Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-23 21:50 e.gergo realmadrid.com
Benzema: „Mindig arra törekszem, hogy többet és többet hozzak ki magamból” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A szerda esti, Manchester City elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt Karim Benzema az UEFA-nak adott interjút:

Elvárások
„A Bajnokok Ligájával kapcsolatban minden csodálatos. Más az ember érzése egy ilyen meccsen, és nagyobb a nyomás is. Soha nem tudod megmondani, hogy a pályafutásod csúcsára értél-e, mert mindig a tökéletesre törekszel. A Real Madridnál mindent meg kell nyerned”.

Tizenegy éve csatlakoztál a csapathoz, milyen érzés ennyi időt eltölteni egy ilyen fantasztikus klubnál?
„Boldog vagyok és büszke. Vannak keményebb időszakok, de ez egy focista pályafutásának része. A 2009-es érkezésem óta nagy kalandokat életem meg a csapattal, rengeteg meccsen pályára léphettem a csapattal, ez a világ legjobb klubja, és a stadionunk is csodálatos. Nagyon büszke vagyok, és remélem sokáig tart még”.

Mit jelent számodra a Bajnokok Ligája
„Hatalmas dolog, ez valami egészen más. Más érzése van ebben a sorozatban egy játékosnak, és nem tudom, szerintem normális dolog az is, hogy ezen a tornán a játékosok többet akarnak beleadni. Ez nem azt jelenti, hogy más sorozatokban kevesebbet hozunk ki magunkból, de a Bajnokok Ligájában van valami igazán különleges. Minden hihetetlen, ami a BL-el kapcsolatos, és nagyobb is itt a nyomás”.

Mit gondolsz a Manchester City csapatáról?
„A City egy nagyszerű csapat, és kiváló edzőjük van. Nagyon tehetséges csapatról beszélünk, nem félnek a labdajáratástól. Kiegyenlített párharcra számítok. A tervünk mindig a győzelem megszerzése. Természetesen elemezni fogjuk az ellenfelet, de leginkább csak magunkra összpontosítunk”.

Az idő előrehaladtával jobb játékos vált belőled?
„Mindig keményen dolgozok. Ami az erőnlétet illeti, nagyszerűen érzem magam, remek formában vagyok. Rendszeresen járok edzőterembe, és élvezem a pályán töltött időt. Az elmúlt szezonok során gólokból is kijutott nekem, gólpasszokat is adok, és ez nagyon pozitív. Szeretem a csapatomat, és azt szeretem a fociban, hogy kihozhatom magamból a maximumot annak érdekében, hogy győzelemhez segíthessem a csapatot”.

A mostani lenne pályafutásod egyik legjobb szezonja?
„Soha nem tudod megmondani, hogy éppen a pályafutásod csúcsán vagy-e, mert mindig a tökéletességre törekszel. Bár elég magas teljesítményt értem el, mindig arra törekszem, hogy többet hozzak ki magamból, mert tudom, hogy lehetőségem van még magasabb szintre is eljutni”.

Mi a titok a folyamatos motivációhoz?
„A munka amit senki sem lát. Minden, ami a pályán kívül történik, legyen szó a rendes pihenésről, a munkáról vagy a helyes étrend betartásáról. A pályán mindenkinek megvannak a maga erősségei és egyedi adottságai. Mindannyian másképp dolgozunk, és a pályán kívül is tudunk dolgozni a játékunkon”.

Mi az idei szezonban a cél?
„A Real Madridnál a cél mindig az, hogy megpróbáljunk mindent megnyerni. Nem is a próbálkozáson van a hangsúly, egyszerűen mindent meg kell nyernünk itt. Ugyanakkor szükség van arra is, hogy a szerencse is a mi oldalunkon álljon, és top formában kell lennünk minden pillanatban. Nem mondom, hogy szeretek veszíteni, de ezekben a meccsekben is megvan az a pozitívum, hogy ilyenkor megkérdőjelezheted magad, és több motivációt szerezhetsz a magasabb szint eléréséhez. Idén szeretnénk valami nagyot elérni, a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is szeretnénk megnyerni”.

Tizenegy éve vagy a csapatnál, vezérnek, a fiatalok számára példaképnek tartod már magad ennyi idő elteltével?
„A vezérré válás egy természetes folyamat. Jelenleg harmadik számú csapatkapitány vagyok a Real Madridnál. Sok dolgot átéltem itt a csapatnál, és minden szezonban megharcolok a helyemért a csapatban. Harcolok azért, hogy ott legyek a kezdőben, és hogy segíthessem a csapatot. Mindig is azt mondtam, hogy nekem az a szerepem, hogy segítsek a társaimnak a pályán, amikor együtt küzdünk. Ezt is csinálom, és nagyon boldog vagyok így”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend