Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-01-25 19:50 ___Samy___ as.com
Guti az edzői karrierjéről: „Azt hitték fél év után belefáradok…” Nyilatkozatok

Jorge Valdano a #Vamos című műsorában interjúvolta meg az Almeria jelenlegi vezetőedzőjét, Gutit. Ebben a Real Madrid korábbi játékosa az edző karrierjéről beszélt.

José María Gutiérrez edzői pályafutása nem pontosan úgy indult, ahogyan ő azt elképzelte. A Real Madridnál kezdte, ahogy játékosként is, hiszen 9 éves korától egészen 33 éves koráig viselte magán a habfehér szerelést. Viszont Jorge Valdano műsorában elmondta, hogy ő az elején arra számított, hogy egy fiatalabb utánpótlás csapat vezetőedzője lesz. Ezzel szemben Alberto Garrido asszisztense lett, aki most Raúl jobb keze a Castillánál.

„Kissé fura volt. Azt gondolták, hogy ez egy jó ötlet. Nem arra számítottam, hogy egyből egy idősebb korosztályt kapok. Csak jobb szerettem volna vezető edzőként kezdeni, nem pedig másodedzőként. Majdnem olyan volt, mintha ismét félre lettem volna téve…olyan volt, hogy „Ó, ez csak Guti, majd meglátjuk mi történik. Hat hónap múlva belefárad, aztán majd lecseréljük…””

„Egyértelműen úgy éreztem, hogy próbaidőn vagyok. Ugyanúgy éreztem magam, mint kilenc éves koromban, mikor a Torrejónban játszottam – akkor is ezt éreztem. Most már legalább edzőnek mondhatom magam. Viszont ez egy nagyon hosszú próbaidő volt, mert nem csak az U11-es csapat másodedzője voltam, hanem az U13-as és az U15-ös korosztályé is…és mint tudjátok, néhány korábbi csapattársam, korábbi Real Madrid játékos már a kezdetektől fogva több felelősséget kapott.”

Majdnem hét évvel később Guti nevethet a végén. Csupán novemberben vette át a spanyol másodosztályban az Almeria irányítását, és máris a tabella élére vezette őket. És talán jövőre már az első osztályban nézhet szembe a korábbi kollégáival.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend