Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-01 09:07 Tromposch Ádám realmadrid.com
Derbi az első hely megszilárdításáért! Előzetes: Real Madrid – Atlético Madrid Spanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 22. forduló 2020 FEB 01 (szombat) 16:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-0

A Real Madrid 20 mérkőzés óta veretlen, ma délután 16:00-tól pedig a városi rivális Atlético Madrid ellen kellene helytállni a ligában.

A február talán nem is indulhatna nehezebben, hiszen rögtön a hónap első napján madridi derbit rendeznek a Bernabéuban. Mindössze 20 nappal a Spanyol Szuperkupa döntője után tehát újra összecsap a két madridi gigász. Azt a döntőt büntetők után a Real Madrid nyerte, most pedig a tabella első helyéről várja az Atléticót.

Érdekesség, hogy ez a csata a védelmek szempontjából kiemelkedő, hiszen a top 5 ligát vizsgálva is remek számokat produkál a két együttes. A Real Madrid csupán 13 gólt kapott 21 bajnokin, míg az Atlético Madrid csak egyel többet. A hazaiak hét meccset játszottak már 2020-ban, ebből pedig négy alkalommal nem kaptak gólt, a „Matracosok” pedig hat mérkőzésen kétszer nem kaptak gólt.

“Különleges meccs lesz, mert ez egy rangadó. Szeretünk hazai pályán játszani, a közönség minden meccsen igyekszik támogatni minket. Szeretnénk, ha most is mögöttünk lennének, és ez biztosan így is lesz. A keret összes tagja összpontosít a munkájára, és csak ez a fontos” – mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A francia mester 19 játékost nevezett a keretbe, Hazard, Asensio és Bale sincs még olyan állapotban, hogy számolni lehessen velük egy ilyen derbin.

A két csapat között ez már a 3. összecsapás a szezonban. Az előző kettő egyaránt 0-0-val ért véget. Az Atlético Madrid 5. helyen áll a forduló előtt, 36 pontja van, ahogy a 4. Getafénak is. Morata a legjobb góllövőjük, 10 góllal, Correa pedig igazán jó formában van, hiszen 3 gólt ő szerzett a csapat 6 góljából 2020-ban. Érdekesség, hogy Simeone máris nevezte a visszatérő Carrascót, aki újfent az Atléticót erősíti, és akár már a mai derbin is beszállhat.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend