Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-05-11 10:26 e.gergo as.com
Újabb bércsökkentések jöhetnek a Real Madridnál Egyéb hírek

A spanyol AS napilap beszámolója szerint a Real Madrid vezetősége további fizetéscsökkenéseket fontolgat annak érdekében, hogy a koronavírus okozta bevételkiesést ellensúlyozni tudja a klub.

A napilap úgy értesült, hogy a klubnál a következő szezonban 30%-os bércsökkentést vezetnének be, ami érvényes lenne az összes játékosra, a teljes edzői stábra, és a klub vezetőségére is. A klub egyéb kisegítő alkalmazottjaitól nem vonnának el béreket. A csapat tagjai a 2019/2020-as szezonra már bevállaltak egy tíz százalékos bércsökkentést, jövőre így ez az arány 30 százalékra nőhet.

A Real Madrid idei szezonra vonatkozó terveiben 821 millió eurós bevétellel számoltak: 161 millió euró ebből a szezonbérletekből és meccsbelépőkből származott volna, 109 millió a barátságos meccsekből, 180 millió a televíziós közvetítési jogokból, és 371 millió egyéb marketing tevékenységekből. Egy húsz százalékos kiesés 164 millió euró „elvesztését” jelentené a csapat számára, amivel a szezon már veszteséges lenne a 741 millió eurós kiadásokkal szembeállítva – áll az AS jelentésében.

A Real Madrid első csapatának bérei 283 millió euróba kerülnek a klub számára, így egy szezonra vetítve százmillió eurót spórolna a klub költségvetésének egy harminc százalékos bércsökkentés az érintett embereknél. A felnőtt csapatban Gareth Bale és Sergio Ramos rendelkezik a legnagyobb fizetéssel, ők a következő szezonban 14.5 millió euró helyett kicsivel több, mint 10 millió eurót tehetnek majd zsebre. A fizetések ideiglenes visszavágása sokat segítene a klub költségvetésének, ami a meccsek elmaradásával, illetve (az újraindítás után) zárt kapus megrendezésével, továbbá a múzeum- és stadiontúra, valamint a Real Madrid Store-ok bezárása miatt rengeteg bevételtől esik el ebben az időszakban.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend