Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-07 07:37 e.gergo realmadrid.com
Beszámoló: Real Madrid – Real Sociedad (3-4) Spanyol Kupa
Copa del Rey - Negyeddöntő 2020 FEB 06 (csütörtök) 19:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-4

A Real Madrid hazai pályán vereséget szenvedett a Real Sociedad ellen, így nem lehet ott a Copa del Rey idei kiírásának legjobb négy csapata közt.

A Real Madrid az utolsó pillanatokig harcolt azért, hogy megfordítsa a meccs eredményét, de végül nem sikerült elérni a célt, és a csapat a legjobb nyolc között búcsúzott a Copa del Rey serlegétől. A Real Sociedad 4-1-es vezetés után végül szoros hajrában jutott tovább a házigazda ellen, akiknek huszonegy mérkőzéses veretlenségi szériájuk szakadt meg ezzel a mérkőzéssel.

0-1
A mérkőzés első gólját a Real Sociedad szerezte, ráadásul rögtön az első lövésükből: a 22. percben Isak lőtt kapura, amit Areola még védeni tudott, ám a kapusról kipattanő labdát Odegaard szelídítette meg, majd gurította be a Real Madrid kapusának lábai között.

Zidane: „Össze kell szednünk magunkat, és folytatnunk kell a munkát”

Ezután a Real Madridnak két nagyobb helyzete is volt, amikkel megfordíthatta volna az eredményt, vagy legalább az egyenlítést megszerezhette volna, az első egy James lövés volt a tizenhatos széléről a 35. percben, ezt a próbálkozást a Sociedad kapusa remekül fogta. A 42. percben aztán Vinicius nagyszerű munkája után egy Marcelo lövésnél kellett ismét közbeavatkoznia a vendégek kapusának. A lefújás előtt nem sokkal aztán egy Sociedad kontratámadásnál Isak lőtt fölé egy-az-egyben Areolával szemben.

0-2
A dolgok még rosszabbra fordultak az 54. percben, amikor Isak, akitől öt perccel ezelőtt les miatt elvettek már egy gólt, ezúttal szabályosan zörgette meg a hazaiak hálóját, kapáslövéssel hatástalanította a másik irányba elmozduló Areolát.

0-3
Az este legrosszabb pillanatától azonban még ekkor is messze voltunk, az 56. percben jött a harmadik kapott gól is, ismét Isak volt eredményes egy közeli bombával a rövid felső sarokba – bár helyezkedése lesgyanús volt, mikor a gólpasszt kapta.

1-3
Három perccel a harmadik bekapott gól után szépíteni tudott a Real Madrid: a tizenhatos előteréből a kapu előtt Brahim mozgott a labdával, majd ugratta ki a bal szélen felfutó Marcelót. A brazil bekk aztán rövid labdavezetés után megcélozta a kapu rövid sarkát, és sikerült is gólt szereznie Remiro lába és a kapufa között. A házigazdák öt perccel ezután ismét veszélyeztetni tudtak, Vinicius remek szóló után lőtt kapura, de lövése elkerülte a hálót.

1-4
Nem telt el tíz perc a Real Madrid szépítése után, és ismét jött a hideg zuhany. A mérkőzés 69. percében Merino volt eredményes, a remek meccset játszó Isak jobbról laposan adta be középre a labdát, a kapu előtt az ötös vonal sarkánál Merino passzolta be a játékszert az alsó sarokba.

Marcelo: „Nem tudtunk visszajönni a meccsbe, pedig mindent beleadtunk a végén”

2-4
Húsz perccel a lefújás előtt Vinicius szerzett gólt, amivel az eredmény 2-4-re módosult – de csak ideiglenesen. Les miatt videóbírós közreműködéssel érvénytelenítették a brazil támadó gólját. Nem kellett azonban sok, két perccel ezután Rodrygo tudott szépíteni egy lapos Vinicius centerezés után. A játékosok egyből szaladtak is a labdával a középkör felé, a videóbíró ekkor is dolgozott, de ezúttal érvényesnek találták a gólt – a 81. percben tehát két gólra csökkent a Real Madrid hátránya.

3-4
A meccs Vinicius elvett találatától kezdve felpörgött a hazaiak számára, sok kidolgozott helyzet, jó labdaszerzések jellemezték a csapatot. A játékvezető asszisztense a kilencvenedik percben hat perces hosszabbítást jelzett, melyet a cserék és a videóbírós ítéletek indokoltak. A hosszabbítás felénél járva Karim Benzema adta be magasan a jobb szélről a labdát, amit Nacho fejjel értékesített, ezzel felcsillant a remény az egyenlítésre is! 90+3′, 3-4! Egy perccel később a vendégeknél Gorosabel szabálytalankodott Vinicius Jr.-al szemben, ami után megkapta második sárga lapját, és el kellett hagynia a pályát. A Sociedad azonban kitartott a ráadásban, és a végül 97. percben lefújt összecsapáson meg tudta tartani a győzelmet és továbbjutást jelentő 3-4-es végeredményt.

VIDEÓ: A Real Sociedad elleni meccs összefoglalója

Események

Odegaard M.11'
Le Normand R.19'
Odegaard M.22'
46'ModricJames
Barrenetxea Muguruza A.Januzaj A.46'
(Barrenetxea Muguruza A.)Isak A.54'
Isak A.56'
59'Marcelo(Brahim)
Guevara A.Odegaard M.64'
Zubeldia I.66'
(Isak A.)Merino M.69'
Munoz A.Isak A.70'
76'RodrygoBrahim
76'JovicValverde
77'Militao
81'Rodrygo(Vinicius Jr.)
Gorosabel A.86'
90+3'Nacho(Benzema)
90+4'Vinicius Jr.
Gorosabel A.90+5'

Statisztika

64
Labdabirtoklás
36
22
Kapura lövés
10
10
Kaput eltaláló lövések
5
8
Kaput nem találó lövések
3
4
Blokkolt lövés
2
13
Szabadrúgás
12
6
Szöglet
1
4
Les
1
1
Védés
7
10
Szabálytalanság
14
0
Piros lap
1
2
Sárga lap
5
141
Támadás
74
90
Veszélyes támadás
18

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend