például lehetséges, hogy a katalán rivális busszal lesz kénytelen az Eibar otthonába látogatni, ami nem kis távolság.

A korábbi forgatókönyv szerint a Real Madrid játékosai egy nappal a mérkőzés előtt érkeztek volna Barcelonába, ahol egy éjszakát töltöttek volna. Viszont a tüntetők számára így lehetséges célpontok lennének.

Az FC Barcelona ezzel kapcsolatban egy hivatalos közleményt adott ki, melyben szintén nem értenek egyet a börtönbüntetésekkel: „Ahogy az előzetes letartóztatás sem segítette a konfliktus megoldását, úgy a börtönbüntetés sem. A börtön nem jelent megoldást a politikai párbeszédre.”

„A klub azt kéri, hogy minden politikai döntéshozó párbeszédet és tárgyalásokat kezdeményezzen a konfliktus megoldása érdekében, amely lehetővé tenné a polgári és politikai vezetők szabadon bocsátását is.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend