Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-03-17 17:30 e.gergo uefa.com
UEFA: Az Európa-bajnokság jövő nyáron kerül megrendezésre Nemzeti válogatott

AZ UEFA hivatalos közleményben tudatta a labdarúgás szerelmeseivel, hogy a 2020 nyarára tervezett Európa-bajnokságot 12 hónappal elcsúsztatják, így az 2021 nyarán kerül majd megrendezésre.

A torna mérkőzéseit idén júniusban és júliusban szervezték volna, azonban a koronavírus terjedésére tekintettel a szövetség úgy döntött, hogy idén nyáron nem rendezik meg a tornát – ehelyett 2021 nyarán lesz az Európa-bajnokság. Az UEFA közleménye kitért arra is, hogy ezzel a döntéssel segítik a nemzeti ligákat is, miután Európa-szerte felfüggesztették a bajnokságokat a vírus miatt. Az Európa-bajnokság egy éves halasztása lehetőséget ad arra, hogy ha a körülmények ezt megengedik, az UEFA-nemzetek labdarúgó bajnokságait befejezzék a nyáron.

A cél fontosabb, mint a profit
Az UEFA döntését azzal indokolta, hogy a játékosok és szurkolók egészsége a szervezet számára az első számú prioritás. A közlemény kitért arra is, hogy az Európa-bajnokság eltolása nagy anyagi áldozatokkal jár az UEFA részéről, de igyekeznek majd mindent megtenni annak érdekében, hogy az utánpótlás projektek, a női labdarúgás és a labdarúgás általános fejlesztése se szenvedjen kárt emiatt. „A cél fontosabb, mint a profit, ez vezényelt bennünket a döntés meghozatala során” – mondta Aleksander Čeferin, az UEFA jelenlegi elnöke, aki megköszönte a mai konferencián résztvevő döntéshozóknak az együttműködését és készséges segítségét is.

Felelősségteljes döntés született
Čeferin elmondta, hogy a tervek részleteit később fogják majd elkezdeni kidolgozni, de az alapelvekben sikerült megállapodniuk a mai videókonferencián, és ez máris hatalmas előrelépés. „Megmutattuk, hogy felelősségteljes vezetők vagyunk. Szolidaritásról és egységről tettünk tanúbizonyságot. Célok a profit felett. Ezt sikerült is elérnünk ma” – mondta az elnök.

Čeferin említést tett a FIFA elnökéről,Gianni Infantinóról is
„Szeretném megköszönni Gianni Infantino-nak és a FIFA-nak is a közreműködését, akkik az elejétől kezdve jelezték felénk, hogy bármit hajlandóak megtenni azért, hogy az új versenynaptár működni tudjon majd. A labdarúgás krízishelyzetben is a legjobb arcát tudta mutatni, mindenki nyitott és toleráns volt”.

Az új dátumok
Az UEFA közleménye szerint a labdarúgó Európa-bajnokság a korábbi, 2020. június 12 – július 12-ig tartó intervalluma helyett 2021 nyarán, június 11-én kezdődne, és júlis 11-ig tartana majd.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend