Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-04-09 10:54 ___Samy___ as.com
Az Mbappé hadművelet Átigazolási hírek

Bár a koronavírus járvány miatt a Real Madridnak el kell napolnia Mbappé üldözését, de a vírus ugyanakkor előnyt is nyújt a spanyol klub számára.

A Real Madridnak még egy évet legalább várnia kell arra, hogy Mbappé habfehérben tündököljön a Santiago Bernabéuban. A koronavírus – amely számos klub számára anyagi nehézségekhez fog majd vezetni – arra késztette a Real Madrid vezetőségét, hogy átértékeljék az átigazolási stratégiát. Ebben a stratégiában Mbappé megszerzése a legfontosabb láncszem, és az elmúlt öt év után egy újabb évet várni kell a franca támadó megszerzésével.

Pedig volt remény arra, hogy Mbappé idén nyáron a spanyol fővárosba teszi át székhelyét. A PSG edzője, Thomas Tuchel és játékosa között folyamatos feszültség áll fent, amit jól mutat kettejük reakciója egy-egy lecserélést követően. A párizsi ultrákkal való nézeteltérése és más csapatok érdeklődése pedig még tovább mélyíti az Mbappé és klubja közötti „szakadékot”.

„Úgy kell éreznem magam, mint egy fontos projekt vezére”, mondta Mbappé a tavalyi Ligue 1 gáláján. „Remélem ez Párizsban van, de ha mégsem, akkor valahol máshol lesz…”

Az, hogy a PSG ezúttal sem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját, újabb reménykeltő tényező a madridisták számára.

A koronavírus mindent gazdasági bizonytalanságba taszít, ami megváltoztathatja egy néhány játékos helyzetét is. Az L’Equipe ezt az információt támasztotta alá hétfőn, ugyanis szerintük Mbappé és Neymar egészen idáig voltak érinthetetlenek. A brazilt egyébként továbbra is a Barcelonával hozzák legtöbbször szóba.

Mbappé szerepe az üzlet létrejöttében nem csekély, ugyanis a jelenlegi szerződését még nem hosszabbították meg, ami 2022-ig szól. Így ha nem sikerül idén vagy jövőre új szerződést aláíratni vele, jövőre mindenképp el kell adnia őt a párizsi klubnak, ha pénzt szeretnének még érte kapni.

Azonban ha jövőre sem jönne létre az üzlet, akkor 2022-ben Mbappé ingyen kerülhetne a Real Madridhoz, akik hatalmas fizetést tudnának neki adni ebben az esetben. Azonban ezt egyik fél sem akarja, mivel Florentino Perez nem szeretné megrontani kapcsolatát a párizsi vezetőséggel.

A gazdasági krízis tehát akár még a Real Madrid javára is válhat. Eddig Mbappé ára 300 millió euró körül mozgott, 2021-ben azonban lehet „csak” fele ennyibe kerülne.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend