Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-11-14 10:45 Tromposch Ádám as.com
Rodrygo: „Játékosként mindig fejlődni akarok, ez pedig elég motiváló erő ahhoz, hogy mindennap keményebben dolgozzak” Nyilatkozatok

Rodrygo életében először a brazil felnőtt válogatottal készül, így érthetően igen nagy a médiaérdeklődés iránta.

A válogatott szünetben sem felejtik el Rodrygót, aki mesterhármast lőtt a BL-ben a Galatasaray ellen, az újságírók erről, és persze sok más témáról is faggatták őt.

Először a felnőtt válogatottban:

„Ez egészen elképesztő. Gyerekkorom óta ez volt az álmom, minden brazil kisgyerek szeretné képviselni a hazáját a válogatottban, és szeretne a világ legjobbjaival játszani. Az, hogy itt lehetek, olyan öröm, amit nagyon nehéz szavakban kifejezni. Minden rendkívül boldoggá tesz, ami eddig történt az életemben.”

A Galatasaray elleni mesterhármas:

„Hát… az ember mindig azért dolgozik, hogy készen álljon, amikor kell, de arra sosem mertem gondolni, hogy ilyen hamar bekövetkezik mindez. Nagy meglepetés ez nekem is. Nemrég még csak álmodoztam arról, hogy egyszer bemutatkozhatok a BL-ben… és talán, de tényleg csak talán, esetleg lövök egy gólt. Az, hogy mesterhármast lőttem, tényleg olyan volt, amire senki nem számított. Szóval nem igazán tudom elmondani, hogy mit éreztem a meccs után. Egyszerűen csak élveztem a pillanatot, hiszen ilyen csak egyszer van az életben.”

Az összehasonlítások Raúllal és Butraguenóval, és a kapcsolatukról:

„Sokat beszélek Raúllal, ő volt az edzőm a Castillában, és tényleg sokat segített. Sok tanácsot adott, persze a tapasztalata, és, amit elért a klubnál az történelmi és felbecsülhetetlen. Persze ugyanez Butraguenóról is elmondható; ő mindig ott van a csapattal, velünk utazik, és igazán felspannolja a fiatal játékosokat. Még mindig nagyon fiatal vagyok, és sosem gondoltam volna, hogy ilyen játékosokhoz fognak hasonlítani engem. Még csak most kezdődött a karrierem. Remélem, hogy egy napon lehetek olyan jó és fontos a Real Madrid számára, mint ők, de ezért még rengeteg kell dolgoznom. Azonban ezt egyáltalán nem élem meg nyomásként. Nem érzek nyomást, egyszerűen csak élvezem a pillanatot. Így pedig a pályán sem uralkodnak el rajtam rossz érzések. Játékosként mindig fejlődni akarok, ez pedig elég motiváló erő ahhoz, hogy mindennap keményebben dolgozzak.”

A nyugodtsága miközben ennyire reflektorfényben van:

„A futball és az egyéni fejlődésed nem csak az edzéseken dől el. A nagy része mentális, fel kell készülnöd fejben is, hogy aztán a sikerektől ne szállj el, fontos, hogy jól tudd kezelni a sikert, a hírességet, ezektől nem szabad, hogy önhitt, önelégült legyél. Ebben a részben sokat segített édesapám, aki szintén focista volt, ez pedig nagy segítség volt mentális oldalon. Néztem, ahogy keresztül megy olyan dolgokon, amiken most én is, így tudom, hogy mindez nem szállhat a fejembe.”

Cristiano szerepének betöltéséről a Real Madridban:

„Nagy álmom volt, hogy Cristiano Ronaldóval együtt játszhassak a Real Madridban, nagy kár, hogy eligazolt, mert most már nehéz lesz ezt összehozni. Még mindig nagyon fiatal vagyok ahhoz, hogy arról beszéljünk, hogy egy ilyen játékos nyomdokaiba kellene lépnem. A klub történelmének egyik legjobbja, ha nem a legjobbja. Nem szeretnék fölöslegesen olyan súlyokat rakni magamra, mint hogy nekem kellene pótolnom őt.”


Ha szeretnétek egy igazán jó ügyet támogatni, és hazavinnétek a Raúl által dedikált Real Madrid-mezt, akkor pedig kattintsatok ide.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend