Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-05-11 10:13 e.gergo marca.com
Tebas: „A meccseken van a legkisebb egészségügyi kockázat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Javier Tebas, a La Liga elnöke egy spanyol televíziós műsor vendége volt, és beszélt a koronavírus focira gyakorolt hatásáról és a spanyol labdarúgás visszatérésének lehetséges dátumáról is.

Példát kell mutatni a társadalom számára
„A meccsek alatt van a legkisebb egészségügyi kockázat, arra kértem mindenkit, hogy tartsák be az előírásokat hogy minél kevesebb fertőzöttel indulhasson majd a torna. A játékosoktól is azt kérem, hogy otthon is tartsák be a protokollt, mert példát kell mutatnunk a társadalom számára, és ebben a játékosoknak is nagy felelőssége van”.

Mikor térhet vissza a Liga?
„Az egészségügyi hatóságoknak kell majd jóváhagynia, hogy mikor térhet vissza a bajnokság, de vissza kell majd térnünk, így is sok gazdasági kár keletkezett. Senki nem tudja a pontos dátumot, attól függ majd, hogy lesz-e a járványnak újabb hulláma. Jó lenne, ha június 12-én folytatódhatna a verseny”.

A másodosztállyal mi lesz?
„A spanyol másodosztály is ugyanakkor indul majd újra, mint az első. A rájátszásokat is le lehet majd játszani, mert az európai tornák felszabadult meccsnapjait is fel tudjuk majd használni. A stadionokban nem lesznek szurkolók, de azon dolgozunk, hogy otthonról is jobban élvezhessék majd a meccseket az emberek”.

A visszatérés előtti szűrővizsgálatokról:
„Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, protokollokat dolgoztunk ki, hogy hogyan tudnánk a legjobban megszervezni a dolgokat károkozás nélkül. 25-30 pozitív teszteredményre számítottunk, így jó hírnek mondható a labdarúgás számára, hogy csak nyolc teszt lett pozitív a 2500-ból, és ezek közül csak öten voltak játékosok. Az érintett játékosokon újabb teszteket végeznek majd kedden”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend