Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-28 11:18 ___Samy___ managingmadrid.com
A Real Madridnak csatárra van szüksége Egyéb hírek

Idén nyáron nehéz feladat lesz megszerezni az ideális csatárt, de ez egy kritikus feladat a Real Madrid számára.

Szerda este sok madridista élhetett át 2019-es emlékeket, mikor a csapat 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Manchester Citytől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A vereség olyan kérdéseket vetett fel, amik már ismerőssé váltak az elmúlt két évben. A Real Madrid továbbra is szenved a kapu előtt, és akár már Gabriel Jesus egyenlítő gólja előtt lezárhatták volna a meccset a hazaiak, ha belövik a helyzeteiket.

Függetlenül attól, hogy az eredmények hogyan alakulnak innentől kezdve, egy új csatár érkezését minden bizonnyal nem csak a szurkolók, hanem klub vezetése is prioritásként kezeli majd. Noha egy néhányan elfelejtik, hogy a Real Madrid 12 hónappal ezelőtt ugyanitt tartott, és akkor a szurkolók nagy örömére új csatár érkezett azon nyáron; Luka Jovic.

Papíron Luka Jovic érkezése Mariano mellé – aki a csapat harmadik számú csatára, elvileg – jól mutatott, hiszen mindenki arra számított, hogy megerősödik a csatársor. Azonban Zidane most sem bízott kellően a csere csatárjaiban. Ennek köszönhetően Luka Jovic alig, Mariano pedig szinte semmit nem játszik.

Karim Benzema és az aktuális cserecsatár/ok átlagos játékideje 2016 és 2020 között

A fenti diagram is ezt bizonyítja, hiszen Álvaro Morata óta szinte alig bízik meg a cserejátékosokban. Morata távozásának pedig már három éve. Luka Jovic átlagosan mindössze 26 percet tölt a pályán ebben az idényben, és ezt is nagyon szétszórtan hozta össze. A szerb csatár először szeptember elsején volt kezdő a a Villarreal ellen, ezt követően pedig október közepén a Mallorca ellen, azóta pedig csak két meccsen kapott helyet a kezdőcsapatban. Így pedig nagyon nehéz lendületbe kerülnie és magabiztossá válnia.

Ha Jovic szezonja rosszul alakul, akkor meg kell említenünk Mariano idényét is. A dominikai csatár bár két idénnyel ezelőtt 21 gólt szerzett a francia első osztályban, ebben az idényben csak egyszer ülhetett le legalább a kispadra.

Figyelembe véve Karim Benzema mutatóit Cristiano távozása óta, nem érdemtelen a francia kezdetése. Azonban az már értelmetlen, hogy Zidane ilyen szinten jegeli Karim konkurenseit, főleg ebben a gólínséges időszakban. Elég megnézni a Real Madrid 2016/17-es idényét, vagy a Manchester Cityt, ahol Sergio Agüero helyettese, Gabriel Jesus 11 gólnál tart, Mindkét példánál egészséges szinten működött, illetve működik a csapat rotációja.

Az új átigazolási időszakba lépve a Real Madridnak le kell ülnie Zidane-al, és egy olyan csatárt kell keresnie és leigazolnia, akinek esélye van elnyernie a francia szakember bizalmát, elkerülve azt, hogy egy újabb csatár vesszen homályba.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend