Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-07 11:40 Daveko marca.com
Casemirón múlik a Real Madrid szezonja Egyéb hírek
Copa del Rey - Negyeddöntő 2020 FEB 06 (csütörtök) 19:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-4

A Marca újságírója, Jose Luis Hurtado kifejtette véleményét a csütörtök esti, 3-4 arányban elveszített Spanyol Kupa negyeddöntő után:

Zinédine Zidane képes arra, hogy egy fújással megszüntesse a gyülekező viharfelhőket; ezt bizton állíthatjuk eddigi munkáját látva. Mégis, a Real Sociedad elleni kezdőcsapata egy C tervet tükrözött. Fájó elismerni, hogy a csapat bizonyos játékosai nem ütötték meg a szükséges mércét.

Alig néhány perccel a mérkőzés kezdete után kirajzolódott, hogy a madridi középpálya Casemiro nélkül a senki földje lesz. Ha tehetné, Zidane biztosan klónozná a brazilt. A Real Madrid tegnap este posztjuktól távol játszatott és fegyelmezetlenül mozgó játékosok gyűjtőhelye volt. Hiányzott többek között Courtois, Carvajal, Mendy, Varane, Modric, Hazard és Bale. Igaz, utóbbi mindig hiányzik.

Casemiro a mai Real kihagyhatatlan eleme, egy szempillantás alatt képes a pálya egyik szegletéből a másikba kerülni. Posztjából adódóan lefedi az üres területeket, és az első adandó alkalommal lecsap az ellenfél hibáira. Ha arra van szükség, az ellenfél térfelén is képes megtalálni az üres területet, ahol megjátszható lesz. Ha nincs a pályán, mindenki kicsit halványabbnak tűnik. Míg a Barcelona játéka Messitől függ, a Real Madridé Casemirótól. Két függőség, mely rámutat a két csapat játékának jelenlegi működésére.

A brazil befolyása a játékra olyan nagy, hogy nélküle Valverde fele olyan jó játékosnak tűnik. Casemiro és Valverde közösen újra és újra megállították volna a Sociedad támadásait. Casemiro hiánya az egész védelem számára rémálommal ért fel, míg a vendégek számára megnyitotta az utat az ellenfél tizenhatosához.

A madridiak a minőség hiányát küzdeni tudásukkal igyekeztek helyettesíteni. Végül azonban a Real Sociedad volt az, aki győztesként távozott a mérkőzésről. Edzőjük, Imanol Alguacil megérdemli a dicséretet, pontosan tudta, hogyan hatástalanítsa a Casemiro nélkül felálló Real Madridot.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend