Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-04-08 16:54 ___Samy___ marca.com
Kroos: „A játékosok teljes fizetést támogatom, amivel mindenki ésszerű dolgokat csinálhat” Nyilatkozatok

A Real Madrid német középpályása nem rajong azért az ötletért, hogy a játékosok csökkentett fizetést kapjanak a koronavírus járvány ideje alatt. Ennek pedig legfrissebb interjújában hangot is adott.

A spanyol kormány nemrégiben arra kérte a klubokat, hogy a helyzet könnyítése végett minden játékos és minden alkalmazott fizetését csökkentsék. Idáig a Barcelona és az Atletico Madrid is eleget tett ennek, a Real Madrid azonban még nem.

„A fizetések csökkentése egy hiábavaló adományozás”, mondta Kroos az SWR Sportnak. „Annak a pártján vagyok, hogy a játékosok teljes fizetést kapjanak, amivel mindenki ésszerű dolgokat csinálhat. Mindenkit arra kérnek, hogy segítsenek ahol szükség van rá, és sok olyan hely van, ahol ez elengedhetetlen.”

Kroos aztán rámutatott arra a tényre, hogy bár még nem ismert mikor lesz ismét futball, de teljesen más lehet az egész, ha az idei év végéig nem tér vissza.

„Sok klubnak nincs tervezett jövedelme a krízis ideje alatt. Mindez attól is függ, hogy mennyi ideig marad fenn ez az egész állapot. Ha például folytatódik a futball májusban, minden bizonnyal megoldásokat fognak találni. Azonban ha télig kell leállni, akkor el tudom képzelni, hogy egy néhány klub jelentősen szenvedni fog. Ez megváltoztathatja a ma ismert futballt.”

Kroos tisztában van azzal, hogy maga a futball egy buborékban él, és lehetséges olyan forgatókönyv, ami nagyban befolyásolhatja azt, még a krízis elmúlását követően is.

„Kérdéses, hogy továbbra is meg lehet-e fizetni bizonyos összegeket. Szerintem számos probléma fog majd felmerülni. Lesznek komolyabbak, mások kevésbé. Talán nem is rossz, mert egy kicsit már minden extrém volt.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend